Kimse kusura bakmasın bunun sebebi VW’nin kendisi mi yoksa distribütör firma mı bilmiyorum ama, artık VAG grubu araçlar eskisi kadar insanların gözünde bambaşka seviyelerde falan değil, hatta birçok markanın model dolululuğu çok daha uygun fiyata rağmen daha fazla. İnsanlarda ki marka algısı kırılmış durumda, o eskiden olduğu gibi ben almana binerim, vw’den başka birşeye binmem vs diyen tayfa yok artık. İnsanlar elindeki parayla en lüks araca binmek istiyor, o yüzden chery, mg, byd gibi marka araçlar çatır çatır satış yapıyor ülkemizde. Bunun daha teslası toggu var. Örneğin Peugeot markasına eskiden olan bakış açısıyla bugün kü bir mi. Hatta daha da ileriye gideyim VW, Skoda gibi araçlar şuan biraz eskilerin tabiriyle “kara şanzıman” olma yolunda ilerliyor. Herşeyi kırpılmış hiçbir özellik eklenmemiş hep aynı kasaları makyajlayarak satma peşindeler. Bu araçlara yönelik varolan algının git gide azalması ve diğer markaların yaptıkları atılımlar ile seçeneklerdeki fazlalığın sonucu orta uzun vadede tercih edilme oranları kaçınılmaz olarak düşecektir. Mesela ben eskiden golf7 ve şuan a3 kullanıcısı olarak bir sonraki arabamı vag grubundan almayı düşünmüyorum. Beni cezbedecek heyecanlandıracak hiçbir vag grubu araçta piyasada yok.