Şöyle farklı: 1.5'in altları çok dolu, alt devirlerde dizel araç gibi torklu hareket ediyor, sanki şanzıman uzatılmış gibi daha geç üst vitese geçiyor, üst devirlerde ve son hızda ise benzinli araç gibi davranıyor, rahatça kesiciye kadar ilerliyor (215km/h), rölanti ve alt devirlerde 1.0 gibi titreşim yok, 15dk stop edip çalıştırsanız dahi coldstart yapıyor, bir sürü inciği boncuğu (asistanları) var ve hepsi de kusursuz çalışıyor, enteresan şekilde 1.0 dan az tüketiyor, yine enteresan şekilde (yüksek devirlerde) 1.0 dan daha sesli çalışıyor. Araca alışamadığımdan dolayı mı, yoksa gerçekten mi böyle tam çıkaramadım ama 1.0 daha rafine ilerliyordu gibi geliyor bana. Bir başka fark da, 1.0 geri kalkarken sanki bir yerlerden extra güç alıyor gibiydi, bunu hissederdim ve hafif zorlanırdı, sanırım dört silindirli olmasında dolayı yeni araç geri kalkışlarda çok çok rahat. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırladıkça, aklıma geldikçe paylaşırım. Şunu da not düşeyim, vw araçları otomatik vitesli ve sadece sıfır olarak alır, 80/100 bin km civarlarında yeni sahibine teslim ederim. Benim gözümde DSG, bir mühendislik harikası, adeta düşünce gücü ile çalışıyor ve çok konforlu.