Hocam ben izlediklerimden duyduğumu söylüyorum. Kuru tip çift kavrama sorunları başlıca aşınması, mekatronik ünite arızaları, vites geçişlerinde titreme, vuruntu, yavaşlama ve ısınma kaynaklı performans kayıpları değil mi? Kuru tip kavrama bir araç alacaksam bunları bilerek almak isterim. Bu ister kronik deyin ister bakım periyodu bunlar olan şeyler.
And ı yıllardır tanıyoruz, zamanında sosyal medyada fazla araç içeriği bulamadığımız dönemde otopark kanalında videolarına bakardık ve mükemmel objektiflikte araçları yorumlardı. Zaten And a karşı kötü söz edilmemesinin en temel sebebi de budur = Geçmişine duyulan saygı...
And ı son 1 yıl öncesine kadar ben de izlerdim, bir işle uğraşırken arka planda onun yorumlarını dinlemek keyif veriyordu. Nereden baksanız 10 yıldan fazladır da tanıdığımız birisi.
Ancak bazen öyle taktığına takıyor ki, burada kimse kimseyi kandırmasın. DSG DQ200 gördüğü zaman küplere biner gibi davranması (Annesinde 1.4 tsi skoda octavia var onda da aynı şekilde mekatronik arızası vermiş) bundan dolayı ÖCÜ görmüş gibi muamele çekmesi DOĞRU DEĞİL. Bu şanzıman benim aracımda da var evet güzel, konforlu şanzıman ama geçmişte sert kullanıldıysa
saatli bomba. Ben işim gereği bu parçaların çalışma mantığını a dan z ye kadar biliyorum ve bildiğim halde aldım rabbime şükür bunca zamandır sorun yaşamadım.
1.2 Puretech konusu; Evet, yağın içinde çalışan triger mi olur ???? Ne gerek vardı ? Evet eski tiplerde sorun yaşayan oldu ancak her aracın yeni üretilen bir şeyde sorunlar olması muhtemel. Eski tip DSG, ilk çıkan 1.4 tsi, 1.2 tsi, 1.0 tsi bu motorlarda da sayısız iğrenç sorunlar, Volvonun 2-3 farklı motor tipi, mercedes 1.6 dci, ford 1.4 tdci, 1.6 tdci motor... Bu motorların hepsini genele vurursan sorunlu veya değil ancak herkes sorun yaşıyor mu ? HAYIR
1.2 Puretech motorlu Opel corsa aracım da var 53 bin kmdeyim. O aracın konforu, motor performansı harika, trigeri de gerekirse 25 bin lira verip 90 bin kmde değişirim serviste sorun yok. Yani yağın içinde triger çalışıyor diye araba alınmaz denir mi allah aşkına ???
Burada mevzuyu hala anlamamakta diretiyorsunuz sanırım. Burada herkesin ortak dile getirdiği nokta: tabiri caizse ÇÖP muamelesi çekmesi. Kimsenin dişinden tırnağından arttırıp aldığı veya alacağı arabalara yargısız infaz yapması.
Bunu ne zaman takip etmeyi bıraktığımı da söyleyeyim. Abime araba almak için araçlara bakıyordum. Kafaya koyduğum bir model vardı Mercedes e200d w213..
Öylesine and ne demiş diye videosunu açtım, açmamla kapatmam bir oldu. Öyle bir anlatıyor ki aracı, bir otomobil değil fred çakmaktaş ın arabası sanki... Aldım arabayı 1 senede tam 60 bin km yol yaptık. Evet ara ara trim sesi var mı var, donanım eksik mi eksik. Ancak And in dediği gibi ALINMAZ değil. Bu tavrı son dönemde yumuşadı zannediyordum taa ki yeni bir videosunda peugeot 301 ve c elysee hakkındaki yorumunu görene kadar. Kafa aynı kafa devam ediyor, dileyen kaptırsın parasını sorun yok. Ona sormak yerine bu foruma marka ayırmaksızın gelsin sorsun seve seve hiçbir ücret almadan arabayı a dan z ye kadar anlatırız.
Bence bu şahsın konusu kapanmalı gerek yok