2022 Opel Astra Türkiye'de: İşte yeni kasa Astra fiyatı ve özellikleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Semsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benim 6 ayda 11.500km oldu ama bu araba bir cins kendi kendine sıfırlıyor uzun süreyi yani saçma ne yaptığımızı anlamıyoruz…
Nasıl yani? Kısa süreli tamam da uzun süreli sıfırlanmıyor bende hiç. Sıfırlanmaması lazım.

Nasıl yani? Kısa süreli tamam da uzun süreli sıfırlanmıyor bende hiç. Sıfırlanmaması lazım.

Olan vardır mutlaka 6bin km ye geldiğinde kendi sıfırladı mesela…

Olan vardır mutlaka 6bin km ye geldiğinde kendi sıfırladı mesela…
100 saati geçince mi, bilmem neyi geçince sıfırlıyordu sanki. Belki öyle bir şey olabilir. @hassey sen söylemiştin galiba hatırlıyor musun ne olduğunu

Evet, tam olarak bu şekilde. 100 saatte kendi kendine uzun süreli ortalama sıfır oluyor. Benim toplamda iki defa sıfırlandı, şu an üçüncü 100 saatin içerisindeyim. Her 100 saatte bir zaten yakıt tüketim raporunu kendi açtığım konuda paylaşıyorum, @Brk34.

10 bin km yakıt tüketimi ekleyeyim burada dursun.
27 km/saat ortalamayla 7.4 lt.
sadece şehir içi, uzun yola çıkılmadı bu 10 bin km içinde.
Aynı motorlu Opel Corsa 100 hp için sadece şehir içi trafiğinde 8 bin kmden fazla sürüşte, 30 km/h ortalama süratle 7.2 litre gösteriyor. Verimlilik açısından aynı hacme sahip 1.2 Tsi DSG kombinasyonu gibi değil evet ama yine Ankara içi trafiğinde güzel değerlere sahip bence.

Ancak aşırı dur kalk trafiklerde veya İstanbul şehir içinde 3 aylık ortalama tüketim 8.5 litrelerde geziyor. Yine de ayağının altında güç olması ve sorunsuz motor şanzımana sahip olması bu aracı alınabilir hale getiriyor. Ufak ufak multimedya, gösterge, ışık sorunları gibi elektriksel problemler yaşasak da iyi araç gözümde.

Geri