Golf 7.5 Salıncak Gıcırtısı


Bugün öndeki 4 adet burç(fişekleri) değiştirttim araba o kadar mı fark eder :) konfor baya arttı. Çukurlardan kaçardım ama şimdi çukurlara giresim var o derece. 2500 tl maliyet.
Keyifli sürüşler.

Detay yok mu?
Orijinal tip mi, hangi marka, yağ eklendi mi ??vs..
 

Slm
2015 model 1.6 tdı mı satıp 2020 1.5 tsı aldım
Sırf bu şikayetlerden dolayı mutsuzum.
Gıcırtı sesı, yol sesi vs.
Kaliteden çalmak diye buna denır
 
bende de bu gıcırtı sorunu var yağlamıştım 1 2 ay ses gelmedi yeniden gelmeye başladı.
ön burçlar için sonu F ile biten FEBİ marka ve 2 adet lemforder marka sipariş ettim.
gelince taktıracağım.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran görüntüsü 2023-12-26 205913.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-26 205913.png
    18.7 KB · Görüntüleme: 29
Keyifli sürüşler.

Detay yok mu?
Orijinal tip mi, hangi marka, yağ eklendi mi ??vs..
Vala üstad çalıştığımdan dolayı araç başında kalıp takip etmem mümkün olmadı. Sabah bıraktım akşam çıkışta teslim aldım, fakat markası lemforder ve yağladığını belirtti. Tek bildiğim bunlar. Konfor anlamında fark baya hissediliyor..
 
Tek diyeceğim şey, arabasından soğumak istemeyen, o çıkardığı sese bir türlü alışamayan, ara sırada olsa yağlamaktan sıkılan(çare değil ben çok denedim), imkanı olan değiştirsin farkı göreceksiniz.. zaten kronik bir sorun bu değişim şart.
 
Vala üstad çalıştığımdan dolayı araç başında kalıp takip etmem mümkün olmadı. Sabah bıraktım akşam çıkışta teslim aldım, fakat markası lemforder ve yağladığını belirtti. Tek bildiğim bunlar. Konfor anlamında fark baya hissediliyor..
Zamanında yazmışım diğer konuda.
Konu içindeki mesaj 'Golf 7 salıncak Burcu gıcırtı sesi' https://www.golftutkusu.com/topic/9450-golf-7-salincak-burcu-gicirti-sesi/post-183739
Evet, yağlamak geçici çözüm. Baştan yağlamak daha mı iyi yoksa erken mi toz toprak dolar denemek gerekir.
 
Aslında temizlenip güzelce yağlanmasıyla sesi çözseniz de burcun kulakları yırtık olduğu için en küçük kasis çukurda konforsuz bir sürüş yapmış oluyorsunuz, ,
Son dönemde amortisör yay mı değişsem diye niyetlendim burçlar değişince dünya varmış dedim artık çukur tümsek arıyorum inanamıyorum, ön tekerin aldığı darbeler çok iyi sönümleniyor.

Bu arada lastik basınçları da çok önemli lastikçi 225 45 17 lastiklere 42 hava basmış araç kazık gibi yol sesi konfor aşırı kötüydü
istasyonda önleri 34 arkaları 33 yaptım, şehir işi ve şehir dışı aşırı yüklü değilse en ideal basınç ..

Kazasız belasız sürüşler diliyorum..
 
Selamlar,, 1.5 sene kadar önce alt takım yıkama vs.. sonrası yağlamıştım burçları, sesler gitti iyi güzel bu seferde çukurlarda genel anlamda konforsuzluk hissediyordum tümsekler çukurlar şaseye vuruyor, zamanla oluşan bir durum olması kaynaklı normaldir araç yaşlanıyor vs.. alakası olmadığını burç değişince anladım.. Şu anda inanılmaz fark etti olmuşken dolu burç ile geçenlerde değiştirdim sağ sol 2 küçük 2 büyük burç değişti orjinal salıncağa pres ile uygulandı..
Dolu burçlar febi marka ( serviste büyük dolu burçlar bayağı pahalı ) - küçük burçlar lemforder ..
1150Parça+1000montaj pres dahil.

Diğer seçenekler 2 adet rotilsiz lemforder tabla tanesi 1800x2+işçilik 4 bin ve üstü kaba hesap olacaktı.
Orjinal olması istendiğinde tabla rotilli 3800x2 adet + işçilik . kaba hesap 8 bin üstü.

Bu 2 alternatifte standart boş burç olacaktı..

Dolu burçla yaklaşık 300km yaptım viraj çukur aşırı memnunum bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim ..
Aracın üzerindeki kısmen hasar görmüş burç resmi eklendi ..
Dolu olması kaynaklı konforda rahatsızlık yaşamadım aksıne aşırı konforlu ..

Ekli dosyayı görüntüle 71757Ekli dosyayı görüntüle 71760
hocam öncelikle teşekkür ederiz bu paylaşım için ,ben de bi ara bu konuda paylaşım yapmıştım,yetkili serviste bikaçkez yağlandı ama sonra ses yapmaya devam etti,halen de var.Acaba bu değişimi nerede yaptırdınız telefon adres bilgisi paylaşır msınız ben bartında yaşıyorum.
 
Bu ses sorununu golf 4 bora ve golf 6 da yaşadım 2016 dizel süperb de yaşadım şuan 2019 golfümde sabahları sadece soğukken az miktarda yapıyor 45 binde araç 2022 süperb (55 bün km lerde) onda henüz bu ses yok vag grubunda bu bir arıza değil diye düşünüyorum çünkü golf 6 10 küsur binlerdeyken bu ses oluyordu ben çözümü şöyle buldum aracı yıkarken alttan su tutuyorum iyice direksiyonu bir tarafa döndürüp aradan burçlar vs yıkıyorum arada bir würth silikon spreyle burçlar temizken uygulama yapıyorum ses hiç gelmiyor bunu yaptığımda
 
Hocam bu yaptığınızdan sonra ne kdar süre gidiyor ses?
Kullanımla koşullarla alakalı en kötü şartlarda 4 sene en iyi 8 sene diyebiliriz. sesi genelde kauçuk çatlamaya başladığında yapar, yağlarsınız su çamur alır sürülen yağ azaldıkça devam eder ses sonuçta ısıya sıvıya en kötü şartlara maruz kalan bir bölgede. Sesi ve konforu dert etmiyorum deseniz bile diğer parçaları kısa sürede bozuyor. Z rot süspansiyon vs..
 

Geri
Üst Alt