Silkeleme Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan golfyedi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese merhaba uzun süredir okuyucusu olduğum forumda ilk mesajımı atıyorum😀,
Yaklaşık bir aydır ilk çalıştırma sonrası yakıt tüketimi 3 tl lere çıkıyor bu durum daha önce yoktu. Yaklaşık 1.2 Lt lerde kalıyordu 20-30 sn ye kadar. Geçen gün ilk çalıştırmadan sonra titremede yaptı bi süre acaba bujilerde mi bi sorun var sizce bu durum neden olabilir?

merhabalar 2012 model 1.2 TSI otomatik Golf aracımı sıfır aldığımdan beri yetkili serviste tüm bakımlarını yaptırıyorum. aracı çok kullanmadığım için km si 90.000 yeni oldu ve yaştan ötürü triger değişimi önerdiler. triger değiştikten sonra yaklaşık 10-12 km hızla giderken sanki eski gazlı arabanın gazı bittiğinde silkelediği gibi çok fazla silkeleme yapıyordu. 3-4 ay bu sorunu çözmek için uğraştık fakat bobinler-bujiler-mekatronik tüpü değişti şanzımana bakıldı fakat çözemediler. sonra İstanbul Alibeyköy de bulunan Şener otoyu tavsiye ettiler. Süleyman usta problemi anlatınca direk trigeri mi değiştirdin diye sordu ve sente ayarı dedi. Triger ayarını yaptı teste çıktık ve çok şükür problem bitti. ben memnun kaldım ve artık aracımı buraya götürüyorum. İstanbul Alibeyköy de Mısır heykelinin yanında yeri.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.10.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.10.31 (1).jpeg
    147 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.10.31.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.10.31.jpeg
    121.1 KB · Görüntüleme: 10
3-4 ay bu sorunu çözmek için uğraştık fakat bobinler-bujiler-mekatronik tüpü değişti şanzımana bakıldı fakat çözemediler. sonra İstanbul Alibeyköy de bulunan Şener otoyu tavsiye ettiler. Süleyman usta problemi anlatınca direk trigeri mi değiştirdin diye sordu ve sente ayarı dedi. Triger ayarını yaptı teste çıktık ve çok şükür problem bitti.
Keşke forumu araştırsaydınız hocam o dönem,
Bu triger sentesi ayarlayamamayla çok sık karşılaşılıyor çünkü.
Çözüme kavuştuğuna sevindim.
Geçmiş olsun.

Geri