Golf 7.5 Salıncak Gıcırtısı


Fightforus

Üye
Katılım
31 Tem 2020
Mesajlar
59
Tepkime puanı
34
İsim
Hakan
Arkadaşlar merhaba, malum bir çok kişinin problemi olan şu golflerin salıncak burç gacırtısı için önerisi olan var mı acaba?  Bizzat kendim sıvı gresi aldım kanala yanaştım ön arka tüm salıncak burçlarının içine içine aralarına aralarına püskürttüm.. sonuç?? 10 gün ses "hafif" kesildi, 10 gün sonra tekrar garc gurc sadece kasislerde degil artık hafif esnemelerde bile duyuyorum sesi ve deli olmaya başladım. Volkswagene mi biniyoruz 200 bin km yapmış dacia logana mı anlamadım. Başına gelipte garanti çozüm bulan varsa burdan yazarsa çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf r ın burçlatı kapaklı olduğudan onların içine toz girmedipinden ses yapmıyor hıcam

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@ltftaha kendim aslında sanayi kökenliyim, böyle yerlerde grasörlük olur basarsın gresi kesersin sesi ve uzun sürede duymasın. Üretici masraftan kaçmış belli ki. Ha madem kapak imkani var neden R modellerine koyuyoda en çok satan modellerine koyulmuyor? Sanki her yerde Golf R dolanıyo..??

 
[mention=2869]ltftaha[/mention] kendim aslında sanayi kökenliyim, böyle yerlerde grasörlük olur basarsın gresi kesersin sesi ve uzun sürede duymasın. Üretici masraftan kaçmış belli ki. Ha madem kapak imkani var neden R modellerine koyuyoda en çok satan modellerine koyulmuyor? Sanki her yerde Golf R dolanıyo..??
E servisten nasıl para kazancak hocam az kötü yapacak gel değiştirelim diyecek klasik kapitalist sistem [emoji1]

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@ltftaha 😁 o da dogru tabi hocam haklısın, fiat grubunda da millet rot başı bozup komple salıncak değiştiriyormuş. Sebebide rot başlarının kalıcı perçi  ile salıncak üzerindeki yerine çakılmasıymış. 🤣  yinede bizim sorunla ilgili çözüm illaki vardır diye düsünüyorum. Bir gram boşluk olmayan salıncak ses yapıyo diye komple degiştirilmez ki ama

 
@ltftaha kendim aslında sanayi kökenliyim, böyle yerlerde grasörlük olur basarsın gresi kesersin sesi ve uzun sürede duymasın. Üretici masraftan kaçmış belli ki. Ha madem kapak imkani var neden R modellerine koyuyoda en çok satan modellerine koyulmuyor? Sanki her yerde Golf R dolanıyo..??
Golf R kapaklı değil, tamamen dolu gövdeye sahip. Bu da daha sert bir yapı demek.

Standart Golf'lerdeki burç konforu sağlamak için boşluklu. Evet, belki üzerinde bir kapak ya da eski model araçlardaki gibi konumu yanlamasına olsa belki bu seslerle karşılaşılmazdı. 

Değişim yaptırmak daha kesin çözüm. En azından yenilenmiş ve 2 yıl da garantisi oluyar.  Elbette maliyetli bir durum, diğer türlü de sürekli ses ve denemeler söz konusu.

Şuan yaklaşık 2 senedir değişmiş burçlarla kullanıyorum. Herhangi bir ses yok.

 
@ogzogz hocam teşekkür ederim bilgiler için, ancak değişim maliyeti yüksek ve aracın garantisi yok.  En kesin çozüm sök temizle yağla tak olabilir ama ön düzenle bir kere oynandımı eskisi gibi olmamasından korkuyorum.. bana daha pratik en az 6 aylık süreli cözüm  gerekli :)

 
@Fightforus  belki uygulanan yağı bulup deneseniz biraz daha dayanım olabilir. Tabii ki burada burç durumu da söz konusu. Çatlamalar vs. varsa da fazla esneyip sağa sola temas ederek ses yapmaya devam edebilir.

Bir de  çok net bir şekilde ispatlayamam ancak benim düşünceme göre burcu tutan civatada ile burç arasında boşluk olabileceği. Bu da burç ortasından geçen kısımdan ses yaptırabilir. Tamamen tahmin. 

Ancak genel olarak burç yapısı ile alakalı bir durum ve maalesef bu şekilde üretilmiş ve bu şekilde bir çözümü var. 

 
Araciniz kac model ve km de yazmamissiniz belki parca ömrünü tamamlamıştır

Benim arac 2014 55.000 km civarnda 2 sene önce bu ses vardi yetkili servisi de yaglandi o günden beri en ufak ses yok

Tekrar ses yapabilir diye @AliAkg ile ortak Tunap921 aldik duruyor bu kadar uzun sure dayanacağını hiç tahmin etmemiştim

 
@Fightforus Würth silikon spreyi her lastik değişiminde salıncak beşşik terazi burç hurç gırç :)  hepsine bolca sıkıyorum mis gibi oluyor varsın toz toplasın sesi kesiyomu kesiyo işimi görüyor şiddetle tavsiyemdir.@HONEY 'in dediği gibi Tunap921 de sıksanız sorununuzu kesin çözecektir.

 
Silikon sprey 50 tl. 2 tane salıncak burcu 150 tl ve en az 2-3 sene kesin çözüm. Değiştirin geçin.

Sarf malzemesi bunlar. Coğrafyaya, iklime, yol şartlarına göre ömürleri değişiyor. Kayınço hyundai i30 da 50 bine geldi her bakımda balata değiştiriyor. Ben 50 binde daha balataların yarısını gormedim.

 

@Balistique dediğiniz gibi değiştirmek ortalama 2 sene çözüm olacaktır fakat 150 TL biraz az olmuş :)  en kötü 300 tl parça + işçilik diye tahmin ediyorum. Ben olsam benim yaptığım gibi :)  sıvı gres yada silikon sprey basar geçerdim.

 

Geri
Üst Alt