Aliexpress vergisiz alışveriş hakkında


gembad

Üye
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
340
Tepkime puanı
300
Konum
İstanbul
İsim
Bahadır.
Arkadaslar selamlar,

Bugun Aliex ten tpms set almak istedim 1250tl olan urune 500tl vergi cikti, Aidu saticiydi fakat baska saticilarda yari yariya vergi ciktigini gordum bende bunun uzerine mesaj attim neden verginin fazla ciktgini sormak istedim. Bana cevap olarak teslimat adresini Ukrayna secin ve bana dogru adresi mesaj ile bildirin dedi satici. Bu sekilde alisveris yapan oldumu? Aidunun iddiasi bu sekilde vergisini aliex uzerinden odemeden yanwen ile teslimat yapabiliniyormus.
 

Dediginiz gibi benimde tereddutlerim var, o yuzden hic bu sekilde alan oldumu diye merak etmekteyim.
 
Önceden yapanlar olabilir ama bu paylaşımdan sonra biraz zor yaparlar.
 
Yakalanilirsa ciddi cezası olabilir. Ben şahsen boyle birseye kalkışmazdım
 
1 ay önce 400 tl lik alışveriş yaptım 90tl vergi çıktı eyvallah deyip ödemeyi yaptım. Satıcı bir türlü ürünü göndermedi msj attım cevap veren yok. Takip numarasından bakınca gönderi iptal edildi yazısını okudum anlaşmazlık açıp kanıtları sundum Aliexpress para iadesine karar verdi fakat 400 tl yi ödedi 90 tl vergiyi ödemedi itirazda edemiyorsunuz geri bildirimde bulundum ama nafile. Bide oraya Eva diye destek robot yazılım koymuşlar abuk subuk cevap veriyor. Velhasıl çinliler benim 90 tl ye çöktü gönderilmemiş ve almadığım bir kargoya 90 tl para ödedim ve hak talep edemedim. Aliexpresinde suyu çıktı.
 
@agacmalzeme gecmis olsun hocam. Verginin vergisini aliyorlar aliexte. %20 gumruk vergisi rkleyip ustunden %20 daha otv aliyorlar. Vergiye calisiyoruz vallahi.
 
Bu taktikle yüksek meblağlı ürün almak riskli düşük meblağlı için de değmez. Şahsi fikrim budur
 
geçen ay ben de tpms almaya niyetlenince benzer duruma düştüm, sonra ebaydan bulup aldım satıcıyada mesaj attım değerini düşük yaz diye, tamam dedi bekliyorum bakalım.
 
geçen ay ben de tpms almaya niyetlenince benzer duruma düştüm, sonra ebay'dan bulup aldım satıcıyada mesaj attım değerini düşük yaz diye, tamam dedi bekliyorum bakalım.
ebay'da paypal zorunluluğu kalktı mı? nasıl alışveriş yaptınız? paypal yüzünden bir şey alamıyordum
 
Bir Ağaoğlu veya Cengiz holding olmazsak da bakarsınız alışveriş yapanlara vergi affı gelir.
 


Geri
Üst Alt