Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arada bi And'a sallamış herkes ben savunuculuğunu yapayım. Arabadan anlamayn birisiyseniz almadan önce soru sorabilirsiniz bu bence çok normal. And'ın verdiği cevaplar hep kullanıcı yorumlarına göre gayet yerinde ve değerli. Adama sorunsuz araba önerisi diye soruluyor. Doğal olarak piyasası gereğinden pahalı dsg golf önermiyor.
Kronik bir sorun varsa söylüyor. Bagaj su alması DSG sorunu gibi kroniklerle alakalı o kadar çok başlık var ki bu forumda. Bunlar yalan değil.
Bence güzel hizmet diye düşünüyorum. Arabadan anlamasam ve alacağım aracın bagajından su alma gibi bir sorunu varsa bilerek almayı tercih ederim. Ben sanayide uğraşacak ya da o hatayı giderecek becerim yoksa da sırf bu yüzden almam.
Ülkede satılan arabaları fiyatları görüyorsunuz neler neler satıyor. Herkes arabalardan anlayacak diye de birşey yok. Adam güzel hizmet veriyor. saygı duymak lazım.

@figo Saygı duymak lazım dediğiniz adam bu bilgilendirme yol gösterme işini hayrına yapmıyor, bir ticaret yapıyor neticede. X marka y model bi araç için bu alınmaz şöyle kroniği var vs dedikten sonra gerekli finansman sağlanırsa "Ya aslında problemin çözümü çok da maliyetli ya da zor değil" vs. laflara geçiş yapıyor. Kim parayı verirse onun borusunu çalıyor. Sadece And yapmıyor bunu, hayatını bu tip yayınlardan kazanan hemen hemen herkes böyle yapıyor. Parayla yorum değiştirtebildiğiniz insanlara bu yüzden saygı duymuyorum ben.

@figo Saygı duymak lazım dediğiniz adam bu bilgilendirme yol gösterme işini hayrına yapmıyor, bir ticaret yapıyor neticede. X marka y model bi araç için bu alınmaz şöyle kroniği var vs dedikten sonra gerekli finansman sağlanırsa "Ya aslında problemin çözümü çok da maliyetli ya da zor değil" vs. laflara geçiş yapıyor. Kim parayı verirse onun borusunu çalıyor. Sadece And yapmıyor bunu, hayatını bu tip yayınlardan kazanan hemen hemen herkes böyle yapıyor. Parayla yorum değiştirtebildiğiniz insanlara bu yüzden saygı duymuyorum ben.
Tam videolarını izlediniz mi bilmiyorum ama her konuda zaten bunu söylüyor. Problem var maliyeti budur bunu bilerek alacaksan al diyor.
İnsanlar forumda da soruyor ne alayım diye. Burada da japon araçları gömülüyor mesela ya da piyasa üstatları o şu kadar eder bu kadar eder diye yorumda bulunuyor 😀
And babamın oğlu değil. O yüzden daha fazla savunmayacağım. Kimseden zorla para almıyor. Alan memnun satan memnun ben başarılı buluyorum. Benim bindiğim aracın da kroniklerini söylüyor bu beni sinirlendirmiyor çünkü doğruları söylüyor. Kendi görüşüm bu şekilde.

Bir de adam ikinci el ilanlarına yorum yapıyor. Sıfır araba model yorumu çok nadir yapıyor. Finansman sağlayıyor dediğiniz markalar mı? Elinde 100 tane aynı modeli bulunduran galericiler mi? Çok mantıklı gelmedi. Örnek verirseniz araştırmak isterim.

Arada bi And'a sallamış herkes ben savunuculuğunu yapayım. Arabadan anlamayn birisiyseniz almadan önce soru sorabilirsiniz bu bence çok normal. And'ın verdiği cevaplar hep kullanıcı yorumlarına göre gayet yerinde ve değerli. Adama sorunsuz araba önerisi diye soruluyor. Doğal olarak piyasası gereğinden pahalı dsg golf önermiyor.
Kronik bir sorun varsa söylüyor. Bagaj su alması DSG sorunu gibi kroniklerle alakalı o kadar çok başlık var ki bu forumda. Bunlar yalan değil.
Bence güzel hizmet diye düşünüyorum. Arabadan anlamasam ve alacağım aracın bagajından su alma gibi bir sorunu varsa bilerek almayı tercih ederim. Ben sanayide uğraşacak ya da o hatayı giderecek becerim yoksa da sırf bu yüzden almam.
Ülkede satılan arabaları fiyatları görüyorsunuz neler neler satıyor. Herkes arabalardan anlayacak diye de birşey yok. Adam güzel hizmet veriyor. saygı duymak lazım.
DSG sorunu dediğin nedir hocam ? Yolda bırakması mı ? Titremesi mi ? Peki manuel aracın baskı balatasını değiştirmezsen ne olur ? Kaçırmaya başlar, kalkışta titrer ve en sonunda yolda kalırsın. Kavrama dediğimiz parçanın bir ömrü vardır bunu değiştirmelisin. Bu DCT, EDC, DSG gibi şanzımanların hepsinde vardır. Manuel aracın baskı balatası 100-110 bin km giderken DSG kavrama + volan 140-160 bin km civarı gitmektedir. Bujileri nasıl 45-60 bin km de değiştiriyorsan Kavrama ve volanı da bu 140-150 bin km de değiştireceksin. Bunun lamı cimi yok. CVT gibi şanzımanlar kayış mantığı kullanır ancak ani hızlanırken motoru 6000-7000 devirde çalıştırır, tork üretemez. Haliyle motorunuz ömründen çalar. Gerçi 1990lar teknolojisine sahip 1500-1600 cc atmosferik motorlu araçlar kolay bozulmasa da düşük tork ve performans düşüklüğü ile göze batar.

Şimdi bu konuyu standart bir bakım gibi yorumlamak varken neden bir sorun gibi lanse edeyim ? DQ200'ün adını duyunca çığlıklar atıp kullanıcıya yanlış bilgi veren adamı mı övüyorsunuz. Şunu dese anlarım, "Tüm çift kavrama şanzımanlarda olduğu gibi DSG'nin bir bakım periodu vardır. Kullanıma bağlı olarak değişmektedir. Şanzımanı -her araçta olduğu gibi- kontrol ettirip almanızda fayda var. " Bunun yerine aman aman DQ200 almayın paranız çöp olur diyor. Komedi resmen :D Bu adama para verip araç yorumlatanlara da bir şey demiyorum. Sadece DQ200 değil çoğu konuda yanlış tespitleri var. Bakım periyodu olan ve zamanla eskiyen bir parçayı kronik sorun gibi lanse etmesi çok yanlış.

DSG sorunu dediğin nedir hocam ? Yolda bırakması mı ? Titremesi mi ? Peki manuel aracın baskı balatasını değiştirmezsen ne olur ? Kaçırmaya başlar, kalkışta titrer ve en sonunda yolda kalırsın. Kavrama dediğimiz parçanın bir ömrü vardır bunu değiştirmelisin. Bu DCT, EDC, DSG gibi şanzımanların hepsinde vardır. Manuel aracın baskı balatası 100-110 bin km giderken DSG kavrama + volan 140-160 bin km civarı gitmektedir. Bujileri nasıl 45-60 bin km de değiştiriyorsan Kavrama ve volanı da bu 140-150 bin km de değiştireceksin. Bunun lamı cimi yok. CVT gibi şanzımanlar kayış mantığı kullanır ancak ani hızlanırken motoru 6000-7000 devirde çalıştırır, tork üretemez. Haliyle motorunuz ömründen çalar. Gerçi 1990lar teknolojisine sahip 1500-1600 cc atmosferik motorlu araçlar kolay bozulmasa da düşük tork ve performans düşüklüğü ile göze batar.

Şimdi bu konuyu standart bir bakım gibi yorumlamak varken neden bir sorun gibi lanse edeyim ? DQ200'ün adını duyunca çığlıklar atıp kullanıcıya yanlış bilgi veren adamı mı övüyorsunuz. Şunu dese anlarım, "Tüm çift kavrama şanzımanlarda olduğu gibi DSG'nin bir bakım periodu vardır. Kullanıma bağlı olarak değişmektedir. Şanzımanı -her araçta olduğu gibi- kontrol ettirip almanızda fayda var. " Bunun yerine aman aman DQ200 almayın paranız çöp olur diyor. Komedi resmen :D Bu adama para verip araç yorumlatanlara da bir şey demiyorum. Sadece DQ200 değil çoğu konuda yanlış tespitleri var. Bakım periyodu olan ve zamanla eskiyen bir parçayı kronik sorun gibi lanse etmesi çok yanlış.
Çift kavrama şanzıman görünce eleman çıldırıyor

Her arabanın kroniği var. Önemli olan çözüm var mi

Hocam ben izlediklerimden duyduğumu söylüyorum. Kuru tip çift kavrama sorunları başlıca aşınması, mekatronik ünite arızaları, vites geçişlerinde titreme, vuruntu, yavaşlama ve ısınma kaynaklı performans kayıpları değil mi? Kuru tip kavrama bir araç alacaksam bunları bilerek almak isterim. Bu ister kronik deyin ister bakım periyodu bunlar olan şeyler.

Hocam ben izlediklerimden duyduğumu söylüyorum. Kuru tip çift kavrama sorunları başlıca aşınması, mekatronik ünite arızaları, vites geçişlerinde titreme, vuruntu, yavaşlama ve ısınma kaynaklı performans kayıpları değil mi? Kuru tip kavrama bir araç alacaksam bunları bilerek almak isterim. Bu ister kronik deyin ister bakım periyodu bunlar olan şeyler.
And ı yıllardır tanıyoruz, zamanında sosyal medyada fazla araç içeriği bulamadığımız dönemde otopark kanalında videolarına bakardık ve mükemmel objektiflikte araçları yorumlardı. Zaten And a karşı kötü söz edilmemesinin en temel sebebi de budur = Geçmişine duyulan saygı...

And ı son 1 yıl öncesine kadar ben de izlerdim, bir işle uğraşırken arka planda onun yorumlarını dinlemek keyif veriyordu. Nereden baksanız 10 yıldan fazladır da tanıdığımız birisi.

Ancak bazen öyle taktığına takıyor ki, burada kimse kimseyi kandırmasın. DSG DQ200 gördüğü zaman küplere biner gibi davranması (Annesinde 1.4 tsi skoda octavia var onda da aynı şekilde mekatronik arızası vermiş) bundan dolayı ÖCÜ görmüş gibi muamele çekmesi DOĞRU DEĞİL. Bu şanzıman benim aracımda da var evet güzel, konforlu şanzıman ama geçmişte sert kullanıldıysa saatli bomba. Ben işim gereği bu parçaların çalışma mantığını a dan z ye kadar biliyorum ve bildiğim halde aldım rabbime şükür bunca zamandır sorun yaşamadım.

1.2 Puretech konusu; Evet, yağın içinde çalışan triger mi olur ???? Ne gerek vardı ? Evet eski tiplerde sorun yaşayan oldu ancak her aracın yeni üretilen bir şeyde sorunlar olması muhtemel. Eski tip DSG, ilk çıkan 1.4 tsi, 1.2 tsi, 1.0 tsi bu motorlarda da sayısız iğrenç sorunlar, Volvonun 2-3 farklı motor tipi, mercedes 1.6 dci, ford 1.4 tdci, 1.6 tdci motor... Bu motorların hepsini genele vurursan sorunlu veya değil ancak herkes sorun yaşıyor mu ? HAYIR

1.2 Puretech motorlu Opel corsa aracım da var 53 bin kmdeyim. O aracın konforu, motor performansı harika, trigeri de gerekirse 25 bin lira verip 90 bin kmde değişirim serviste sorun yok. Yani yağın içinde triger çalışıyor diye araba alınmaz denir mi allah aşkına ???

Burada mevzuyu hala anlamamakta diretiyorsunuz sanırım. Burada herkesin ortak dile getirdiği nokta: tabiri caizse ÇÖP muamelesi çekmesi. Kimsenin dişinden tırnağından arttırıp aldığı veya alacağı arabalara yargısız infaz yapması.

Bunu ne zaman takip etmeyi bıraktığımı da söyleyeyim. Abime araba almak için araçlara bakıyordum. Kafaya koyduğum bir model vardı Mercedes e200d w213..
Öylesine and ne demiş diye videosunu açtım, açmamla kapatmam bir oldu. Öyle bir anlatıyor ki aracı, bir otomobil değil fred çakmaktaş ın arabası sanki... Aldım arabayı 1 senede tam 60 bin km yol yaptık. Evet ara ara trim sesi var mı var, donanım eksik mi eksik. Ancak And in dediği gibi ALINMAZ değil. Bu tavrı son dönemde yumuşadı zannediyordum taa ki yeni bir videosunda peugeot 301 ve c elysee hakkındaki yorumunu görene kadar. Kafa aynı kafa devam ediyor, dileyen kaptırsın parasını sorun yok. Ona sormak yerine bu foruma marka ayırmaksızın gelsin sorsun seve seve hiçbir ücret almadan arabayı a dan z ye kadar anlatırız.

Bence bu şahsın konusu kapanmalı gerek yok

Hocam tabii ki bilmek en doğal hakkınız ancak bu her araçta var gibi lanse etmek yanlış. Tüketiciyi korkutuyor gereksiz yere. Kavrama volan ve tüp bakımlarını zamanında yapmazsanız elbette mekatronik üniteniz bozulur. Bunun yanında her 60 bin kmde bir mekatronik ve şanzıman yağını değiştirmeniz lazım. Titreme vuruntu ve yavaşlama ise tamamen kullanım kaynaklıdır. İstanbul trafiğinde araç manuel de olsa edc de olsa dsg de olsa o şanzıman ısınacaktır.

Adam bilimeyen birseyi mi ? beyan edip açıklıyor ?

Dsg risk sorunsalı bilinen bir gerçek

Esas sorun Dsg korkusuna yetkili servislere ömür boyu bağlı kalma durumudur. (Her 100 aractan 80 i bu sorunsalla karsılaşmıyor ayrıca)

Bu fenomenin bu duruma bir çaresi varsa 1000 lira atayım bende !!!

Adam usta degil
Mekatronik mühendisi değil
Makine mühendisi değil
Sanırım insaat mühendisi ??

Açsın bi yapı stoğu mukavemet konusu
1000 liraya yorum yapsın.

Herkes

Dsg yi sehiriçi yogun durkalk 1-2-3 viteslerde aşırı ısınma sebebli makatronik + kavrama cortlaması olarak biliyor

Uzun yolda peki ?

Sabit 110? 130 ? Hızlarda

Tüm yolu dsg nin 7. vitesinde kateden bir kullanıcı volant + kavramanın saatlerce 7. vites dişlisinde devinim yapmasının sonucu olarak aşırı ısınmanın olustugunu bilen var mı ?

Ne yapmak gerekir ?

Vitesi manuel moda alıp

7 vitesi dinlendirmeye alıp yolun diger kısımlarında 6. Vites sabit gitmek bu isin cözümüdür.

Asırı ısınan volant + kavrama daki stok ısı görece daha soguk olan 6. Vites dişlisine aktarılır. Bu arada 7. Vites dislisi dinlenme halinde kendi kendine soğur.

Burada advance Termodinamik anlatacak mühendislik diplomam yok

Bu sebeble bedavaya anlattım

Diplomam olsaydı 1000 liraya anlatırdım .

Yalnız dsg gibi vites geçişleri hangi arabada var yağ gibi akıyor o keyif yeterli bana ☺️

XC70'imde kullanılan Aisin, hanımın Polo'sunda kullanılan DSG'den çok daha yağ gibi @zsoganci hocam. İkisi de hemen hemen aynı kilometrede ve Polo'da kavrama değişti.

Bu arada Volkswagen da (özellikle Tiguan ve Crafter'da) kullanıyormuş:

Kullanılan Başlıca Markalar ve Modeller:
  • Toyota / Lexus: Aisin'in kendi grubudur, neredeyse tüm modeller.
  • PSA Grubu (Peugeot/Citroen): EAT6 ve EAT8 (Efficient Automatic Transmission) adıyla bilinir.
  • Volvo: XC40, XC60, XC90, S60, V60 gibi modellerde 8 ileri versiyonu yaygındır.
  • Volkswagen/BMW: BMW/Mini GA 8F 22AW, Volkswagen AQ 450 gibi modeller.

XC70'imde kullanılan Aisin, hanımın Polo'sunda kullanılan DSG'den çok daha yağ gibi @zsoganci hocam. İkisi de hemen hemen aynı kilometrede ve Polo'da kavrama değişti.

Bu arada Volkswagen da (özellikle Tiguan ve Crafter'da) kullanıyormuş:

Kullanılan Başlıca Markalar ve Modeller:
  • Toyota / Lexus: Aisin'in kendi grubudur, neredeyse tüm modeller.
  • PSA Grubu (Peugeot/Citroen): EAT6 ve EAT8 (Efficient Automatic Transmission) adıyla bilinir.
  • Volvo: XC40, XC60, XC90, S60, V60 gibi modellerde 8 ileri versiyonu yaygındır.
  • Volkswagen/BMW: BMW/Mini GA 8F 22AW, Volkswagen AQ 450 gibi modeller.
her dsg aynı değil. hatta dq200 olsa da aynı değil. mesela polodaki dsg tork konvertörlü gibi hissettirirken golfteki öyle değil

Geri