Cam suyu F/P öneriniz

İstanbul için Shell 4 mevsim iyi sonuç aldım geçen kış çok sert geçmedi hiç donma yaşamadım.
Hatta bu mevsimde yarı yarıya kullanıyorum gayet yeterli. kireçli şebeke suyu tercih etmeyin.
Yazlık - kışlık veya 4 mevsim cam sularını seyreltmek istediğinizde, sadece hazır ( market ) içme suyu kullanınız.

Çeşme suyu veya saf su kesinlikle kullanmayınız.

.
Teşekkürler.

Yazlık - kışlık veya 4 mevsim cam sularını seyreltmek istediğinizde, sadece hazır ( market ) içme suyu kullanınız.

Çeşme suyu veya saf su kesinlikle kullanmayınız.

.
ben sürekli saf su (yumuşak su değil) koyuyorum ne gibi zararları olur bilginiz varmıdır?

benzinciden dolduruyorum hava lastik havası basılan yerde 8 yaşında olan aracımda silecek suyu atmada geçenlerde hafif bir tıkanıklık oldu sıvı kireç çözücü sıktım puskürtme yapan ağızlara açıldı şimdilik sorun yok biraz da silecek suyu deposuna koydum kireç çözücüden sorun yok

Hocam suyla karışım yaparken market suyu mu kullanıyorsunuz?
Hocam genelde hazır suyla karıştırıyorum da üste ilave yapacağım zaman arada çeşme suyu katıyorum. Hazır su kullanmakta fayda var, uzun vadede zararı olacaktır kireç yüzünden

-Würth 32ml. (Küçük tüp) konsantre yazlık cam suyu,
-Würth 250ml. yazlık konsantre cam suyu (her ikisi de turuncu renk),
-Würth antifrizli konsantre cam suyu 500ml. ve 1 Litre (kışlık-yazlık) kullanılabilir,

Liqui Moly antifrizli konsantre cam suyu 1 Litre (kışlık-yazlık kullanılabilir),

Ve son olarak piyasadaki en kaliteli cam suyu diyebilirim;
Sonax antifrizli cam suyu 1 Litre (kışlık-yazlık kullanılabilir) ünlü far üreticisi olan (Hella Onayı) olan tek cam suyudur, içeriğinde (gliserin) olduğu için silecek lastiklerini yumuşak kalmasını sağlar ömrünü uzatır, Eskiden şişesini 40-50 liraya alabiliyordum ancak malesef şimdi ciddi pahalılandı.

Opet, Shell, BP cam suları kışın vaad ettikleri donma derecelerinin yarısına bile yaklaşamıyorlar,

Yukardaki ürünleri en az 10 yıldır kullanıyorum, ve bu zamana kadar sileceklerde ses ötme vs.. yaptığına şahit olmadım, çeşme suyu kesinlikle kullanmayın, marketten en ucuz marka içme suyundan alın doldurun, veya evde su arıtma cihazı kullanan varsa o şekilde daha tasarruflu olur.

Serviste satılan antifrizli cam suyu da fena ürün değil, kokusu biraz keski yoğun alkol kokuyor ama işini yapıyor.

Konuda o kadar söyledik, fotoğrafını da atayım silecekte ses yaptırdı dediğim ürünü. 2 farklı araçta da bu ürünü kullanmaya başlayınca ses gelmişti. Farklı ürüne geçince ses gitmişti. Temizlik kabiliyeti konusunda olumsuz bir şey diyemem. Alıp deneyimleyen paylaşabilirse sevinirim, bu sorunun benim cam veya silecekten kaynaklandığını öğrenmiş olurum. images (4) (12).jpeg

@forzaGilles sıradaki deneyeceğim ürün önerdiğiniz Würth yazlık modelinden olacak 👍

-Würth antifrizli konsantre cam suyu 500ml. ve 1 Litre (kışlık-yazlık) kullanılabilir,

Liqui Moly antifrizli konsantre cam suyu 1 Litre (kışlık-yazlık kullanılabilir),

Sonax antifrizli cam suyu 1 Litre (kışlık-yazlık kullanılabilir) ünlü far üreticisi olan (Hella Onayı) olan tek cam suyudur, içeriğinde (gliserin) olduğu için silecek lastiklerini yumuşak kalmasını sağlar ömrünü uzatır, Eskiden şişesini 40-50 liraya alabiliyordum ancak malesef şimdi ciddi pahalılandı.

Opet, Shell, BP cam suları kışın vaad ettikleri donma derecelerinin yarısına bile yaklaşamıyorlar,

Yukardaki ürünleri en az 10 yıldır kullanıyorum, ve bu zamana kadar sileceklerde ses ötme vs.. yaptığına şahit olmadım, çeşme suyu kesinlikle kullanmayın, marketten en ucuz marka içme suyundan alın doldurun, veya evde su arıtma cihazı kullanan varsa o şekilde daha tasarruflu olur.

Serviste satılan antifrizli cam suyu da fena ürün değil, kokusu biraz keski yoğun alkol kokuyor ama işini yapıyor.
Detaylı bilgiler için çok teşekkürler ederim..

Sonax ın fiyatı cidden çok yüksekmiş, Sonax ın fiyatları piyasaya göre uygun gibi olurdu, bu sefer olmadı. Petrol cam sularında özellikle Shell cam sularında çoğu kişi memnun diye biliyordum. Tabi çoğunluk derece olayını muhtemelen ölçmemiştir. Yetkili servis cam suyunu mantıklı fiyattan veriyorsa tercih edilebilir.

Şu anda eskiden aldığım Liqui Moly antifrizli konsantre cam suyu 1 Litre kullanıyorum. Memnunum. Birkaç ay daha idare eder gibi. Yeni alacağım da fiyatlardan dolayı Würth veya Shell deneyimleyebilirim.

Liqui moly'nin şu ürününü kullandınız mı hocam?
Son depoda bunu ekledim. Gerçekten güzel temizlediğini düşünüyorum. Ses vs sorunu olmadı. Würth büyük tüp, liqui moly citrus, sonax turuncu ufak ürün ve Shell 4 mevsim yeşil renk cam suyu var elimde. Şu ana kadar gözlemlerim de temizlik ve silecek sesi yapması anlamında sıralamam şu şekilde

LiquiMoly>Shell(4mevsim)>Sonax(turuncu ufak şişe)

Screenshot_2023-10-04-14-35-40-58_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg

Liqui moly'nin şu ürününü kullandınız mı hocam?
Son depoda bunu ekledim. Gerçekten güzel temizlediğini düşünüyorum. Ses vs sorunu olmadı. Würth büyük tüp, liqui moly citrus, sonax turuncu ufak ürün ve Shell 4 mevsim yeşil renk cam suyu var elimde. Şu ana kadar gözlemlerim de temizlik ve silecek sesi yapması anlamında sıralamam şu şekilde

LiquiMoly>Shell(4mevsim)>Sonax(turuncu ufak şişe)

Screenshot_2023-10-04-14-35-40-58_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg
Bu ürün gayet iyi, yağ aldığımda hediye olarak yollamışlardı güzel üründü, ama ben artık yazlık cam suyu kullanmıyorum, yazlık cam suları maliyet olarak pahalıya geliyor,

Son 2 senedir (yaz-kış fark etmeksizin) kışlık antifrizli konsantre cam suyu kullanıyorum, Kış aylarında şişenin üzerinde yazan seyreltme oranına uyuyorum., yaz aylarında ise seyretlme oranını daha da artırarak kullanıyorum, bu şekilde hem tasarruflu oluyor, hem de kışlık cam sularının yapısı gereği içeriğindeki ethanol, İPA ve gliserin hem yıkama sistemi ve tesisatının, hem silecek deposunun, hem de silecek lastiklerinin ömrünü uzatıyor,

Tabii dikkat edilmesi gereken husus; İPA, Ethanol ve Gliserin sadece kaliteli cam sularında bulunur, diğer ucuz markalar methanol, etilen glikol gibi zararlı maddeler kullanır.

Bu ürün gayet iyi, yağ aldığımda hediye olarak yollamışlardı güzel üründü, ama ben artık yazlık cam suyu kullanmıyorum, yazlık cam suları maliyet olarak pahalıya geliyor,

Son 2 senedir (yaz-kış fark etmeksizin) kışlık antifrizli konsantre cam suyu kullanıyorum, Kış aylarında şişenin üzerinde yazan seyreltme oranına uyuyorum., yaz aylarında ise seyretlme oranını daha da artırarak kullanıyorum, bu şekilde hem tasarruflu oluyor, hem de kışlık cam sularının yapısı gereği içeriğindeki ethanol, İPA ve gliserin hem yıkama sistemi ve tesisatının, hem silecek deposunun, hem de silecek lastiklerinin ömrünü uzatıyor,

Tabii dikkat edilmesi gereken husus; İPA, Ethanol ve Gliserin sadece kaliteli cam sularında bulunur, diğer ucuz markalar methanol, etilen glikol gibi zararlı maddeler kullanır.
Hocam peki yazın yaptığınız ekstra seyreltme ile camdaki sinek ölülerini falan temizlemeye yetiyor mu? Çok uzun yol yaptığım için bir hayli sinek böcek ölüsü oluyor camda, gece görüşü etkiliyor. Yazlık cam suyu bu sebeple önem arz ediyor. LiquiMoly yi uzun yolda deneyimlemedim fakat şehir içi çamurlu ve hafif sinek böcek lekeli camı gerçekten pırıl pırıl etti.

shell... mevsim yazsa yaz, kışsa kış olan ürünü...

Son düzenleme:
@mustafacagri
@thelordof
@GolfTutkulu
@Berkay09

Ben yazlık cam suyu olarak;
Würth turuncu 32 ml. küçük şişe olanlardan kullanıyorum,
veya Sonax ‘ın kışlık antifrizli cam suyunu (normalden daha fazla) sulandırarak kullanıyorum,

Würth küçük şişe 32 ml. olanlarının fiyatı da gayet uygundur, kokusu şeftali kokuludur, Bu üründe dikkat etmeniz gereken şey: kapağını açın kokladığınızda şeftali kokmuyor ise sahtedir..!!

Bazen benzincilerde denk geliyorum, abiler zaten normalden 2-3 kat pahalıya satıyorlar, kapağını açıp kokladığımda (kokusuz) olanlara denk geliyorum bunlar sahte, buna dikkat edin, yakınımda Würth bayisi var kafam rahat oradan temin ediyorum,

Bir de bunun aynısının 250 ml. olanları var, 32 ml. olandan daha fazla konsantre yapıda, şişenin kapağını açıp şişeyi sıktığınızda üst kısımdaki haznesine istediğiniz miktarda dozajlama imkanı veren şişelerden ancak bu ilk alımda biraz pahalıya geliyor, belki totalde bakarsak daha hesaplı olabilir ama onu denemedim, @mustafacagri dostumuzun paylaştığınız resimde Würth 250 ml. şişe gözüküyor,

-Sonax ‘ın konsantre kışlık cam suyu kullandığım en başarılı cam sularından biri diyebilirim, bunun sıkıntısı (data sheet talimatlarında) Limon kokulu olduğu yazsa da bildiğin direkt “yoğun alkol” kokuyor, doğal olarak camları yıkadığınızda alkol kokusu içeriye giriyor, hatta bir gün camları yıkadıktan sonra polis çevirmesine denk geldim, polis ehliyet/ruhsat sorarken kokuyu aldı hemen araçtan aşşağı in araç Votka kokuyor dedi, alkol kontrolü yaptı :D

Sonax ‘ı getiren distribütör eskidem (Xtreme Serisi) yazlık-kışlık cam sularından getirirdi, onlar çok başarılıydı mükemmeldi diyebilirim ama artık pek getirmiyorlar,

Sonax ‘ın 25 ml. olan turuncu küçük şişe yazlık olan ürünü öyle aman aman başarılı bulmuyorum, paylaştığınız resimde sol alt köşede gözüküyor, onun yerine Würth 32 ml. olan daha başarılı bir ürün ve sulandırıldığı zaman 3,-4 Litre cam suyu elde edilebilyorken sonax’ta ise yalnızca 2,5-3 Litre cam suyu elde edlebiyor yani Würth daha hesaplı.,

Sonax ‘ın (kışlık cam suları) her zaman sektöre öncülük eder, her yıl ödül alır, dünya’nın (en iyi far üreticisi ve far teknoloji üreticisi) olan Hella tarafından onaylıdır,

Sonax’ın yazlık cam sularında Elma, Havana, Limon kokulu olan 250 ml. olanları eskiden kullanmıştım, bir şikayetim olmamıştı, ama geceleri yazlığa giderken (yoğun sinek-böcekli) bir sürüşte deneme imkanım olmamıştı.

Bana göre yazlık cam suları geceleri (sinekli - böcekli) yolculuklarda halen yetersiz kalıyor, bu tip yolculuklarda kışlık cam suyunu (normalden daha fazla sulandırarak) kullanmak en mantıklısı., çünkü yazın donma korumasına ihtiyacımız yok, bu şekilde kullanınca kışlık cam suları (sinekli - böcekli) sürüşlerde daha başarılı oluyor, ama tabii shell vs.. markaların (kışlık cam suları) bile camdaki tozları temizlemek haricinde (sinek-böcek) temizlemesinde vasat kalıyorlar,

Cam suyunda (önemli püf nokta) gliserin ‘dir, Gliserin maliyeti artırdığı için her marka kullanmaz,sadece kaliteli markalar cam sularında gliserin kullanır. Gliserin aynı zamanda silecek lastiklerinin ömrünü uzatır,

Diğer husus merdiven altı üreticiler kışlık cam sularında metanol kullanır, Metanol ‘un solunulması insan sağlığına çok zararlıdır, kaliteli markalar ise kışlık cam sularında (Etanol ve aynı zamanda Gliserin) kullanır,

Bazı arkadaşların İPA / oto şampuanı vs.. kendi karışımını hazırlayıp cam suyu olarak kullandığını okuyorum, Üreticilerin cam suyu üretiminde hangi maddeyi ne kadar kullandığını bilmiyoruz, ne kadar etken madde kullandığını bilmiyoruz,

Diğer önemli husus: çeşme suyu kullanmamak, çeşme suyundaki kireç cam yıkama tesisatını tıkar, silecek lastiklerini sertleştirir, İçme suyu veya saf su kullanın, marketlerde satılan en uygun fiyatlı su hangisi onlardan alıyorum,

Tüm bu yazılanlardan sonra kalitesine göre 800-1.500 lira arası değişen altı üstü bir silecekten bahsediyoruz diye de düşünüyor insan…
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam. Bu başlık altında da bu bilgiler bulunsun diye alıntı yeri olarak burayı seçmek istedim.

Yazlık kışlık cam suyunu geçtim cam su deposunu doldurmadan cama bidonla su döküp temizleyenler bile varken bu konuşmalar tabi ki fazla detay oluyor :D. Meraklısına ihtiyaç halinde yararlanacağı tecrübe edilmiş kıymetli bilgiler bunlar. Yalnız golf kullanıcısına değil bunlara meraklı olup google da aratan herkesin görebileceği bilgiler.

Sonax ve würth birini sevmemiştim ama o sonax ufak olanı olabilir demekki. 250 ml würth hesaplı diye almıştım sanki.

Sonax kışlık 1lt olarak 675 tl şu anda. -10 karışımda 1 lt sonax, 2 lt su konulduğunda bize 3 lt kışlık su maliyeti 675 tl oluyor. Yağmur çamur havada bol bol kullandığım için 1 ay ya gider ya gitmez bende :D daha hesaplı kışlık çözüm bulabilsek keşke. Shell ve goodyear almıştım ama donmadığı konusunda eminim. Fakat uzun vadede boyada zararı olur mu kısmı meçhul.

Gidişat onu gösteriyor ki artık zamanla silecek ses yapıyor veya silmiyor diye kaldırıp attığımızda yeni takacağımız da ses yapacak derdimiz olacak gibi :D. Balatalarda yaşadık, silecekte de benzer önlem falan derken aynı yere gelirsek şaşırmam

Detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam. Bu başlık altında da bu bilgiler bulunsun diye alıntı yeri olarak burayı seçmek istedim.

Yazlık kışlık cam suyunu geçtim cam su deposunu doldurmadan cama bidonla su döküp temizleyenler bile varken bu konuşmalar tabi ki fazla detay oluyor :D. Meraklısına ihtiyaç halinde yararlanacağı tecrübe edilmiş kıymetli bilgiler bunlar. Yalnız golf kullanıcısına değil bunlara meraklı olup google da aratan herkesin görebileceği bilgiler.

Sonax ve würth birini sevmemiştim ama o sonax ufak olanı olabilir demekki. 250 ml würth hesaplı diye almıştım sanki.

Sonax kışlık 1lt olarak 675 tl şu anda. -10 karışımda 1 lt sonax, 2 lt su konulduğunda bize 3 lt kışlık su maliyeti 675 tl oluyor. Yağmur çamur havada bol bol kullandığım için 1 ay ya gider ya gitmez bende :D daha hesaplı kışlık çözüm bulabilsek keşke. Shell ve goodyear almıştım ama donmadığı konusunda eminim. Fakat uzun vadede boyada zararı olur mu kısmı meçhul.

Gidişat onu gösteriyor ki artık zamanla silecek ses yapıyor veya silmiyor diye kaldırıp attığımızda yeni takacağımız da ses yapacak derdimiz olacak gibi :D. Balatalarda yaşadık, silecekte de benzer önlem falan derken aynı yere gelirsek şaşırmam
Evet Sonax’ın kışlık cam suyu malesef pahalı, Alternatif olarak şuan uygun fiyatlı ama kaliteli (kışlık cam suyu) serviste satılanlardır,

Hatta bakım için veya buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi veya akü değişimi için gittiğinizde faturaya ekleterek %25-30 arası Zubizu indiriminden yararlanarak çok daha uyguna alabilirsiniz, bu şekile 2-3 şişe alarak yedek olarak kenara koyarsınız :)

GJZW 050 M2 (Eko seri kışlık cam suyu) konsantre cam suyu, saf olarak kullanımda -50°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -32°C derece

1:1 sulandırmada: -20°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -10°C derece

1:3 veya 1:4 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir)

G052 164 M2 (Orjinal VW/Audi kışlık cam suyu) saf olarak kullanımda -70°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -40°C derece

1:1 sulandırmada: -35°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -16°C derece

1:4 veya 1:5 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir), bu cam suyu “ultra konsantre” yapıda olduğu için yazın bazen ben 1:6 sulandırdığım da oluyor,

BBFEA0A1-7B49-4C7D-8C1D-39D3277F40A6.jpeg

9DE2F913-66DE-4E3A-AD69-3548643AF5D5.jpeg

Evet Sonax’ın kışlık cam suyu malesef pahalı, Alternatif olarak şuan uygun fiyatlı ama kaliteli (kışlık cam suyu) serviste satılanlardır,

Hatta bakım için veya buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi veya akü değişimi için gittiğinizde faturaya ekleterek %25-30 arası Zubizu indiriminden yararlanarak çok daha uyguna alabilirsiniz, bu şekile 2-3 şişe alarak yedek olarak kenara koyarsınız :)

GJZW 050 M2 (Eko seri kışlık cam suyu) konsantre cam suyu, saf olarak kullanımda -50°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -32°C derece

1:1 sulandırmada: -20°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -10°C derece

1:3 veya 1:4 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir)

G052 164 M2 (Orjinal VW/Audi kışlık cam suyu) saf olarak kullanımda -70°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -40°C derece

1:1 sulandırmada: -35°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -16°C derece

1:4 veya 1:5 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir), bu cam suyu “ultra konsantre” yapıda olduğu için yazın bazen ben 1:6 sulandırdığım da oluyor,

BBFEA0A1-7B49-4C7D-8C1D-39D3277F40A6.jpeg

9DE2F913-66DE-4E3A-AD69-3548643AF5D5.jpeg
GJZW 050 M2 ürünü yazlık olarak dediğiniz ölçüde yapınca(1:3 veya 1:4) böcek lekelerinde daha da etkili olur mu? Yoksa hiç uğraşmadan 1:1 olarak devam.

Yağmur kaydırıcıdan dolayı çok silecek kullanan birisi değilim senede 1 kere anca biter su deposu, shell'in cam suyunu koyup üstüne kurutma makinesindeki saf suyu ilave ediyorum. Konudaki yazılan bilgileri görünce şaşırdım :)

Geri