Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim.
4 yıldır kullanmış olduğum 2005 model 1.6 fsi Benzin-Lpg Golf 5 aracımı model yükseltmek adına satıp daha üst model araç alma niyetindeyim.
Öncelikli olarak aklımda olan modeller;
km leri 100-120bin civarı olan Golf 7 nin comfortline donanımlı 2015-2016 model 1.6tdi 110hp, 1.2 tsi 110hp, 1.4 tsi 125hp ve 2017-2018 model 1.0 tsi 110hp motorlu golfler. Sanırım 1.0 motorlu olan modeller Golf 7.5 kasa oluyor.
Bu belirttiğim araçların 3 aşağı 5 yukarı fiyatları aynı
Ayrıca Jettanın yine 2015-2016 model kmleri ortalama 80bin-120bin civarı olan 1.6 tdi 105hp, 1.2 tsi 105hp, 1.4 tsi 125hp olan modellerine bakıyorum.
Bu belirttiğim araçlarında 3 aşağı 5 yukarı fiyatları aynı. Tsi motorlu olanlardan alırsam normalde lpg takılabildiğini biliyorum ama benzinde kullanıcam zaten lpg düşünmüyorum.
Bu arada manuel vites düşünüyorum. Çünkü bu km lerdeki dsg ler sonrasında sorun çıkarma ihtimali yüksek olduğunu duydum.
Araç tercihimde normal rutin bakımları haricinde bana en az sorun arıza çıkaracak, arıza çıkarması durumunda minimum masrafla beni kurtaracak, yakıtı ekonomik olacak araç tercih etmek istiyorum. Kullanım ise ayda yılda tatil için şehir dışı yada akraba ziyareti amaçlı uzun yol yapıyorum normalde sürekli aynı şehirde kullanıyorum. Yaşadığım yer iç anadolu Aksaray fazla dağlık bayırlık olan bir yer değil. Yolda giderkende bastığım zaman sollayacak rampada viteş düşürmeyecek bir şey olsun istiyorum.
Yılda ortalama 10-15bin km civarı kullanıyorum. Bu yukarda belirttiğim araçları daha önce hiç kullanmadım. O yüzden bir fikrim yok açıkcası.
4 kişilik bir aileyiz. 19 ve 13 yaşlarında 2 oğlum var aile kullanımınada uygun birşey olsun istiyorum.
Bu kapsamda tercih etmem gereken model ve motor kombinasyonu sizce hangisi olmalı nedenleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca mevcut aracım olan 2005 model comfortline donanımlı açık kahverengi (Buğday rengi) 1.6 fsi benzin-lpg li km si 285binde (ben aldığımda 220bin civarıydı) sağ ön çamurluk değişen belaltı 6-7 parça boyası olan. Airbaglerde, şasede herhangi bir problemi yok. Tramer ise benden önceki sahiplerinde ufak tefek sürtmelerden kaynaklı 3-4 tramer kaydı bulunan toplamda 5-6bin tl kaydı var. Bendeyken 2 sene önce kırmızı ışıkta beklerken arkadaki aracın gelip bana çarpması sebebiyle arka tampon değişimi, stop değişimi, fabrikasyon park sensörü değişimi, bagaj kapağı düzeltme-boya ve işçilik işlemleri nedeniyle 42bin tl civarı trameri olan aracımın piyasası ne eder ?
Aslında stopun birinin dış camı düşmüş birin dede ufak çatlak vardı. Takım olsun diye 4 stopuda değiştirmişler. Tramer detayına baktığımda 42bin tl nin yaklaşık 22bin tl si tampon, stoplar, fabrikasyon park sensörü ve ufak tefek bağlantı parçaları fiyatı, 20bin tlside işçilik fiyatı olarak belirtilmiş. Tabi bu hasar kaydı normal kayıt olarak geçmekte ağır hasar kaydı değil.
Biraz uzun oldu arakdaşlar kusura bakmayın. Kısaca özetlersek yuakrdaki araçalrdan hangisini tercih etmem doğru karar olur. Ve Mevcut aracımı değerinde ortalama hangi rakamdan satmalıyım?