Golf 8 Life Far Ayarı

ozdemir0629

Katılımcı Üye

İsim
Resul
Golf 8 life aracımi aldığım günden beri kısa farların çok yakına düştüğünü düşünüyordum. Tatilde uzun yola çıkınca şehrin ışıkları olmayınca baya zorlandım.
Far kumandası dokunmatik, otomatik ayar bulamadım, konum tuşu vs yok. Arac ayarlarında da far yükseklik vs birsey yok.
Bildiğim kadari ile life pakette akıllı diyebileceğim bir far sistemi de yok.
Ben kısa farları mi daha ileriye nasıl alabilirim? Far ayarları nasil yapılıyor?

@Eserr hocam bizim farlar sözde akıllı aydınlatma, marş yapıldığında yukarı aşağı ayar yapıp araçtaki ağırlığa göre en ideal aydınlatmayı sağlıyor. Ancak ben sıfır aldığım araçta aydınlatmadan asla memnun kalmadım. Daha sonra yay taktığım için araç alçaldı ve aydınlatılan alan iyice yakınıma geldi.
-Far yükseklik ayarı olmadığı içinde sorunu gideremedim. Eski tip farların mekanik ayarını baz alarak ;
  • karanlıkta aracı düz bir yerde duvar önüne çekerek açık farların vidaları ile oynamaya başladım. Bu esnada ışık çizgisi aşağı yukarı kaymaya başladı. Mantığını anladığımda ışık ufuk çizgisini bana yetecek kadar yukarı kaldırdım. Daha sonra şehir içinde ve uzun yolda kullandım. Ben aynınlatmadan memnunum ve karşıdan da ikaz yemedim.
  • diğer husus şudur; kısa farı yukarı kaldırdığımda uzunlarda yukarı kalktı. Uzunlarım şuan 200 metreyi çok net aydınlatıyor :) kısalarım birçok yerde yeterli olduğu için uzunlara gerek kalmıyor. Gece zindan karanlık yerlerde uzuna geçince çok rahat ediyorum.
  • ben servis nazı çekmek istemediğimden , aracıda kurcalamaktan hoşlandığımdan bu yolu seçtim . Serviste tanıdığım, samimi arkadaşım yada daha etkili iletişimim olsaydı servise giderek şunu ayarlayın derdim.
-kendi yaptığım far ayarı ile muayenedende geçtim

Nasıl yaptığınızı araç başında bir iki görselle tarif edebilme şansınız var mı?

Upvote 0

Hocam bu mesajınızı gördüm çok mantıklı ve güzel bir anlatım ama ben yatayda aydınlatmayı daha ortada odaklı kullanırsam farları biraz kaldırmak sorun olmaz gibi düşünüyorum. Uzun yolda çünkü daha ileriyi görmek önemli olası durumları daha erken farketmek için. Yanlarda göreceğimiz pek bir şey yok..
Ben ellememenizi öneririm. Servis hiçbir şey yapmadan vermez, çok az kaldırmışlardır belki size yetmemiştir
@Eserr hocam bizim farlar sözde akıllı aydınlatma, marş yapıldığında yukarı aşağı ayar yapıp araçtaki ağırlığa göre en ideal aydınlatmayı sağlıyor. Ancak ben sıfır aldığım araçta aydınlatmadan asla memnun kalmadım. Daha sonra yay taktığım için araç alçaldı ve aydınlatılan alan iyice yakınıma geldi.
-Far yükseklik ayarı olmadığı içinde sorunu gideremedim. Eski tip farların mekanik ayarını baz alarak ;
  • karanlıkta aracı düz bir yerde duvar önüne çekerek açık farların vidaları ile oynamaya başladım. Bu esnada ışık çizgisi aşağı yukarı kaymaya başladı. Mantığını anladığımda ışık ufuk çizgisini bana yetecek kadar yukarı kaldırdım. Daha sonra şehir içinde ve uzun yolda kullandım. Ben aynınlatmadan memnunum ve karşıdan da ikaz yemedim.
  • diğer husus şudur; kısa farı yukarı kaldırdığımda uzunlarda yukarı kalktı. Uzunlarım şuan 200 metreyi çok net aydınlatıyor :) kısalarım birçok yerde yeterli olduğu için uzunlara gerek kalmıyor. Gece zindan karanlık yerlerde uzuna geçince çok rahat ediyorum.
  • ben servis nazı çekmek istemediğimden , aracıda kurcalamaktan hoşlandığımdan bu yolu seçtim . Serviste tanıdığım, samimi arkadaşım yada daha etkili iletişimim olsaydı servise giderek şunu ayarlayın derdim.
-kendi yaptığım far ayarı ile muayenedende geçtim
Eliniz yatkındır hocam olabilir ama yapması gerçekten zor iş. Yanlış yapıp yanlış yaptığınızın farkına bile varmayabilirsiniz.

Upvote 0
sonucu paylaşırsanız seviniriz. ben de yer aydınlatmasından muzdaribim.
Konuyu şimdi görünce aklıma geldi tekrardan, unutmuşum 😁
Serviste yaptırdım far ayarını ama hala memnun değilim, ayar yapılmış daha yukarı çıkarmışlar ama hala önceki seat leon aracımda olan o far aydınlatma performansı yok. Rodaj bakımı için götürdüğümde tekrardan bir ayar yaptırma talebim olur diye düşünüyorum. Eğer nazımı çekerlerse alana inip aracın yağını ve filtresini kontrol etmek isteyeceğim o zaman far ayarı için de alanda kendim bi bakarım..

Upvote 0
Konuyu şimdi görünce aklıma geldi tekrardan, unutmuşum 😁
Serviste yaptırdım far ayarını ama hala memnun değilim, ayar yapılmış daha yukarı çıkarmışlar ama hala önceki seat leon aracımda olan o far aydınlatma performansı yok. Rodaj bakımı için götürdüğümde tekrardan bir ayar yaptırma talebim olur diye düşünüyorum. Eğer nazımı çekerlerse alana inip aracın yağını ve filtresini kontrol etmek isteyeceğim o zaman far ayarı için de alanda kendim bi bakarım..
Valla tekrar talep edin. Fabrikasyon bazı araçlarda ayarsız geldiğini düşünüyorum.

Upvote 0
Valla tekrar talep edin. Fabrikasyon bazı araçlarda ayarsız geldiğini düşünüyorum.
Aynı kanaatteyim ama algılayamadığım nokta şu: araç ilk çalıştığında far yukarı aşağı yapıp ayar yapıyor.. ulan ayar yapabilen bi far nasıl yanlış ayar yapar?? 😂

Upvote 0
Aynı kanaatteyim ama algılayamadığım nokta şu: araç ilk çalıştığında far yukarı aşağı yapıp ayar yapıyor.. ulan ayar yapabilen bi far nasıl yanlış ayar yapar?? 😂
Ayar yanlış olunca araçda o yanlış kalibreye göre ayar yapıyor diye düşünüyorum.

Life pakette mercekli farlar olmadığı için hala bilgisayara bağlanıp ayar yapılma olayı var mı bilemiyorum. Yetkili servise sormak lazım.
Daha öncede paylaşılmıştı, mercekli farlar / IQ light farlar için ilgili bilgisayarlarına bağlayıp tek tek ledlerin parlaklığı vs kontrol ediliyor, kalibresine, yön ayarlarına bakılıyordu.

Upvote 0

Geri