Kim Nerede, Nasıl Ceza Yedi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fcsrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bayramda "Sosyete"otoyollarına giripte

Tapa gaz 240 gittim , 5000 devir , 300 desibel motorun anasını bağırttım.

Gişe girişi gişe çıkışı 1 tane radar yoktu cezasız belasız parkuru tamamladım diyenler yok mu?

Gisede parayı veren radar muafiyetli otoyollarda cruise control 250 basıp zevke gelip kornayı çalar uçar kaçar

Yok öyle beleş karayolundan gidip haraçsız yolculuk

Şu 90 70 50 mevzusu yüzünden bayramda şirket araçlarını kullananlar istisnasız ceza yemiş düşük hızlarla. 73km/h çift şeritli yol mu dersiniz ankara girişi 93 le ceza yiyen mi dersiniz...

Caydırıcı olsun cezaları baydırıcı olarak algıladılar sanırım

Şu 90 70 50 mevzusu yüzünden bayramda şirket araçlarını kullananlar istisnasız ceza yemiş düşük hızlarla. 73km/h çift şeritli yol mu dersiniz ankara girişi 93 le ceza yiyen mi dersiniz...

Caydırıcı olsun cezaları baydırıcı olarak algıladılar sanırım
İşin şakası bazıları şirket aracını yüksek süratli kullanıyordu. Artık dikkatli olurlar.

Gişe girişi gişe çıkışı 1 tane radar yoktu cezasız belasız parkuru tamamladım diyenler yok mu?

Gisede parayı veren radar muafiyetli otoyollarda cruise control 250 basıp zevke gelip kornayı çalar uçar kaçar

Hocam otoyollar bahsettiğiniz tanıma uygun ancak ülkemizde hangi şeritte gideceğini bilmeyen insan sürüsü bir hayli fazla olduğu için uzun süre yüksek süratte gidemiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam otoyollar bahsettiğiniz tanıma uygun ancak ülkemizde hangi şeritte gideceğini bilmeyen insan sürüsü bir hayli fazla olduğu için uzun süre yüksek süratte gidemiyorsunuz.

Solu kapatanları herkes biliyor; bir de orta şeritçiler var. Katiyen sağa geçmez. Dünya yıkılsa sağa geçmez. Kıyamet kopsa sağdan gitmez. Sağa geçse ezilir, büzülür, küçülür çünkü.

Yavaş gidiyorsun işte, sağdan gitmen gerekirken ortadan gidiyorsun... Arkandan 5 tane araba geliyor hızlı; bir zahmet aynana bak da sağa geç. Bunların yüzünden trafik bir anda karışıyor...

Sağ şerit o kadar boş ki çoğu zaman sağ şeritte yaptığım geçiş sol şerittekinden fazladır maalesef bu kadrolu orta şeritçiler yüzünden (evet, doğru değil).

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı olarak, karayollarımızdaki uyarı levhalarıyla ilgili bir inceleme komisyonu kurduk. Seyir hızını düşüren hız uyarı levhaları tekrar gözden geçirilecek.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Solu kapatanları herkes biliyor; bir de orta şeritçiler var. Katiyen sağa geçmez. Dünya yıkılsa sağa geçmez. Kıyamet kopsa sağdan gitmez. Sağa geçse ezilir, büzülür, küçülür çünkü.

Yavaş gidiyorsun işte, sağdan gitmen gerekirken ortadan gidiyorsun... Arkandan 5 tane araba geliyor hızlı; bir zahmet aynana bak da sağa geç. Bunların yüzünden trafik bir anda karışıyor...

Sağ şerit o kadar boş ki çoğu zaman sağ şeritte yaptığım geçiş sol şerittekinden fazladır maalesef bu kadrolu orta şeritçiler yüzünden (evet, doğru değil).
bunun da ceza sebebi olması lazım...Trafik akışını tehlikeye atıyor. Artık yollar kalabalık. Ortadan yavaş giden bütün yolu bir anda kaosa çevirebiliyor.

O sosyete kişi ben oluyorum :) Sırasıyla Adana-İstanbul sonrasın da İstanbul-Adana yaptım. Devlet yolları hariç Niğde-Ankara ve Kuzey Marmara otoyollarını kullandım biri 130 diğeri 140 hız sınırlı. Hız sınırları içinde ve yolun durumuna göre 160-170 km hızlara çıktım yeni sisteme göre ceza anında e-devlete düşüyor ama bana ceza gelmedi ya da henüz gelmedi :)

O sosyete kişi ben oluyorum :) Sırasıyla Adana-İstanbul sonrasın da İstanbul-Adana yaptım. Devlet yolları hariç Niğde-Ankara ve Kuzey Marmara otoyollarını kullandım biri 130 diğeri 140 hız sınırlı. Hız sınırları içinde ve yolun durumuna göre 160-170 km hızlara çıktım yeni sisteme göre ceza anında e-devlete düşüyor ama bana ceza gelmedi ya da henüz gelmedi :)

Ceza gelmez zaten. Rahat olun .

Bu mütahit otoyollarına gişede Baştan peşin cezayı ödüyorsunuz. Sonrası "need for speed"

Polis yok radar yok .

Türkiye genelinde rekor cezanın kesildiğine de eminim.

Haberden alıntı:

"sadece arefe gününde ülke genelinde 23 bin 275 araca hız ve radar işlemi yapılarak" = En alt sınırdan alsak dahi 50.460.000 TL yapar. Memleketlerine gitmeye çalışan vatandaşlardan bir günde...

"2023'ün ilk dört ayında 13,4 milyar TL olan trafik cezası tutarı, iki yılda yüzde 300 oranında artmış oldu."

"2022'de 18,4 milyar TL, 2023'te 30,4 milyar TL, 2024'te 72,1 milyar TL olan trafik cezası tutarının, 2025'te 100 milyar lirayı aşması bekleniyor."

Düz hesapla nüfus 72 milyon desek, 2024'te istisnasız kundaktaki her bebekten bir ayağı çukurda 100 yaşındaki her amca dahil tüm vatandaşlar ortalama 1000 TL ceza vermiş hazineye! İnanılır gibi değil!

"2025 yılının Ocak-Nisan döneminde kesilen trafik cezası tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 oranında artış 26,6 milyar TL'den 53,6 milyar TL'ye yükseldi"

Her şeye bu kadar vergi verirken insanın kanına dokunuyor; eğitimle eğitemediğini cezayla eğitmeye çalışmak...

Kaynak: https://finans.mynet.com/haber/deta...t-artti-2025-icin-beklenti-belli-oldu/505561/

Geri