- İsim
- Ozan
- Araç
- A4 B9 2.0TDI Quattro + Golf 7.5 1.0 TSI DSG Comfortline
imkansiza yakin bence, bulursaniz paylasin lutfen.4nm ile tork anahtarıyla sıkabilecek bir yer
imkansiza yakin bence, bulursaniz paylasin lutfen.4nm ile tork anahtarıyla sıkabilecek bir yer
Kendim hesapladım ve bugün taktırdım.imkansiza yakin bence, bulursaniz paylasin lutfen.
Kendim hesapladım ve bugün taktırdım.
4nm = 2 defa tam tur (360 derece) çevirmeye denk geliyor. Böylece ustaya söyleyerek hallettirdim.
Lastikler sökülmeden önce her bir lastik 1-2-3-4 diye numaralandırıldı.
Sensörlerin arkasında bulunan ifadelere göre yerleşim yapıldı.
LF = Sol Ön Teker
RF = Sağ Ön Teker
RR = Sağ Arka Teker
LR = Sol Arka Teker
Eski kauçuk siboplar söküldü. Yerine sensörler olması gereken janta göre takıldı.
Değerlerine göre 4nm olacak şekilde (2 tam tur) sıkılarak her bir janta monte edildi.
Geriye modül ve bağlantı kablolarının yerleştirilmesi kalıyor. Kalanı ayın 30 unda….
Teşekkür ederim hocam. Tam anlamıyla montajı bitince anlayacağım.Yalnız benim aldıklarım da hangisi nereye yazmıyor sendeki çok iyi bence...
nasil hesaplaniyor?Kendim hesapladım ve bugün taktırdım.
4nm = 2 defa tam tur (360 derece) çevirmeye denk geliyor.
Çalıştığım yere zimmetli bir tork anahtarını 4nm’ye ayarladım ve kaç çeyrek tur çevrilince olacağına baktım. Tam 8 çeyrek tura değilde 7 çeyrek küsüratlı olarak tam 8 çeyrek tura yakın çıktı. Civataların metrik cinsinden sıkma ve çoğu stress altında dayanımlarını Shigley kitaplarında bulabilirsiniz. Sensörlerin üzerinde ki ise flanşlı M10 civata aslında aynı civata üzerinde deneyerek bu kanıya vardım. Bu sebeplede 8 çeyrek yani 2 tam tur çevirerek hesapladım hocamnasil hesaplaniyor?
@Ozan Karsavuran @Vagger_Boy Gücü açıya nasıl çevirdiniz bende merak ettim, pek mümkün bir çevrim değil sanki?
Ayın 30 unda göreceğiz onu hocam. Bu modülü alan forumda ki diğer kişilerin satın aldığı linkten aldım bende onlarınkisinde nasıl yapıldı bilmiyorum yalnız Opsiyonel el atacak bu işe bilgilendirmeyi yaparım elbetTaktığınız modül parametre atılabilen modül mü? Bu tpms beyinlerinin bir kısmına parametre atılamıyormuş
bu hesap her zaman tutuyor mu?Çalıştığım yere zimmetli bir tork anahtarını 4nm’ye ayarladım ve kaç çeyrek tur çevrilince olacağına baktım. Tam 8 çeyrek tura değilde 7 çeyrek küsüratlı olarak tam 8 çeyrek tura yakın çıktı. Civataların metrik cinsinden sıkma ve çoğu stress altında dayanımlarını Shigley kitaplarında bulabilirsiniz. Sensörlerin üzerinde ki ise flanşlı M10 civata aslında aynı civata üzerinde deneyerek bu kanıya vardım. Bu sebeplede 8 çeyrek yani 2 tam tur çevirerek hesapladım hocam
parametre atilmayinca ne oluyor?Taktığınız modül parametre atılabilen modül mü? Bu tpms beyinlerinin bir kısmına parametre atılamıyormuş