Kim Nerede, Nasıl Ceza Yedi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fcsrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karayolunda 135 hız ? Ceza riski icin fazla bir hız

Affetmezler !!

Otoyol / karayolu farketmeksizin yıllardır 110 fix sabit giden ben artık 100 le gidiyorum.

Artık yolda tam önümede bakmıyorum. Yolun sağına soluna parketmiş pusu atmış araç varmı ona bakıyorum 500-600 metrelik görüş menzilimde.

Telefonu yola sabitleyip, Telefon kamerasını carplay / android auto ile media ya yansıtıp 10 x optik zoomla öndeki 1,5-2 km yolu zoomlayan teknoloji olursa pusuları önceden tespit ederiz.

• Üzgün
Tepkiler: SCC

21 aralık pazar günü samsundan ankaraya dönerken delice girişindeki EDS kamerasında 141'le yakalanmışım. 2 km daha hızlı gitsem 4500 lük oluyordum. sözde ücretsiz yol ama sapladıkları cezalarla otoyoldan pahalıya geliyor. ben bu cezaların asla insanların can güvenliği düşünülerek yazıldığını sanmıyorum. resmen hazineye gelir kapısı bu cezalar.

Herkese merhabalar. Şu resimde gördüğünüz araca sahibim. 80 Bin kmdir beraberiz ilk sahibiyim, ilk panelvanım gerçek anlamda. Tecrübe eksiğim var olabilir

Ancak merak ettiğim bir husus var; bu arabayla sadece 1 tek trafik cezası var o da kuzey marmara otoyolunda 118 ile giderken ceza yemişim. Bu aracın hız sınırı devlet otoyollarında 110+11=121 iken nasıl oluyor da Kuzey marmarada 95+9=104 olabiliyor ?? Hayır bu aracın da kmsinin birçoğunu İstanbul-Ankara arası gitgel yaparak yapmışımdır ve sürekli Kuzey otoyolunu kullanıyorum ve ilk defa 118 ile gittiğim için ceza yiyorum. Daha önceden 121 sabit giderek devam ederdim 1 tane bile ceza düşmezdi. Bu limitlerin bir standartı yok mudur yani kafalarına göre çalıp oynansın biz de uğraşalım diye mi çabalıyorlar anlamış değilim :/

Ekli dosyalar

• 2025-12-26.jpeg
    2025-12-26.jpeg
    118.5 KB · Görüntüleme: 11
  • Beğen
@SCC serhat hocam yandaki aracın arkasında olmam gerekiyor gibi istikametin tek yön karşı gelen çift yol serbest gibi görünüyor ama bilemedim
Hızdan ceza tuhaf olmuş 🥹

Dilekçemde ben de buna değindim Selçuk Hocam, hızdan değil hatalı sollamadan işlem yapılmalı fakat sollamaya başladığım yerde kesik çizgiler var; isterseniz video kaydını paylaşırım diye de ekledim @slck :) Sulh ve Ceza ne kadar okur veya hak verir göreceğiz...

Karayolunda 135 hız ? Ceza riski icin fazla bir hız

Affetmezler !!

Otoyol / karayolu farketmeksizin yıllardır 110 fix sabit giden ben artık 100 le gidiyorum.

Artık yolda tam önümede bakmıyorum. Yolun sağına soluna parketmiş pusu atmış araç varmı ona bakıyorum 500-600 metrelik görüş menzilimde.

Telefonu yola sabitleyip, Telefon kamerasını carplay / android auto ile media ya yansıtıp 10 x optik zoomla öndeki 1,5-2 km yolu zoomlayan teknoloji olursa pusuları önceden tespit ederiz.

Normalde bu yollarda ben de genellikle 110'a sabitleyip gidiyorum fakat yaklaşık %5-6 eğimli bir yokuştan inerken ve önümdeki yokuşu çıkmadan hemen önce bir yere denk geldiği için sollama yapmak adına 135'e çıktım ve bunları Jandarma'yı görmeme rağmen yaptım; zira karşı şeritte yan dururken böyle bir ceza yazabileceği aklımın ucundan geçmedi (trafiği tehlikeye atacak bir hareket olsa zaten çıkmazdım). Varacağım yere 10 saniye erken gittim diye 4000'lik oldum; ve uyarı tabelası da yoktu. Zira ben de yıllardır hem radar uyarı tabelalarına hem pusu atılacak yerlere ve mesafeye hem de karşı şeritten gelen selektörlere hep bakarım fakat bunların hiçbiri yoktu. İtirazım buna @Savatage hocam. Sonuçlandığı zaman olumlu da olsa olumsuz da olsa buradan cevabı paylaşacağım. Korkum şu ki bu cezayı bozmadan üstüne bir de hatalı sollamadan ceza yazmaları :)

21 aralık pazar günü samsundan ankaraya dönerken delice girişindeki EDS kamerasında 141'le yakalanmışım. 2 km daha hızlı gitsem 4500 lük oluyordum. sözde ücretsiz yol ama sapladıkları cezalarla otoyoldan pahalıya geliyor. ben bu cezaların asla insanların can güvenliği düşünülerek yazıldığını sanmıyorum. resmen hazineye gelir kapısı bu cezalar.

Bu yıl bayram döneminde yazılan absürt cezalar ve radar sıklığı + karşı şeritten uyaranlara da ceza yazılması bu durumun kanıtları zaten @vsoner hocam.
Yollar ve arabalar gelişti, hız sınırları hâlâ kaç yıl öncenin sınırları. Can güvenliğiyle alâkaları olsa ya bunları tamamen güncellerlerdi ya da bu kadar cezaya rağmen trafikte ölüm sayısı azalırdı fakat ikisi de yok...

Özellikle bu pusu radarları için bence ülkemizde Radarbot gibi uygulamaları yaygınlaşmasını sağlamak gerek. Gerçekten bu pusu olayı çok abes. Yani şöyle nadir olsa tamam ama çok fazla var. Sanki bütün iç işleri bakanlığı her işini bırakmış da tek dertleri radar ile milleti pusuya düşürmek.

Geçen yaz iki yerde Radarbot kurtardı beni. Şükür hayır sever vatandaşlarımız uyarı bırakmışlar uygulamaya.

Birde bazı yerlerde anlaşılmaz bir trafik düzeni var. Çankırı yolundamıydı yanlış hatırlamıyorsam. Yerde asfaltta 70 yazıyor sarı. Tam orada yolun üstünde büyük elektronik tabela ile 80 yazıyor. Ve bir kaç metre bariyerin üzerinde trafik levhasında 50 yazıyor.

Yani bu tür daha önemli işler varken radarı dert edinmelerine ne denir.

Geçen gün Fransada çıkan 3 ay hapis ve 4.000€ cıvarında ceza kanunu ile ilgili haberin altınada yazmıştım yorumumu.

Aşırı hız nadiren kaza ve ölüme sebep oluyor. Bu istatistik olarak bir çok kez, dünyanın farklı ülkelerinde kanıtlanmış bir şey ancak yinede hükümetler milletin cebini boşaltmak için can güvenliği adı altında tek sorumlu aşırı hızmış gibi savaş açıyorlar.

Bir çok istatistik gördüm ve sonuç kazaların yaklaşık %10 dan azı şehirler arası otoyollarda ve ortalama %10-19 oranında aşırı hıza bağlı gerçekleşiyor.

Şehir içinde kaza ve ölüm oranı kat kat fazla, Alkol, uyuşturucu ve dikkatsizliğe bağlı kaza oranı kat kat fazla, kurallara uymamanın kaza oranı fazla, telefon yada araç ekranı ile ilgili kaza oranı kat kat fazla.

• Beğen
Korkum şu ki bu cezayı bozmadan üstüne bir de hatalı sollamadan ceza yazmaları :)
Bildiğim kadarıyla bunu yapamıyorlar video sizin taraftan yollandıysa. O video cezaya itiraz için gönderildiyse sadece cezaya itiraz için kullanılabilir.
Özellikle bu pusu radarları için bence ülkemizde Radarbot gibi uygulamaları yaygınlaşmasını sağlamak gerek. Gerçekten bu pusu olayı çok abes. Yani şöyle nadir olsa tamam ama çok fazla var. Sanki bütün iç işleri bakanlığı her işini bırakmış da tek dertleri radar ile milleti pusuya düşürmek.
Google haritalarda var ya o özellik:) Yazın az kullanmadım. Android auto'yu sırf o yüzden bağladığım bile oluyordu.
Aşırı hız nadiren kaza ve ölüme sebep oluyor. Bu istatistik olarak bir çok kez, dünyanın farklı ülkelerinde kanıtlanmış bir şey ancak yinede hükümetler milletin cebini boşaltmak için can güvenliği adı altında tek sorumlu aşırı hızmış gibi savaş açıyorlar.

Bir çok istatistik gördüm ve sonuç kazaların yaklaşık %10 dan azı şehirler arası otoyollarda ve ortalama %10-19 oranında aşırı hıza bağlı gerçekleşiyor.

Şehir içinde kaza ve ölüm oranı kat kat fazla, Alkol, uyuşturucu ve dikkatsizliğe bağlı kaza oranı kat kat fazla, kurallara uymamanın kaza oranı fazla, telefon yada araç ekranı ile ilgili kaza oranı kat kat fazla.
Hocam devletler para için yapıyor ona zaten okeyim.

Peki şehir içi yavaş kaza yapmak mı yoksa şehir dışı 150 ile kaza yapmak mı daha ölümcül? İki seçenek sunsalar hangisini tercih edersiniz. Tek sorumlu değil ama yüksek hızda yapılan kaza çok daha ölümcül.

Bildiğim kadarıyla bunu yapamıyorlar video sizin taraftan yollandıysa. O video cezaya itiraz için gönderildiyse sadece cezaya itiraz için kullanılabilir.

Google haritalarda var ya o özellik:) Yazın az kullanmadım. Android auto'yu sırf o yüzden bağladığım bile oluyordu.

Hocam devletler para için yapıyor ona zaten okeyim.

Peki şehir içi yavaş kaza yapmak mı yoksa şehir dışı 150 ile kaza yapmak mı daha ölümcül? İki seçenek sunsalar hangisini tercih edersiniz. Tek sorumlu değil ama yüksek hızda yapılan kaza çok daha ölümcül.

Hocam şehir içinde genelde yayalara çarpıldığı için ölüm oranı yüksek. Hatta en çok ölüm oranı 50 ve 70 lik yollar.

Otoyolda en azından araç, araca çarpıyor. Ancak dediğiniz gibi 130 ile giderken oluşan bir kazada kurtulma şansı pek yok.

1000055873.png

Hocam şehir içinde genelde yayalara çarpıldığı için ölüm oranı yüksek. Hatta en çok ölüm oranı 50 ve 70 lik yollar.

Otoyolda en azından araç, araca çarpıyor. Ancak dediğiniz gibi 130 ile giderken oluşan bir kazada kurtulma şansı pek yok.
50-70 lik yollarda 50-70 ile giden yok çünkü. En çok hiz siniri asılan yerler. 50 olanlar genelde kavşak olanlar ve kavşaklarda kaza zaten daha çok oluyor.

Şehir içi olan yaya ölümlü kazalarda yayaların suçu oluyor genelde. Saçma sapan yerlerden çıkıyorlar.

Bı de veriye bakınca arabanın tampona surtmen bile kaza sayılıyor. En büyük kazamiz böyle olsun diyelim.

Geri