Elde patlama olayını pek muhtemel göremiyorum. Üstelik günümüzde hiç bir şeyin fiyatı düşmediği gibi sabit de kalmıyor. Bu gün en basitinden bir tost makinasını 1000 liraya alsanız yarın onu ikinci elde 2000 liraya satmanız bile muhtemel. Yani herşeyin fiyatı artmaya devam ediyor. Yani zarar olmaz ama kâr da olmayabilir. Bir de Avrupa da 2035 tartışması devam ediyor ve son durumda görünen o ki otomobil üreticilerinin baskıya karşı koymaları pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla termik araçlar bir kaç yıl içinde dizel araçlara yapılan kötü imaj çalışmaları gibi benzinlilerde "tü kaka" durumuna gelecekler gibi görünüyor. Teknoloji ilerlemeye devam ediyor ve insanlar her zaman olduğu gibi teknolojiye ayak uydurmak zorunda bırakılıyor. Geçen Volkswagen bile yazısında gelecek olan GTI 100% elektrikli olacak yazmış. Yani onlarda boyun eğmek zorunda bırakılıyor.
Katı hal pil olayında benim ön görüm yollar da görmeye başlamak için en az 3-4yıl diye düşünüyorum. Üstüne bir de önceki gün haber çıkmış, teslanın da birlikte çalıştığı ve bu katı hal pil olayında öncü olan çinli bir firma Amerika da kara listeye alınmış. Ekonomik savaş yüzünden Huawei gibi onunda ipini çekerlerse pek iyi olmaz.
Taşınabilir batarya olayını muhtemel görmüyorum. Yani 300-400kg batarya sonuçta. Bu katı hal bataryalar wh/kg konusunda bir tık daha verimli olsa yinede yarı yarıya bile değil ağırlık farkı.
Biz millet olarak alışkanlıklarımızdan kolay vazgeçemiyor olsak da (halen dizel motorda inat etmem gibi) olaylara biraz gerçekçi ve objektif bakmak gerek. Dünya hızla değişmeye devam ediyor ve bizim kişisel görüşümüz bu durumu zerre etkilemiyor. Elektrikli araçlar kimsenin elinde patlamaz, öyle yada böyle onlarda piyasada kendi paylarını alacaklar. Bu gün Avrupa da 2016-2018 teslalar bile alınıyor/satılıyor. 2020 modelleri falan bakıldığında gerçek kullanıcılara göre şuana kadar ortalama %10-15 arası menzil kaybı gösteriyor. Bu da 400km fabrika menzili olan bir teslada 40-60km arası kayıp demek ve 5yıl için çok da kötü bir tablo değil.