Bu gözler maalesef bunları da gördü. Karşı şeritte yan duran Jandarma'dan da ceza yedik

Yani inanılır gibi değil. Ceza gelince inanamadım, fotoğraf da olmadığı için, araç içi kameradan saat ve yere bakıp buldum ve gerçekten pes doğrusu. Uyarı levhası da yoktu, ödedim ve itiraz edeceğim Sulh Ceza'dan.
(Hatalı sollama için yorum yapılabilir fakat öncesinde geçiş serbestti, ben soldayken çizgi düzleşti)
Geçtiğimiz haftalarda da motosikletle yedim 2 defa kırmızı ışık cezası. Birinde durmam mümkün değildi; diğerinde de düz gitmeme rağmen aşağıdaki duruma kırmızı ışık cezası yazmışlar. Sanki F1 yarışında pist sınırlarını ihlal etmişim de kahraman polisimiz hemen tespit etmiş!!! Buna da itiraz ettim bakalım nasıl sonuçlanacak... sola dönsem eyvallah!
İtiraz süreçlerimi paylaşacağımı söylemiştim. İki ceza da da gelişme var.
1- Motosikletle kırmızı ışık cezası: Kırmızı ışık cezası hakim tarafından
iptal edildi. Emniyetin itiraza cevap yazısında belirttiği "tehlikeli şerit değiştirme" kuralından
aynı tutarda ceza yazıldı. Dosyaya video da eklemişler; buna o cezayı yazmak inattan başka bir şey değil emin olun

Kararla vergi dairesine gidip dilekçe verip iade alacaktım fakat cezanın emniyetten henüz düşmediği söylendi. Emniyete gittim henüz mahkemeden karar gelmedi dendi

)) İkinci cezayı ödedim, ilkinin iadesini bekliyorum; vergi dairesinde kaydı yaptırdım ve hesaba geçeceği söylendi. 2 hafta kadar bir sürede dava sonuçlandı (E-imzam olsa adliyeye gitmek yerine UYAP üzerinden evrakları kendim de yükleyebilirmişim; Adliye'de işim sadece 10 dakika sürmüş olsa da saçma sapan şekilde yazılan cezalara itiraza gelen onca vatandaşı görünce insan daha da üzülüp sinirleniyor).
2-
Araçla karşı şeritte yan duran Jandarma'nın yazdığı hız cezası: Henüz sonuçlanmadı fakat Jandarma'nın gönderdiği cevap yazısı evlere şenlik ve vatandaşa ne kadar acımasız davranıldığının ispatı. Ekran görüntüsü paylaştıkları açıdan cihazın aracın karşısında olduğunu anlaşılıyor ve araç içi kameradan da bu şekilde görünüyor:
İşin daha da vahim kısmı ise şu, Ladik - Taşova ilçeler arası bu pek de işlek olmayan yolda, paylaştıkları görüntüden gördüğüm kadarıyla
21 dakikada 6 araç geçmiş ve 4'ü ceza yemiş! Çünkü hız sınırı 90 + %10 = 99! Yazık günah (sağ taraftaki kırmızı liste).
Bir de bu durumu normalmiş gibi (iki yokuşun dibindeki 3 şeritli yola tuzak gibi bir sopanun ucunda radar koymak), can sıkıntısından hiç işleri de yokmuş gibi saçma sapan bir benzetmeyle kendilerini savunmaya çalışmışlar. Evlere şenlik bu açıklama altta. İtirazımın "tabela yoktu" kısmına tabela koyduk ama koymamış da olabiliriz gibi bir cevap adeta... Ruhsatsız silah benzetmesi ne alâka?
Ofiste ve sosyal medyada da denk gelmeye ve görmeye başladığım üzere Samsun'daki kırmızı ışık EDSleri çılgınlar gibi ceza yazıyor ve halkın yine uğraşarak itiraz etmesi gerekiyor zira son anda durup kavşağı geçmeseniz dahi sanki keyfi bir şekilde çizgiyi geçmişsiniz gibi cezayı yapıştırıyorlar. Ben de nasibimi aldım ve bu süreçte bir ceza daha yedim

Bu da yukarıdaki gereksiz açıklamanın en sonunda altı çizili bölümün millete atılan bir yalandan başka bir şey olmadığının, asıl amacın gerçekten vatandaşın sırtından gelir elde ederek hazineyi doldurmak olduğunun kanıtıdır.
2 tonluk aracı acil durum freniyle 90 km/h hızdan durdursanız da cezayı yiyorsunuz. Bu kameralar video kaydı da yapıyor (motosiklet cezasındaki cevapta gördüğüm kadarıyla); yani aracın kavşağa girmediği ve durduğunu görebiliyorlar. Fakat buna rağmen ceza... yazıklar olsun. Zehir zıkkım olsun.