Golf 8 Style Ses Problemi


aktoluna

Yeni Üye
Katılım
15 Haz 2022
Mesajlar
29
Tepkime puanı
6
Konum
Gebze
İsim
Ali
Araç
Golf 8
Merhabalar,
Mart sonunda 2022 model golf style arac aldim. Yok sesi ve disarinin sesini cok duyuyorum. Bu sorunu yasayan var midir? Servise goturdum fakat normal dedi. Teşekkür ederim.
 

Golf 8 'in yalıtımı kötü değil merak etmeyin ,Audi A3'ün de bahsedildiği kadar kötü değil, galiba siz otopark.com'un videosunu izlediniz, orada 8v kasaya göre yalıtımı kötü demek isteniyor , fakat orada yanlış bir durum var, 8v testlerini yaptıkları araçlar normal süspansiyon ve 16-17" jantlı lastiklerle yaptıkları testler, 8y olan yeni kasada 18" jant ve spor süspansiyon ve lanet bridgestone t005 lastik var , spor süspansiyonun etkisinden dolayı titreşim daha fazla ve sonuç olarak yol sesini daha fazla iletiyor. Önce ki 8v kasa da spor süspansiyonlu araçlarda yol sesinden şikayetçiler. Kendi aracımın üzerinde gelen lanet bridgeston t005'i çıkarttırıp michelin primacy 4 + taktırdıktan sonra yol sesi çok fark etti.
Eski aracım olan Golf 7 'ye bagaj ve davlumbaz iç kısımlarına yalıtım yaptırmadan önce bagaj tabanında bulunan halıyı çıkartarak 1 hafta halısız olarak gezdim ve ne yol sesi ne de titreşim de farklılık olmadı, hatta desibel değeri bile aynıydı. O yüzden taban halısının yalıtıma yararı yok dedim.
8v aracımı servise bırakıp 2 gün ikame aynı motor ve jant ölçüsü 8y ikame araç aldım. 8y kasa belirgin daha zayıf izolasyona sahip hatta sanıyorum golf 7.5 ile kafa kafaya diyebilirim. Yeni kasa a3 almaktansa 8v yahut 7.5 golf tercih ederim. Golf 8 nasıl açıkçası yüzeysel inceledim, Sürüş imkanım olmadı. Ama 8y a3 tam hayal kırıklığı, cam yatıklığı da 7.5 golf gibiydi, haliyle premium hissiyat da zayıflamış.
 
Upvote 0

Golf zaten dış ses yalıtımı çok da iyi olmayan bir otomobil. Buna şaşırmamak gerek. Ayrıca kulakların duyma yetisi de zaman zaman değişebiliyor. Mesela bu yüzden benimki bana bazen gayet sessiz sakin yumuşak gelirken bazen de sert huysuz gürültülü gelir :D
Ayrıca ilk Golf tecrübemden beri zaman zaman tekrarladığımın bir teknik servis çalışanı sözü yazayım:
"Almanlar 20.000 TL'lik araba yapıyorlar; bizimkiler bunu Türkiye'de 80.000 TL'ye satıyorlar. Sonra, müşteri gelip 20.000 TL'lik arabadan 80.000 TL'lik konfor bekliyor." (Adama ne kadar bıktıysa demek ki abuk subuk bir ton şikayetten) :D
 
Upvote 0
Benim kulaklarda hassas sanirim:) Bunu biz de konustuk teknik servisle. Zaten en basindan beri tek istegim karsilastirmakti. Yoksa beklentim premium degil sonucta. Sagolsunlar baya ilgilendiler.
 
Upvote 0
Merhaba;

Sorununuz bir şekilde çözülmüş.En azından aracınızda bir problem olmadığını görmüşsünüz.

Bizler birazda arabalarımızı fazlaca seviyoruz ve en iyisi olmasını bekliyoruz.Zaten bu mükemmeliyetçilik yüzünden vag grubu araçlara biniyoruz.

Ancak günümüz tüketim çağı ve her firma gibi vag grubu araçlarda eski kalitesinde değiller ve olmayacaklar.Golf 9 (çıkarsa tabi) Golf 8 den daha teknolojik ama daha kalitesiz olacak.

Ailemizde 99 model Vw Bora var.İlk sahibiyiz.Tok kapı sesini o arabada duyduktan sonra Golf 7.5 kalitesini sorguluyorum.

Farklı marka aynı segmentte araçları ara sıra kullanırsak araçlarımızı daha çok seveceğiz.En azından bu durum bende etki ediyor.Megane kullandıktan sonra Golfüme sarılasım geliyor. :)
 
Upvote 0
Dun araci Kartal Dogus Oto'dan teslim aldim. Fitilleri temizleyip kapi ayarlari yapilmis. Kapi acip kapatirken ki ses duzelmis. Sol surucu koltugunun oradan gelen ruzgar sesi gitti. Yalitim daha iyi oldu. Lastik havalarini da kontrol etmisler normal dediler. Su an cok memnunum. InsaAllah bi daha yasamam ayni sorunu. Sonrasinda Dogus Oto'dan arayip nasil bir sorun var mi diye aradilar. Ben cok memnun kaldim arkadaslar Dogus Oto'dan. Bu kadar ilgili olacaklarini tahmin etmiyordum.
 
Upvote 0
8v aracımı servise bırakıp 2 gün ikame aynı motor ve jant ölçüsü 8y ikame araç aldım. 8y kasa belirgin daha zayıf izolasyona sahip hatta sanıyorum golf 7.5 ile kafa kafaya diyebilirim. Yeni kasa a3 almaktansa 8v yahut 7.5 golf tercih ederim. Golf 8 nasıl açıkçası yüzeysel inceledim, Sürüş imkanım olmadı. Ama 8y a3 tam hayal kırıklığı, cam yatıklığı da 7.5 golf gibiydi, haliyle premium hissiyat da zayıflamış.
Babamın 2015 8v daha sonra 2019 8v dynamic araçları oldu bu araçların km'lerinin yarısını ben yaptım, 8v konusunda oldukça tecrübeliyim. 2015 makyajsız kasa 8v 'lerin yalıtımı çok daha iyi makyajlı kasadan. 8V'nin yalıtım konusunda 8y 'den daha geride kaldığı durum dış seslerin yalıtımı ve rüzgar sesi, fakat yol sesini daha az içeri alıyor, eğer sport paket 8v kullanmadıysanız bir deneyin yol sesi 8y den bile daha fazla içeride. 8y de cam yatıklığı Golf 7-7.5 gibi ama hızı Golf gibi hissettirmiyor, 8v gibi hızı hissettirmeyen cinsten. premium hissiyatı cam yatıklığından değil malzeme kalitesinden dolayı zayıfladığını düşünüyorum. Ayrıca yol tutuşu olarak 8y 8v ye göre oldukça iyileşmiş durumda, 180 km/h üstü hızlarda çok daha stabil ve güvenli gidiyor. Doğru düzgün hiç bir acil güvenlik donanımı olmayan, donanım fakiri 8v 'yi tercih etmezdim ki etmedim de. 8v'de Audi presense front , şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici, uzun far asistanı , audi virtual cockpit plus, wireless apple car play, android auto , 10" multimedya ekranı, elektrikli bel desteği ,acil durum çağrısı donanımlarının bir tanesi bile yok. Ayrıca 8y sline koltukları 8v'nin bütün koltuklarına göre oldukça konforlu.
 
Upvote 0
Üstat benim araçta nexen marka lastik var uğultu yapıyor resmen çok rahatsız edici senin sorun lastiklerden gelen ses mi
Benim aracımda da nexen var 225/45/17 ölçülerinde, diğer her alanda ortalama altında kalan vasat bir lastik ancak aşağıda da görüldüğü üzere testlerde sessizlik konusunda başarılı.
1689837729314.png
 
Upvote 0
2017 model Highline 1.4 TSI DSG Golf'ümü 1 yıl kadar önce satmıştım ve geçen cuma itibariyle 2023 model Style 1.5 eTSI DSG Golf'ümü kullanmaya başladım.
Öncesinde test sürüşü yapmamıştım, yapmış olsaydım da satın alırdım ancak izolasyon belirgin anlamda diğer aracıma kıyasla kötü.
Lastik basıncı olması gerektiği gibi ve Nexen marka lastikler ile teslim aldım. Önceki aracımda Michelin Primacy 4+ lastikler vardı. Tamamen lastik kaynaklı mıdır bilemiyorum.
 
Upvote 0
Hayırlı ugurlu olsun öncelıkle. Fakat sadece lastıkle ılgılı değil kanımca. Bendede 2020 subat cıkıslı 7.5 tsı var. Barız ses alıyor ıcerıye. Prımacy 5 taktım ama işe yaramadı. Tamas a göturdum usta test sürüşü yaptı. Yapacak bısey yok dedı.
2015 tdı vardı daha önce o aracın ses yalıtımı daha iyi idi. Maalesef malzemden çalmıslar
 
Upvote 0
VW araçlar, rüzgar ve dış seslerin tamamını sadece kapılardan alır. Direkler ile kapı bağlantılarına ve konumlarına dikkatlice bakarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Kapı ayarı hatalı olan araçlar özellikle yan aynalardan ve önden gelen rüzgar sesini içeri alır. İnternette kapı, kaput, bagaj kapağı ayarı bayide yapılmış ardından da orijinal somunları boyanmış ve şikayet oluşmuş araçların olması da bu sebepten dolayıdır. Model fark etmeksizin VW araçlarda, özellikle kaput ve ön kapı ayarlarının çok düzgün olması lazım, aksi taktirde (özellikle 80-110 km/h hız aralığında) rüzgar sesi kabine yansır.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt