Hocam fanatiklik olduğunu düşünüyorum.
Forumda güncel a3 kullanan varsa hak verecektir ki iki araç arasında direksiyon hissiyatında sürüş hissiyatında farkı var . Tuttuğumuz kapı kolunu çekerken bile kalite farkı hissediliyor. Bir algı var ya hani kapı ağırsa o araç kalitelidir diye, kapısı da ağır a3 ün
A3 çok daha tok bir araç direksiyon hissiyatı özellikle.Kalın araçlardaki o süzülme mevzusunu C segmentinde a3 çok güzel yaşatıyor ki bana kalırsa en büyük artısı bu.
8V FL kasada da sürüş tokluğu çok ön plandaydı o araç izolasyon olarak çok daha başarılıydı. 8Y makyajsız kasada aynı tokluğu hissettirdi bana izolasyonları denk olmasa da. Tok olduğu kadar da sert bir araç bu arada a3.
Öte yandan içinde oturduğumda konsoldaki tuşlara temasımda çıkan o "tık tık tık" sesi bile kaliteli hissettiriyor. Aracın içindeki akustik bile sarıyor anlayacağınız.
Donanım olarak her ne kadar benim için önemli olmasa da, Makyajsızın camtavanlı advanced paket araçlarında acc şerit takip vs vardı elektrikli koltuk,elektrikli bagaj gibi hoş donanımlarla geliyordu araçlar
Eksisi yok mu tabi ki var, Yol sesi alıyor a3 . Ancak sırf yol sesi alıyor diye golf, a3 den daha iyi bir araç kesinlikle denemez.
Aradaki fiyat farkını baz alırsak golf fiyatında gerçekten başarılı bir araç. Varsayalım ki 2.200.000 bütçemiz var, 2024 style 116hp bir araç alabiliyoruz.
Denk fiyatlara alabileceğimiz a3 ya camtavansız olacak, ya da 2021 advanced camtavanlı 80k km 1-2 parça boyalı olacak. Bu senaryoya bakarak şahsen a3 almam. Ama tercih etmeme sebebim kalite değil yıpranma payı olur. Bu sebeple tercih edilmiyor, golf daha iyi yorumu alıyor olabilir.