Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yayınlara biraz maruz kaldım duyduklarım şunlar.

-Honda civic 1.5 182 için ; yol gürültüsü çok alma
-1.3 tce için ; termostat patlar alma (termostat değişimi 10 bin lira bu arada)
-Vag grubu dq200 için: alma, elinde patlayacak
-Hyundai/kia dct şanzıman; alma erkenden kavrama bitiuor
-Honda civic 1.6 vtec 120 cvt için ; alma şanzıman zinciri kırılıyor
-1.2 puretech; alma kayış yağın içinde (değişim maliyeti 20 bin lira ve her 90 bin km’de ver o parayı ne olacak…)
-elektrikli Psa için ; alma uzak dur yolda kalıyorsun
-astra 1.6 cdti ; alma, triger zinciri maliyetin var ama sorunsuz 150 bin lira ayır kenara
-Focus 1.5 ecoblue; alma, sorunlu motor
-Ford 1.5 ecoboost; alma erken kmlerde motor bozuluyor.
-Citroen C elysee ve 301 1.5 dizel; hayatımdaki kullandığım en kötü 2 araba diyor ( milletin nasıl zorluklarla kazandığı araçlar hakkında böyle demesi onun nasıl bir mahlukat olduğunu açıklar niteliktedir)

Böyle el ağzına bakıp bunları dinliyor milletimiz, sonra araçtan anladıklarını bildiklerini düşünüyorlar. Adamı kanaat önderi ilan etmişler neredeyse.
Sorunsuz araba yok zaten

Ama bu da Corollaya bile sorunlu diyor motor yatak sarıyor diyor. Valla tam sopalık adam

Aslinda var gerçekten. Ama bu binde bir. Ona da bir şey deme gari

Vw al geç işte Türkiye’de paranın alabileceği en konforlu araba yoksa biz de isteriz Mercedes Volvo BMW
Orta sınıfın premiumu işte Vw golf herşeyden biraz var

AND'ın ana kaynağı reddit, oradan okuyor bir çoğunu.
herkese xceed önerip duruyor :)

asla alınmaz dediği Tiguan mk2, dönemin en iyi araçlarından biri, düşününün artık.

Yayınlara biraz maruz kaldım duyduklarım şunlar.

-Honda civic 1.5 182 için ; yol gürültüsü çok alma
-1.3 tce için ; termostat patlar alma (termostat değişimi 10 bin lira bu arada)
-Vag grubu dq200 için: alma, elinde patlayacak
-Hyundai/kia dct şanzıman; alma erkenden kavrama bitiuor
-Honda civic 1.6 vtec 120 cvt için ; alma şanzıman zinciri kırılıyor
-1.2 puretech; alma kayış yağın içinde (değişim maliyeti 20 bin lira ve her 90 bin km’de ver o parayı ne olacak…)
-elektrikli Psa için ; alma uzak dur yolda kalıyorsun
-astra 1.6 cdti ; alma, triger zinciri maliyetin var ama sorunsuz 150 bin lira ayır kenara
-Focus 1.5 ecoblue; alma, sorunlu motor
-Ford 1.5 ecoboost; alma erken kmlerde motor bozuluyor.
-Citroen C elysee ve 301 1.5 dizel; hayatımdaki kullandığım en kötü 2 araba diyor ( milletin nasıl zorluklarla kazandığı araçlar hakkında böyle demesi onun nasıl bir mahlukat olduğunu açıklar niteliktedir)

Böyle el ağzına bakıp bunları dinliyor milletimiz, sonra araçtan anladıklarını bildiklerini düşünüyorlar. Adamı kanaat önderi ilan etmişler neredeyse.
Sorunu olmayan araba olmaz, sorunu olmayan noktalarda başka yetersizlikleri vardır. her parçanın da ömrü vardır. ortalama araç yaşı yüksek sonuçta ikinci elde. he sorun olup çözülebiliyor mu o da önemli tabi. Bence biraz psikoloji bilen bir biri: negatifi önceleyip akılda kalıcılığını, etkileyiciliğini, dolayısıyla gelirini arttırıyor. Son günlerde bağdat caddesi çocuğu, İstanbul beyefendisi jargonunu bırakıp halka inmiş, kaba ifadeler, nidalar, kesitirip atmalar falan. bu da stratejik tabi.
Ben de tam bilgim olmayan bu konuyu, onun gibi gpt'ye sordum davranışını aşağıda paylaşıyorum:

Evet, bunun psikoloji ve davranış bilimlerinde birkaç farklı adı var.

• En yaygın kullanılan kavramlardan biri Negativity Bias (negatiflik yanlılığı). Bu, insanların olumsuz bilgileri olumlu olanlara göre daha güçlü, daha dikkat çekici ve daha kalıcı şekilde algılamasıdır. Manipülasyon yapan biri bu eğilimi kullanarak olumsuzlukları abartıp seni daha kolay etkileyebilir.

• Buna yakın bir başka kavram da Loss Aversion (kayıptan kaçınma). İnsanlar kayıplara, kazançlardan daha güçlü tepki verir. Bu yüzden “şunu kaybedersin” gibi mesajlar, “şunu kazanırsın” mesajlarından daha etkili olabilir — manipülasyonda sık kullanılır.

• Daha bilinçli ve stratejik bir manipülasyon söz konusuysa, bu durum bazen Framing Effect (çerçeveleme etkisi) kapsamında da değerlendirilir. Aynı bilgi, negatif bir çerçevede sunularak algı yönlendirilebilir.

Kısaca:
Negatifliği öne çıkararak etkileme → genelde negativity bias + framing effect + loss aversion kombinasyonu.

AND izleye izleye sıfır xceed almaya baya baya karar vermiştim fiyat olarak da 1.7 m hatta 100 bin takas desteği ve 200 bin sıfır faizli kredi veriyorlar
bugün ustamın yanına gittim xceed sordum nasıl diye. araba sorunsuz olabilir ama ikinci eli çok kötü dedi
2014 2.0 TDİ A4 Avant al ya da yerden biraz yüksek olsun diyorsan 2013 2.0 TDİ Quattro Q3 al geç diyor
tcroos ve taigoyu da sordum önermedi malzeme kalitesi vasat diye

AND izleye izleye sıfır xceed almaya baya baya karar vermiştim fiyat olarak da 1.7 m hatta 100 bin takas desteği ve 200 bin sıfır faizli kredi veriyorlar
bugün ustamın yanına gittim xceed sordum nasıl diye. araba sorunsuz olabilir ama ikinci eli çok kötü dedi
2014 2.0 TDİ A4 Avant al ya da yerden biraz yüksek olsun diyorsan 2013 2.0 TDİ Quattro Q3 al geç diyor
Taigo güzel araç hocam. Hatasız 50 bin km altını 1.500 e çözersiniz bu arada.

Performansı da iyi. 3 kişilik aile arabası aslında tam. Fiyat olarak da çok uçuk değil ve modellidir. Aynı şekilde piyasası da hızlıdır ilan süresi olarak fazla da bekletmez.

Malzeme kalitesi evet önemli (hele ki golf gibi bir araçtan sonra geçerseniz), iyi olsun herkes ister ancak sırf bunun yüzünden bu araba alınmaz demek çok saçma.

Bence sizin usta eski bir alman önererek sizinle olan iletişimi arttırmak istiyor :)

Taigo güzel araç hocam. Hatasız 50 bin km altını 1.500 e çözersiniz bu arada.

Performansı da iyi. 3 kişilik aile arabası aslında tam. Fiyat olarak da çok uçuk değil ve modellidir. Aynı şekilde piyasası da hızlıdır ilan süresi olarak fazla da bekletmez.

Malzeme kalitesi evet önemli (hele ki golf gibi bir araçtan sonra geçerseniz), iyi olsun herkes ister ancak sırf bunun yüzünden bu araba alınmaz demek çok saçma.

Bence sizin usta eski bir alman önererek sizinle olan iletişimi arttırmak istiyor :)
bana da öyle geliyor iş çıkaracak kendine
taigoya bindim arka koltukları bana çok dar ve üstten basık gibi geldi bagajı büyütelim diye diz mesafesinden kısmışlar
tcrossda da bagaj yok en iyisi ben 2020 troc bakıyım ya da 2014 q3 1.4 tfsi

bana da öyle geliyor iş çıkaracak kendine
taigoya bindim arka koltukları bana çok dar ve üstten basık gibi geldi bagajı büyütelim diye diz mesafesinden kısmışlar
tcrossda da bagaj yok en iyisi ben 2020 troc bakıyım ya da 2014 q3 1.4 tfsi
Arkaya siz oturacaksınız evet dar hissettirebilir.

Eski bir Audi yerine piyasası da aktif olan troc tercih ederim ben yine.

2013 q3 ü bol bol yanına git diye önermiş olabilir :D . ben olsam tcross taigo vs alır sorunsuz binerim.

Geri