Hangi İlde Nereden ve hangi firmadan yakıt alınır?

Hangi yakıtı kullanıyorsunuz?

• Opet

Kullanılan: 35 28.0%
  • Shell

Kullanılan: 63 50.4%
  • Bp

Kullanılan: 7 5.6%
  • Po

Kullanılan: 10 8.0%
  • TotAl

Kullanılan: 6 4.8%
  • Diğer?

Kullanılan: 4 3.2%

• Kullanılan toplam oy
    125
Herkese iyi forumlar. Yakın zamanda kısmetse Bursa’dan Burdur’a taşınacağım. Bursa’da shell’den alıyordum dizel yakıtı sürekli ve memnundum. Burdur için akaryakıt önerileriniz ne olur?

Konuyu hortlatayım…

Benzin kullanan arkadaşlara sorum;

Shell’den Opet’e yada Opet’ten Shell’e

geçen varmı.

Herhangi bir fark hissettiniz mi…

Konuyu hortlatayım…

Benzin kullanan arkadaşlara sorum;

Shell’den Opet’e yada Opet’ten Shell’e

geçen varmı.

Herhangi bir fark hissettiniz mi…
Zamanında şirket araçlarımda Opetten Shell e geçmiş birisi olarak Hem dizel hem benzinli için söyleyeceğim tek bir şey var ;

Shell in yakıtı Opete göre daha kısa sürede bitiyor. Özellikle dizelde çok bariz farkı hissediyorum. Abartmıyorum şakasız minimum 100 km menzil farkediyor.

Ama motor çalışmasında, performansında değişiklik yok. Shell e geçtikten sonra Sadece bazı dizel araçlarda Toyota Corolla, Fiat Doblo 2022, Peugeot boxer da kmsine bağlı olarak mıdır bilmem dpf+adblue uyarısı alıyorum. Toyota ve doblodaki dpfleri iptal ettirdim Peugeot da ise Adblue uyarısı var, cihazla arızayı silip kullanmaya devam ediyorum, dpf yi her ay 3000 devirde sürüş yaparak temizliyorum sorun yok o kısımda.

3 yıllık opetten son 2 yılda Shell e geçen birisi olarak söylüyorum.

Günün sonunda sanırım opet öneriyorsunuz @Halilo

Ben shellden alıyorum evimin yakınında o var diye ama bı opeti de deneyeyim o zaman

Günün sonunda sanırım opet öneriyorsunuz @Halilo

Ben shellden alıyorum evimin yakınında o var diye ama bı opeti de deneyeyim o zaman
Yok hocam önerim yok aslında.

Ama derdiniz menzilse net bir şekilde opet tercihi yapılmalı.

Mesela golf için, aracı aldığımdan beri sadece Opeti tercih ediyordum gayet de memnundum.

Önceki aracım Opel astra dizel di. Shell ağırlıklı olarak kullanıyordum. 200 bin km’de idi herhangi bir dpf sorunuyla karşılaşmadım.

Ancak 2 defa Ankara’dan Sakarya serdivan arası yolculuk yapıp aynı şekildeki sürüşte opette ortalama 100 kmde 3.0 yakıt yakarken shell de 3.4 ile gitmiştim. Araç tek depo ile opet yakıtında 1400 km menzil, shell de ise 1200 km menzile ulaşıyordu 👍🏻.

Şehir içinde ise Shell ve opet farkını tüketimde daha çok hissediyorsunuz. Ama tabii insan düşünüyor “acaba Shell daha iyi olduğu için mi yakıtı daha çok sarf ediyor” diye

Ekteki fotoğrafta Opet kullanımı ile Ankara-Sakarya arası tek diş mazot ile gelmiştim.

(Bizim Golfteki gibi full halde uzun süre kalıp da hızlı düşen göstergeden değildi Astranın benzin göstergesi)

Ekli dosyalar

• IMG_7404.png
    IMG_7404.png
    753.2 KB · Görüntüleme: 4
Yok hocam önerim yok aslında.

Ama derdiniz menzilse net bir şekilde opet tercihi yapılmalı.

Mesela golf için, aracı aldığımdan beri sadece Opeti tercih ediyordum gayet de memnundum.

Önceki aracım Opel astra dizel di. Shell ağırlıklı olarak kullanıyordum. 200 bin km’de idi herhangi bir dpf sorunuyla karşılaşmadım.

Ancak 2 defa Ankara’dan Sakarya serdivan arası yolculuk yapıp aynı şekildeki sürüşte opette ortalama 100 kmde 3.0 yakıt yakarken shell de 3.4 ile gitmiştim. Araç tek depo ile opet yakıtında 1400 km menzil, shell de ise 1200 km menzile ulaşıyordu 👍🏻.

Şehir içinde ise Shell ve opet farkını tüketimde daha çok hissediyorsunuz. Ama tabii insan düşünüyor “acaba Shell daha iyi olduğu için mi yakıtı daha çok sarf ediyor” diye

Ekteki fotoğrafta Opet kullanımı ile Ankara-Sakarya arası tek diş mazot ile gelmiştim.

(Bizim Golfteki gibi full halde uzun süre kalıp da hızlı düşen göstergeden değildi Astranın benzin göstergesi)
Kalite de önemli de bilmiyorum ya her kafadan bir ses çıkıyor doğrusu

Ben bu öneriyi aldım deneyecem, gittiği km özellikle dikkat edecem. Arabada zaten yakıt aldıktan sonra diye ayrı bi kısımda gösteriyor ne kadar yaktı gitti

Shell kullanıyorum.

İstasyonlar önemli yoksa firma olarak yakıtta hile yapılacağını sanmıyorum. Ama istasyon istasyon gözden kaçan bir şey olabilir.

O nedenle
Mümkünse Shell Petrol A. Ş. olan Shell in kendi işlettiği istasyonlar. Shell in sitesinde veya internette arama ile Shell istasyonlarının listesi excell dosyasında çıkıyor. Orada Shell Petrol A.Ş. olanlar kendi istasyonları.

Shell Petrol A.Ş. yakınımda yok ise, yerleşim yeri içlerinde bilinir güvenilir eski bir istasyon seçip devamlı oradan alınmalı.

Yol üzerinde gel/geç sapa tenha yerlerde kalmış istasyonlardan almamaya çalışıyorum.

Sonuç olarak markanın bir önemi yok, yukarıdaki Shell yerine Opet, Petrol Ofisi ne isterseniz koyup onlardan alabilirsiniz.

Shell eminim oldukça kalitelidir ama nedense PO ve Opet’le kıyaslayınca benim aracımda menzil olarak bi 50-100 km daha az gidiyormuş hissi var. Tamamen farazi bir yorum. Plasebo etkisi midir yoksa bunu herkes mi yaşıyor bilemiyorum.

Geri