Sırf 2. El durumundan ve golf algısından dolayı bende 1.0 life donanım aldım. Daha önce 2013 comfortline 1.4 tsi 122 hp aracımı sırf donanımı eksik ve yetersiz diye satıp Opel Astra 1.6 cdti cosmo donanım almıştım. Gayet tatmin ediciydi o yıllarda. Yani 2015 yılı için konuşuyorum. Çünkü golfümde aux la müzik dinliyordum ve far, yağmur sensörü, hız sabitleyici yoktu. Yol tutuşu iyidi astarda ama golf te ki iç tasarım güzelliği ve kalitesi yoktu. Kullandım onu 5 yıl kadar. Sonra sattım satarken golften daha düşüğe gitti halbuki benzer fiyatlara satın almıştım. Birde herkesin golf golf demesine de tekrar aldanmak durumunda kaldım. Çünkü 2 sene kullandığım golfün Astra karşısında iyi olduğu bende kabul ettim. Şimdide bu life donanım golf 8 i aldım. Ama gönlüm gs donanım astrada kalmadı değil. Ama işte hem 2. El de yaşadıklarım hemde kalite algısı yüzünden golfü aldık. Aldık da torpido kaplaması gitmiş, aynalar elektrikli kapanmıyor, yol tutuşuda astra j kasaya göre zayıf. Şimdi günce kasa Astra da konfor ve sessizlik düzeltilmiş, arka kol dayama gelmiş, golfün tersine bu kes Astra torpidoyu kaplamış.
Astra Kapı ceplerinde kaplama yoktu, graficardan aldım montajladım. Evet torpido gözü kaplama vardı. Sessizlik konusunda evet golf gibi.
Kaput amortisörüde golf 8 de kalmış.
kaput amortisörü Astrada da yok, çubuk telle sabitleniyor.
Yine gidip gözü karartıp 1.2 motorun motor içinde çalışan kayışı,
tek handikapı o diyebilirim. Biz az km yapıyoruz 6 bin km de bir bakıma giriyor araç. İlerde bize ne sorun yaratır bir bilinmezlik var tabi. Km den değil de yıldan dolayı triger kayışının erkenden değişimine bakacağız artık. Ve Vw den farklı olarak buji değişimini daha kısa aralıklarla yapıyorlar 2 yıl 30 bin km
2. Eli zayıf bir araç, hemen satmak istediğinizde kısa zamanda elden çıkmayabilir. Fiyatları da emsal yıl ve km deki golf 8 life a bakarak daha yavaş artıyor gibi.
psa ile ortak hali demeden gidip Astra alacam gibi..
eski Astrayı bilmediğim için tam kıyaslayamıyorum ama herşeyi fransız olmuş
life ile gs fiyatları aynı ve gs daha çok donanım sunuyor. En basitinden hanım biniyor koltuk ayarlıyor ben biniyorum kendime ayarlıyorum. Bakalım. Nasip diyelim.
Sevdiğim yanları:
360 kamera çok işe yarıyor aracın her tarafını çok rahat görüyorsunuz
Ön cam ısıtma sistemine hayran kaldım kışın hiç buz kazımadım 2 dk içinde bekledim.
Arka çapraz trafik uyarısı çok iyi çalışıyor geri giderken kameradan gözümü ayırdığımda yandan gelen aracı hemen uyarıyor.
Aracı d konumunda kapatsanız bile vitesi P konumuna otomatik alıyor. Vites D de iken sürücü kapısını açınca vitesi P konumuna kendisi alıyor.
MyOpel uygulamasını telefona yüklerseniz tüm sürüş bilgileri telefonda depolanıyor, aklıma düşünce girip bakıyorum, araca inip bakmama gerek kalmıyor.
18 jant 40 yanak lastik olmasına rağmen konfor kaybı yok neredeyse.
Fabrikadan michelin lastiklerle geliyor.
Hava çok sıcaksa yada soğuksa start stopu kendi devre dışı bırakıyor, bu sayede klimasız kalmıyorsunuz.
Kablosuz carplayle kablo takma zahmetinden kurtuluyorsunuz.
Klima ayarları için ekrana mahkum değiliz birçok ayar fiziksel tuşlarda.
Elektrikli koltuğu yazmışınız zaten farklı koltuk ve ayna ayarı kullanan kişiler için çok büyük kolaylık...
Baldır desteği çok iyi geldi bana hem yüksekliği hem ileri geri ayarlanabilmesi, koltuk kafaları bile ileri geri ayarlanabiliyor.
Saklama gözleri çok fazla, derin ve kullanışlı, gizli gözlük koyma yeri çok hoş ve içi döşemeli.(orta klima menfezi altında)
Intellilux far sistemi olması karanlık yollarda büyük keyif şehir içinde de dönüşlerde ek aydınlatması devreye girerek karanlık yer bırakmıyor.
Drive asist ve acc yi müsait yerlerde kullanıyorum gerçekten büyük kolaylık. Özellikle virajlı yollarda keyifli oluyor aracın direksiyonunu kendi yönetmesi.
Sevmediğim yanları;
Ön ve arka camların görüş alanı dar.
Direksiyon hissiyatı Golf e göre zayıf.
Motor sesi daha ince ve benzinli olmasına rağmen sanki dizel gibi hissettiriyor.
Autohold yok ışıkta beklerken sağ ayağınız frende rehin kalıyor.
Kliması Auto konumda iken çok üflüyor gürültü yapıyor, bir süre sonra etkisi az gibi hissettiriyor. Klimayı En düşük dereceye alıp fanı kendim ayarlarsam daha iyi oluyor sürekli soğuk üflüyor, gürültü azalıyor.
Yakıt tüketimi konusunda şehir içi bir tık fazlası var diyebilirim, yoğun olmayan bir şehirde 7.5 lt ortalamamız var. Uzun yolu tasarruflu kullanmaya çalışmadan 6 lt ortalaması var.
Eksisiyle artısıyla durum böyle.
Matrix farlı, Acc li, Travel assistli, Discovery Prolu opsiyonlu bir Golf 8 almaya imkan yoksa, bence değerlendirilebilir bir alternatif diyeyim.
Astra L yi satın almadan önce çok hafife alıyordum, ancak verilen paraya aldığımız karşılığa bakacak olursak daha ne olsun diyorum.