Kim, Hangi "Nick name "yi neden seçti?


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,332
İsim
Murat İNCİ
Çok zamandır merak ederim nick name nedir neden kullanılır?

Özel hayatın gizliliğine dikkat edenler için eskilerin deyişiyle "mahlas" olmak bakımından sadece bir ararken şimdilerde ise gizli bir şeyleri açığa vurmak için kullanılır oldu.

Kadim zamanlarda yazılanlara "ben yazdım" demek anlamı  nedeniyle esere imza atmak, isim eklemek o eseri yazacak kadar akl-ı selim olmadığının veya kendisinin bir meczup olduğunun  gizil ilanı idi..

Çünkü bir eser toplumun eseridir, toplumun ortak geçmişini yansıtan değerleri yüklenerek anlamlı hale gelerek derinleşen sözcükler elbette ortak hafızanın ürünüdürler. 

Kullanılan mahlas asla eserden önemli olmamalıdır veya onun önüne çıkmamalıdır.

Ya sizin nick name nizin  hikayesi nedir?

Kullandığım nick name 'yi neden seçtim ?

Öncelikle küçük harf sessizce söylenen söz gibidir. Yüksek  sesle söylenmesi onu daha değerli yapmaz ama yüksek sesle söylenmesi kendi iç meşruiyetini sağlamaktan uzak olduğu için bu boşluğu gürültüyle kapatmaya çalışıyor izlenimi vermekte. Mutlaka küçük harfle ve sessizce yazılıp söylenmeli bu nedenle.

Öte yandan nefsiyle mücadele eden her ruh bedenin isteklerini emirmişçesine algılamak yerine kendi isteklerinin farkına varana kadar bekler sükunetle... İşte olgun başakların eğilmesi misali ruh olgunluğunun en güzel belirtisini, nefis mücadelesinde yenilmediğini kelamı etmeden kırk kez düşünmesi esnasındaki sessizlikle verir...

Gerçek olanın; hakikatin karşısında sadece birer gölgeyiz ve  ne denli mahir olursak olalım  söylediğimiz  sözler bu durumu değiştirmeyecek kadar beyhude ve derinine ineyemeyecek kadar biçâredir. Dolayısıyla sarf edilen söz gerçek olanın gölgesidir olsa olsa... 

İşte neden" gölge " nin yanıtı bu.

Velâkin " söz gümüş ise sükut altındır" düstumun ilk öncesinin simgesi belirmiş oldu...

Altın...

İlk nick name tercihim "goldenshadow" du.

Sonra baktım ki yeteri kadar sükut ettim; artık söz söyleme vaktim gelmiş. .. varsın gümüş olsun sözüm. ..

Neden güzel Türkçemin sözlerinden biri değil derseniz nedeni özenti değil gizem... okunduğu gibi anlaşılan olmasın istedim...

silvershadow işte böyle oldum....

 
Adımın ve soyadımın ilk üç harfleri

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
lise son veya üniversite ilk yıllarda donanımhabere üye oluş, sebebini bilmiyorum neden bunu seçtim,

o üyelik devam etti gitti, sonra buraya ayrıldık. tanınmama olmaması için böyle kaldı

:)

 
Benim hikayemin bu denli edebi anlamları yok o yüzden Murat kardeşimin güzel satırlarından sonra abes gelebilir :)

Kendimi bildim bileli basketbolu çok severim, 12-13 yaşlarında mahallemizdeki sahada oynarken, video kasetçiden lakers'ın maç kasetlerini alır izlerdik, mahalle maçlarında ben magic johnson olurdum hep, ona özendiğimden tabi oyun kurucu olurdum... sonra üniversitede oynarken bu hayranlığımı bilen arkadaşlarım öyle seslenmeye başladılar bana, hatta bir lakaptan öte örneğin yeni bir arkadaşla tanıştırırken bile "bu magic " diyecek kadar ismim olmuştu... O günden beri 25 yıldan fazla olmuş, üniversiteden arkadaşlarım hala magic derler bana... işte böyle... :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Degerli hocam tam ilk yanıtı vereyim derken @atakomhocamız yazmış bulundu s=s20  bir konuya ilk yazan olmak kısmet olmadı pek  :000061-medium:

:000274-medium: Sonra aklıma geldi 

bende sildim ikinci yanıtta benden olsun o zaman 

adım zaten belli degerli hocam atts ise çalıştığım firmanın kısaltması  s=aman

bu arada düşünürken 4. oldum :000065-medium:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende ergen yıllarımdan kalma bir nick olarak almıştım, enpisagor u hoşuma da gitmişti, pisagor teoremi 3-4-5 üçgeni derken bende kendimce özgünleştirip "en" takısını ekledim. 

Bir de içindeki pis kelimesi de farklı anlamlar çağrıştırır olmuştu, o zamanlar :D   hani; çok pis yaparım, seni pis döverim çocuk :)   gibi ergence düşüncelerden sonra böyle oldu. DH dan davet üzerine gelince bende kolay tanınmak için aynı nick ile devam ettim.

 
Hatırlayanlar olacaktır. Eric Gerets döneminde Galatasaray'a Sasha Ilic diye bir topçu aldılar. Çok uzun süreler takımda tutunamasa da geldiği ilk sezon paslarıyla golleriyle bayağı bir aklımda yer etmiş ve kendisini sevdirmişti bana. Ben de daha o seneler üniversiteye hazırlanan bir ergenim ve gazetelerin spor sayfasından başka bir kısmını okuduğum yok :)  Bir gün yine aldım fanatik gazetesini, Sasha Ilic'in tam sayfa röpotajı var. Sarı-Kırmızı bir tişört giymiş ve sırtında "the Genius" yazıyor. Meali "deha". Tabi öyle görünce hoşuma gitti ve sağda solda, forumlar da kullanmaya başladım.

Bu da böyle bir anımdır :)

 
Küçükken izlediğim çizgi filmde dahi bir hacker vardı ve nick'i MAJOR'dü. (askeriyedeki anlamı binbaşı ) Bende bu sebeple bu nick'i seçtim
Ama neden 24 derseniz onu bende bilmiyorum. Muhtemelen mail hesabını oluştururken major kullanılan bir hesap olduğundan rastgele seçtiğim bir rakam olmalı...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ender .........ve bu bana yeter.

Sadece ''Ender'' :Adımı çok seviyorum, manası ise çok anlamlı olduğundan Her yerde kullanabiliyorum. Nick gibi isim olunca başka nick e gerek kalmıyor :)   :(' s=bigstar

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biraz tesaduf eseri de olsa tez konum oldu.

Arastirdikca da bayagi sasirtmisti beni.

Aradan gecmis 17 sene,artik nasil kafama yer ettiyse.

 

Benim kullanmış olduğum nick 'exelance'(Matematikçi Bir Yazar anlamında-bende Matematik öğretmeni olduğumdan yakın hissettim kendime)

Sonra kendimi bilgisayar programlama da geliştirdim.Programların uzantısı dikkatimi çekti hep .exe uzantılıydı.

'Exelance'=>'Exe' ye kısalttım sonra uğurlu rakamımda 7 olunca 'Exe7' olarak sabitledim   :'(  (Golf 7 mizdeki 7' yi de düşünürsek)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt