Golf 8 vites kolu arızası

İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

21 ve 22 modeller mutlaka (02) şanzıman unitesini güncelletsin. araç süper oldu. servisler sorun olmadıkça güncellemiyor ama ya vagcomcularda yaptırın ya da serviste dsg konforsuz güncelleyin falan diyin.

Upvote 0

Bir gelişme yaşandı vites kolu hatası alıyordum bununla birlikte diğer hatalarda aldım outohold tahrik vs yani akünün değişmesi gerektiğini öğrendim .Şuan için artık vites kolu hatası almıyorum Aküden kaynaklı olduğunu varsaydım .

Upvote 0
Bir gelişme yaşandı vites kolu hatası alıyordum bununla birlikte diğer hatalarda aldım outohold tahrik vs yani akünün değişmesi gerektiğini öğrendim .Şuan için artık vites kolu hatası almıyorum Aküden kaynaklı olduğunu varsaydım .
Vites kolu uyarısı temasszılık problemiyle alakalıysa tekrar eder, özellikle havalar iyice soğuduğunda.

Upvote 0
Yapılan lehim günü kurtarır sadece, yukarıda bir yerlerde yazdım tekrar edeyim. Soketteki pinler alüminyum olduğundan deforme olduğunda eski şekline dönmüyor arada mikron düzeyinde bile boşluk kalsa araç uyarı verir.Yapılacak şey pinlerin arkasını uygun bir metal parça ile doldurarak hareket etmesine izin vermemektir.Bir kaç ay önce o şekilde yaptım henuz geceleri sıfır dereceri görmedik ama şimdiye kadar uyarı yok.Kışında sorun olmayacağından emin gibiyim yaşayıp görecez artık

Upvote 0
@balaban75 evet sizin yöntem saha garanti.

Demek istediğim; son kullanıcı tarafından bir iki alet ile arızalı noktaya erişim sağlanıp, farklı yöntemler ile sorun giderilebilirken, ana parçaların değiştirilerek tüketiciye fatura edilmesi ve bu sorunun asla kabul edilmemesi.

YouTube vites kolu arızası yazıyorum ve görüyorumki vag grubu ustaları reklamlarda (parça değişmeden garantili çözüm)

Upvote 0
Herhangi bir soket sökülmüyor selonoid dışında..Yerine takarken erkek soketin pinlerini bükmeyin ona dikkat

Upvote 0
@balaban75 bu hafta içinde onarmayı deneyeceğim. Yerli yabancı bütün videoları ve altındaki yorumları okudum. Sorunun düzelmesini bekliyorum.

Tecrübenizden faydalanmak isterim. sırasıyla yapmam gereken ve YAPMAMAM GRREKENLER nedir hocam.

Upvote 0
@balaban75 bu hafta içinde onarmayı deneyeceğim. Yerli yabancı bütün videoları ve altındaki yorumları okudum. Sorunun düzelmesini bekliyorum.

Tecrübenizden faydalanmak isterim. sırasıyla yapmam gereken ve YAPMAMAM GRREKENLER nedir hocam.
Trim sökerken aletin altına bez koyup köşeden (bardaklık tarafı ) başlayın bez alt taraftaki plastikler ezilmesin diye tabi önce type-c soket olan kısım sökülecek.
Aslında yukarıda bi yerlerde bir video paylaşmıştım aynısı gibi yapın sıkıntı olmaz.

202 nolu iletide..Takıldığın yerde özelden yaz telefondan yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Upvote 0
eli yatkın olmayan daha önce trim sökmeyen için zor olacak bir işlemdir, kırabilir, çizebilir.

24 Kasım 2025

Bir yer kırılır eder diye uzun süredir müdahale edemediğim vites kolu arızasına bugün dur deme kararı aldım.
Forumdaki konular, sanayideki onarımlar, YouTube son kullanıcı tamiratları beni cesaretlendirdi.
Öncelikle trim sökme seti aldım (ne demişler; alet çalışır, el övünür)
Yaptığım işlemleri ve sırasını fotoğraflara yazdım.

İşlem sonrası hata gitti ve defaten denemelerimde hata ikazı vermedi. Ardışık denemelerimde de sorun yaşamadım çok şükür. Aracı günlük kullanıyorum bakalım sabah ne olacak ?

Ekli dosyalar

• IMG_6184.jpeg
    IMG_6184.jpeg
    374.7 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6185.jpeg
    IMG_6185.jpeg
    346.1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6186.jpeg
    IMG_6186.jpeg
    357.1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6187.jpeg
    IMG_6187.jpeg
    448.7 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6188.jpeg
    IMG_6188.jpeg
    546.3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6189.jpeg
    IMG_6189.jpeg
    417.2 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6190.jpeg
    IMG_6190.jpeg
    407.3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6191.jpeg
    IMG_6191.jpeg
    422.5 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6192.jpeg
    IMG_6192.jpeg
    347.9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_6195.jpeg
    IMG_6195.jpeg
    573.6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6196.jpeg
    IMG_6196.jpeg
    506.4 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6198.jpeg
    IMG_6198.jpeg
    363.8 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_6200.jpeg
    IMG_6200.jpeg
    545.5 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6201.jpeg
    IMG_6201.jpeg
    434.8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6202.jpeg
    IMG_6202.jpeg
    220.4 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_6203.jpeg
    IMG_6203.jpeg
    342.2 KB · Görüntüleme: 38
Upvote 0
eli yatkın olmayan daha önce trim sökmeyen için zor olacak bir işlemdir, kırabilir, çizebilir.

24 Kasım 2025

Bir yer kırılır eder diye uzun süredir müdahale edemediğim vites kolu arızasına bugün dur deme kararı aldım.
Forumdaki konular, sanayideki onarımlar, YouTube son kullanıcı tamiratları beni cesaretlendirdi.
Öncelikle trim sökme seti aldım (ne demişler; alet çalışır, el övünür)
Yaptığım işlemleri ve sırasını fotoğraflara yazdım.

İşlem sonrası hata gitti ve defaten denemelerimde hata ikazı vermedi. Ardışık denemelerimde de sorun yaşamadım çok şükür. Aracı günlük kullanıyorum bakalım sabah ne olacak ?
Gerçekten muhteşem. Elinize sağlık çok güzel bir örnek olmuş. Her detay düşünülmüş ve fotoğraflanmış. Tekrar elinize sağlık

Upvote 0

Geri