Arka Fren Balatası Hakkında


hem disk hem de balata değiştirmişsiniz, sadece balata değişseydi diskin yüzeyi sıkıntı olabilir dicektim., parçalar eko seri değil., servise gösterin kontrol etsinler., kaliper arasına veya disk ile balata arasına küçük taş benzeri madde sıkışmış olabilir.. fren disk ve balata değiştirmişken., fren hidroliğini de değiştirmeniz iyi olurdu.
Teşekkür ederim hocam bu işlemlerden 2 hafta kadar önce ön disk balatalar ve fren hidroliği değişimi yapıldı. Burç ve braketleri değişimi pahalı gelmişti arka disk ve balatalar için de gider demişlerdi.( fakat demir demire sürtme sesi gibi bi ses geliyordu frenlemede arkalardan ve diskte fatura oluşmaya başlamıştı) uzun yol yaptıktan sonra yapmışken tam yapalım dedim ve tekrar servise gidip burç braket ve arka disk balataları da değiştirdim. Tam çok şükür hepsi güzel oldu derken 1 hafta sonra arkalardan ses gelmeye başladı.
 
Daha ilginci, ilk yilini dolduran 23bin km deki golf aracimda da bahsettiginiz yavaslamalarda ötüyor fabrikasyon balatalar.
Hocam sizin araç garantili büyük ihtimal bir çözüm bulmalarını istemekte fayda olabilir. Yani ben aracımı satmaya kalksam tüm disk balata serviste 1.kalite malzeme ile orjinal olarak değişti desem vw ag yi malzemenin üzerinde görmeseler inanmazlar küçük bir seste değil. Çok can sıkıcı bir durum.
 

Geri
Üst Alt