Yeni araba tercihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Doctor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bitti mi aşkınız devam ediyor mu
Tekrardan alma gibi bir düşüncem yok hocam araç küçük geliyor kaza yapalı daha 1 hafta oluyor emin olun alsam da kendi aracım ile kıyaslama yapacağım ben sıfır almıştım tek elden biniyordum

Tekrardan alma gibi bir düşüncem yok hocam araç küçük geliyor kaza yapalı daha 1 hafta oluyor emin olun alsam da kendi aracım ile kıyaslama yapacağım ben sıfır almıştım tek elden biniyordum
geçmiş olsun hocam

Arkadaşlar selam, 20 binde 2023 model 208 gt aracımı, bmw 3,16i m paket 66 binde hatasız 2015 model 2016 çıkışlı araç ile takaslamak istiyorum üzerine 420 bin anlaştık gibi ne diyorsunuz ?

Arkadaşlar selam, 20 binde 2023 model 208 gt aracımı, bmw 3,16i m paket 66 binde hatasız 2015 model 2016 çıkışlı araç ile takaslamak istiyorum üzerine 420 bin anlaştık gibi ne diyorsunuz ?
Almak istediğiniz 2015model 316i, N13 kodlu, Peugot’nun THP motorundan devşirilmiş bir motor. Genel kanı bolca kronik problemi olan bir powertrain sistemine sahip olduğu yönünde. 66bin kmde iyi bir örneğiyle de sorun yaşayabilirsiniz ancak bu olası sorunları biliyor ve maddi olarak bu durumu kabul ediyorsanız keyifli bir araç. Bildiğim kadarıyla n13 motorda yaşanan sorunlar, triger zincirinin ses yapmadan görece düşük kmlerde dahi kopması, yağ soğutucusunun çatlaması ve motor soğutma sıvısına yağ karışması sebebiyle motorda maliyeti yüksek hasarlar oluşması. Bunlardan ziyade tüm bmwlerde olan yüksek maliyet kalemlerinden bobin problemi. Keza devirdaim pompası sebepli de problemler mevcut ancak F30ların genel kullanıcı kitlesi arabayı üzmeden süren profiller değiller diye düşünüyorum bu da bu problemlerin sık karşılaşılmasına sebep oluyor olabilir.

2016yla birlikte BMW’nin kendi üretimi B38 kodlu 3silindirli 1.5litrelik bir motora geçildi, bu motorun görece daha sorunsuz olduğu söyleniyor ancak bence güç ve tork anlamında BMW kullanıcısını tatmin edebilecek performansa sahip değil. Performans önceliğinizse bu motor sizi memnun etmez. Bu motorda da turbo problemi var. Egzoz manifoldu ve turbo tek bir (yanlış hatırlamıyorsam alüminyum döküm) parça ve turbodaki su kanallarının çatlaması sonucu egzoz manifolduna su karışıyor, erken farkedilmezse katalizör değişimi, su eksiltmesi sebebiyle hararet ve motor hasarlarına da yol açabiliyor.

Tekrardan sizin söylediğiniz araca dönecek olursak yaklaşık 10yaşında bir araç için 66bin km gerçekten az, 2 yılda 13bin km yapan bu araç eğer km dolmadı diye 2yıldan fazla süren periyodlarla bakım görmüşse bu durum dezavantajınıza da olabilir. Diğer bir durumda “M” paket BMW sürücü profilinin genellikle aracı yoran ya da daha kaba bir dille aracı her sokak arasında yanlatmaya çalışan, red lineda araç sürme alışkanlığı olan kullanıcılar tarafından erkenden yorması, satıcının profili bu değilse bu sizin avantajınıza olacaktır.

Alınmayacak araba yoktur, aracın ilk ustası sahibidir, periyodik ve araca özgü masrafları kabul ediyorsanız ve size yük olarak gelmiyorsa bahsettiğiniz araç, nacizane görüşüm kullanım keyfi ve görünüş olarak harikulede ancak sahibi olarak nasıldır bilemiyorum :)

1.330+++ civarı 208 satar diye düşünüyorum hatasız ise. 320i ed ile 316i aynı motor. 316i de egzoz çapı daha dar ve yağ soğutucusu yok harici ikisi de aynı N13 motor.

Buradaki tek fark yağ soğutucusuymuş olarak bakmak doğru değil konuya çünkü N13 zaten sıcak çalışmayı sever, yağ yakmayı sever üstüne yağ soğutucusu olmayan 316i modelinde kilometre düşük olsa bile kronik olan hastalığa sahiptir eksiltir.

Bir de satış konusu da var ki , 316i modelinin orta-yüksek kilometreli ve hatasız olmayan araçların fiyatları uygunluğu sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Ancak düşük kilometre hatasız araçlar fiyatlarının yükseliği sebebiyle, Lci 320ied, ve yine makyajlı 318i 3 silindirli kombinasyonlar tercih edilebiliyor yakın kilometrelerde.

Yerinizde olsam eğer bütçe 1350+420 gibi bir konumdaysa f30 almayı düşünüyorsam makyajlı 320i ed, mümkünse de recaro takıntısından sebep sportline tercih ederdim yakın kilometrelerde. 2.opsiyon da gerek makyajdan gerek onarım maliyeti daha düşük olduğundan 318i olabilir

318i için ön yargı çok fazla ancak kroniği sadece turbo daha doğrusu manifold. 2015-2016 arasında turbo ve manifold tek bir parça halindeydi, 2017-18 de manifold ve turboları farklı 2 parça haline geldi onarım maliyeti düştü nispeten turbo arızası da azaldı. Ara motor olsa da "B" kodlu bmw motorudur. 320i ed ve 316i N kodlu peugeot tabanlı bir motor.

honca civic 1.5 182 hp bence iyi bir alternatif hem performans hemde yakıtı aman aman abartılı değildir

Hocam sizin araç 1350ye sattığınızı varsayıyorum üstüne 450 koyduğunuzda bütçe 1800 ediyor
O paraya ille f30 alacaksanız bence 316 almayın metal yorgunluğu diye bişey var düşük km=0 masraf anlamına gelmez kaldı ki hep diyorum bu motorun kronikleri var zaten
Gidin 320ied 40. Year edition alın onunda piyasası 1800-1900
Bu paket bu kasanın makbulüdür(harman kardon nbt filan bunlarda standarttır)
varsın kmsi 120 bin olsun ( ki bmw için 120-150 düşük sayılacak kmler)
Bmw alıyorsanız zaten uzun vadede her türlü masraf açacak o size en azından piyasa aracı olsun satışı kolay olur kaldı ki bu aracın kitlesi temizliğe bakmaz iki parça fazla boyalı olsun ne bileyim 50 bin km fazla olsun işte sunroof olsun vs derler
benim 316 da emsallerine göre temizdi bakımlıydı sunroof yok diye zar zor satabildim

En azından yağ soğutuculu 320 alırdım. Yukarıdaki tüm yorumlar doğru.

Ben olsam almazdım. Ya da alacak isem de mekanik sürpriz ve masraflara hazır olurdum

N13 üniteli F30 almak demek —-> Şener Şen’in yangınn vaar diye koşması gibi bişey..

Bir motor düşünün ki motor kodu gibi teknik bir bilgi model-kasa adı kadar herkesçe biliniyor bunun üzerine tefekkür ederseniz fikir veriyor aslında 😄

hocam haklısınız da 40. yıllar da 2016 model benim alacağım da 2016 çıkışlı, araç sahibi eski araçlarını falan yolladı golf, c180, cc falan hepsine çok iyi bakmış özel garajı var zaten sağa sola palio ile gidiyormuş. Aracın resimleri videoları falan belli oluyor tertemiz olduğu. ilan no bakabilrsiniz 1275129557

Geri