Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

5 ay kadar önce, ani bir kararla 2017 1.6 Tdi R Line Passat ı 2.200 e sattım.

Son 1 aydır araç arayışındayım

Olmazsa olmaz kriterlerim

Motor Benzinli ve 4 silindir olacak, kesinlikle Milt hibrit ( eTSİ ) veya ACT motor olmayacak,

Bu kriterlerde VW araç bulamayacağımı anladım, bir tek 1.5 Tsi T-ROC var, o da bir türlü içime sinmedi, zaten hali hazırda T-Cross var, bir benzerini daha, sadece 4 silindirli diye almanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Yeni T-Roc da Mild Hibrit olacakmış ...

Aylak aylak dolanırken Kia bayisine daldım Sıfır makyajlı Sportage 1.6 T-GDİ 4x4 Prestige paket araca 3.130 bin TL fiyat verdiler.

DCT şanzıman hakkındaki ön yargımı belirtince

Satış görevlisi, şanzımanın 7 ileri Islak kavrama DCT olduğunu söyledi ama,

gerek KİA teknik dökümanlarında, gerek internet ortamında bunu teyit edecek hiç bir bilgiye ulaşamadım.

Her şeye rağmen araçta bir şeyler eksik gibi duruyor, bir türlü içime sinmiyor uzak doğu araçları.

Şimdi listemde 45 000 km altı

Cupra Formentor 1.5 TSİ ( 2023 - 2025 )

Mercedes E180 ( 2017 - 2018 )

Bmw 3.20i ( 2019 - 2021 G20 kasa ) 2021 sonrası LCİ G22 kasalardaki Tablet ekran hoşuma gitmedi

Bmw 4.20i veya 5.20i ( 2021 - 2023 )

Rabbim hayırlı olanı nasip eder inşallah.

.
neden act istemiyorsunuz

güncel bilgi kağıthane/aykan

life opak 2150
life metalik 2180

hocam bu kadar emin büyük konuşmayın bence. ben böyle bir cümle kullansam araç ertesi gün arızalanır

Malum oldu !!

Az önce çevre yolunda triger koptu . Çekici bekliyorum. 120 bine 3 bin kala koptu.
Demekki 80-90 binde de değistirip işi sağlama alıp tevekkül etmek gerekiyormuş

Gelelim gerceklere

120 bini bırak 130 ? 140 ?

150 binde triger zili çalar bana

Kopmaz hocam!

Karavan çekmiyorsan , devir saatini anlık kick down 2000 den 4000 e , 3000 den 5000 e ,
Dans ettirmiyorsan kopmaz bu kayış

İstanbulda deprem olmaz diye yaşayanlardan daha relaxım

Koparsada "kader planı" der geçeriz

@Savatage hocam sizin antifriz değişti mi hiç.Benim martta 10 yıl dolacak hala aynı.Göz gez şırınga bardak kontrolü yapıyorum ama nereye kadar.

Malum oldu !!

Az önce çevre yolunda triger koptu . Çekici bekliyorum. 120 bine 3 bin kala koptu.
Demekki 80-90 binde de değistirip işi sağlama alıp tevekkül etmek gerekiyormuş

Gelelim gerceklere

120 bini bırak 130 ? 140 ?

150 binde triger zili çalar bana

Kopmaz hocam!

Karavan çekmiyorsan , devir saatini anlık kick down 2000 den 4000 e , 3000 den 5000 e ,
Dans ettirmiyorsan kopmaz bu kayış

İstanbulda deprem olmaz diye yaşayanlardan daha relaxım

Koparsada "kader planı" der geçeriz
Hocam geçmiş olsun da. 120 bin olmadan trigerin kopması çok garip. Demekki yıl da trigerde önemli bir şeymiş.

Hocam geçmiş olsun da. 120 bin olmadan trigerin kopması çok garip. Demekki yıl da trigerde önemli bir şeymiş.
Hocam şakasına demiş :) Ben arabama düzgün bakıyorum, benim arabam kolay kolay bozulmaza getirmiş konuyu. Haklı da. Gerçekten 1. Elden her şeyine dikkat edilmiş bir araba ölümsüzdür. İstanbul trafiği de görmemişse o arabayı alıp başımın üstüne koyarım.

@Savatage hocam sizin antifriz değişti mi hiç.Benim martta 10 yıl dolacak hala aynı.Göz gez şırınga bardak kontrolü yapıyorum ama nereye kadar.
1.2 tsi icin
Yıl olarak max 12 yılı hedefleyin
Km olarak da önceleri 180 bin olan kitap verisini 120 bine çektiklerine göre
Tam ara km 150.000 de değiştirin.

Hangisi önce dolarsa !!!

Aracın anasını ağlatmayana
Motor suyuna hiç bir sekilde çeşme suyu eklemeyene

Relax laylaylom tavsiyelerim bu kadar

Olmaz çok geç olur , risk olur diyen de yazsın görüşünü

1.2 tsi icin
Yıl olarak max 12 yılı hedefleyin
Km olarak da önceleri 180 bin olan kitap verisini 120 bine çektiklerine göre
Tam ara km 150.000 de değiştirin.

Hangisi önce dolarsa !!!

Aracın anasını ağlatmayana
Motor suyuna hiç bir sekilde çeşme suyu eklemeyene

Relax laylaylom tavsiyelerim bu kadar

Olmaz çok geç olur , risk olur diyen de yazsın görüşünü
Triger kayışı satan biri girmişti foruma 3 yılda bir değişmeli diyordu 😁

Antifriz satan biri de 2 yılda bir diyebilir pekala.

Yalnız 12 yıl da çokmuş hocam sen naptın aboow😁

Rengi ve kaç dereceye kadar donmaya dayanıklı olduğundan ziyade, korozyona karşı koruması kayboluyor diye yazılmıştı forumda.

Çok tutmayan bi Fiat modeli almıştım. Ustama götürünce direk "Beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum" deyip katıla katıla gülmeye başlamıştı o geldi aklıma 😂 Neyseki yemek söyleyemedi hiç 😃

Yalnız 12 yıl da çokmuş hocam sen naptın aboow😁

Rengi ve kaç dereceye kadar donmaya dayanıklı olduğundan ziyade, korozyona karşı koruması kayboluyor diye yazılmıştı forumda.

Daha abartıp Norveçe göre mi yapsak
210.000 km mesela

25287.jpg

@GolfTutkulu

Triger icin Zaman parametresi ?

2025 nisan ayında peder beyin cruze aracını sattık (70 bin km idi satarken )

2010 ocak ayında sıfırdan alınmıstı

Tam 15 yıl 4 ay lık araçta triger hiç degismemisti

Satmadan 2 hafta önce Opel/Gm üstadı memiş ustanın yerine götürdüm

Trigeri degiselim öyle satalım dedik (zaten arabanın piyasası yok bide trigeri hiç degismeyen arabaya dönüp bakan olmaz)

Aractan çıkan TRİGER KAYIŞINDA en ufak mikro çatlak deformasyon yoktu

Devirdaim ? Memiş usta devirdaimi söktü baktı değismesine gerek yok dedi

15 yıl 4 ay icin triger + devirdaimdeki durum bu idi .

Yıllar güzel hatunları bitirir . Onlar korksun gecen zamandan

Ford Focus 1.5 dizel otomatik 2025 2200 tl . 2020 dizel focus kullanıyorum Focus'tan inanılmaz memnunum bu memnunluğum aracın ne sorunsuzluğu ne de konforlu olması aslında bu ikiside yok bu araçta yalıtımı orta müzik sistemi iyi değil koltuklar aşırı kötü taş gibi spor yapalım derken poponuz demire vuruyor bu kadarıda fazla üstelik emisyon kurallarının katılığından mı nedir egr önünde un eleği inceliğinde süzgeç var çok araştırdım bu süzgeç eski tasarımlarda yok.Bu çok yavaşlatıyor aracı ve vitesi çok çekiyor tork lazımken mesela bu ilerde şanzımanda soruna yol açabilir bunun yanında ortalamam 6,5 litre ve bu verinin eski araçta düşme ihtimali yok çünkü bu araç devirsiz kullanımda bütün egsoz sistemini dolduruyor ve bir çok hata veriyor .Bir çok sorun yenide değiştirilmiş zincirle ilgili sorun en önemlisi ve anladığım kadarıyla bu süzgeç daha geniş olanla değiştirilmiş tork ve beygir kısılmış ancak sonuçta dizel .Nedir memnunluğum derseniz araç sıkıcı değil çok dengeli güvenli direksiyon çok net ve normal kullanımda hafif ,frenler çok keskin ,yol tutuşu filan derler ya hani arkalar bağımsız olmamasına rağmen çok iyi ama buna etken kesinlikle doğru lastik continental premiumcontact 6 ile yağmurda çok iyi aşırı iyi hatta en ufak kayma yok kuru yolda o kadar iyi bir his vermiyor 7 side çıkmış hatta .Ben yeni makyajlı focus veya manuel 116 golf arasındayım . Ya araçla 90'la süzülemiyorsunuz sürekli 160-170 araç mı kullanılır egsoz tıkanacak diye.Bunun dışında yeni focuslarda klima kontrolleri ve bir çok şey golfteki gibi ekran üzerine alınmış.Buna alışmak gerekli birde frenler focusun frenleri en ufak basmada çok fazla tepki veriyor alışmak bir kaç gün sürüyor.Şimdiye kadar hep dizel kullandım diğer bölümlerde tartıştığımız yeni evo2 tasarımının dizel mantığını temel alması ve verimlilik konusunda önemli yol kat etmesi bu yeni benzinlileri öncelikle manuel olanda deneme hissi aslına bakarsanız ağır basıyor fiyat olarakta. dizel otomatik sedan bi araç düşünen Focus değerlendirebilir zaten 4 kasaya geçince powershiften vazgeçmişlerdi yavaş olsada tork konventörlü otomatik daha sağlam .Ford aracı elden geçirmiş bütün hataları düzeltmiş ve kronik sorunlarını çözmüş gibi görünüyor kendi aracımı bildiğim için bunu net söyleyebiliyorum. ancak son modeli artık 2025 .Yinede dizel c sedan düşünen değerlendirilebilir.

Geri