Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İlk bakıma 1 Aralık da mecbur yetkilide girdi araç manuel 1.5 imp. garantisi devam ediyor. Garanti 3 Aralık 2026 da bitecek bakım 1 Aralık 2026 da. Şimdi benim dışarıda mı yaptırmam gerekli serviste mi sayın abim :)

Filtreleri uzman parcadan
Mann marka olarak Hava-polen yağ

Motor yağını 0-20w 5 litre olarak (4,3 litre koyulacak) toptec6200 luqui moly yada motul specific 0-20w secmelisiniz

Bunları şimdiden alıp zulaya atın

Seneye aralıkta
Golf 8 / 8,5 İmpression golf ün 30.000 km bakımını
Vw-tr servisleri 19.500 aşağı yapmayacaktır

Yukarda sizin malzemeler 3 lü filtre + 5 litre 0-20 w yağ olarak bugün siz alırsanız

4800 lira civarı tutuyor

Hava + poleni seneye kendiniz takacaksınız (ben takamam diyen ayıb eder)

Yag + yağ filtresini alıp ustaya hallettireceksiniz (bugün sadece bu ise max 1000 lira alıyo ustalar seneye aralıkta 1500 alsınlar

Seneye aralıkta Maliyetiniz 6500 lira

Seneye vw-tr bu bakıma 19.500 isteyecek (arayıp sorarız zaten o zaman)

Oran 1/3

Edit : fren hidroligini 3. Bakıma bırakacaksınız . 3 yıl iyidir fren hidroligi icin

Benim araç ocakta 9 yıllık olacak fren hidroligi hiç degismedi (fabrikasyon halen)

Filtreleri uzman parcadan
Mann marka olarak Hava-polen yağ

Motor yağını 0-20w 5 litre olarak (4,3 litre koyulacak) toptec6200 luqui moly yada motul specific 0-20w secmelisiniz

Bunları şimdiden alıp zulaya atın

Seneye aralıkta
Golf 8 / 8,5 İmpression golf ün 30.000 km bakımını
Vw-tr servisleri 19.500 aşağı yapmayacaktır

Yukarda sizin malzemeler 3 lü filtre + 5 litre 0-20 w yağ olarak bugün siz alırsanız

4800 lira civarı tutuyor

Hava + poleni seneye kendiniz takacaksınız (ben takamam diyen ayıb eder)

Yag + yağ filtresini alıp ustaya hallettireceksiniz (bugün sadece bu ise max 1000 lira alıyo ustalar seneye aralıkta 1500 alsınlar

Seneye aralıkta Maliyetiniz 6500 lira

Seneye vw-tr bu bakıma 19.500 isteyecek (arayıp sorarız zaten o zaman)

Oran 1/3

Edit : fren hidroligini 3. Bakıma bırakacaksınız . 3 yıl iyidir fren hidroligi icin

Benim araç ocakta 9 yıllık olacak fren hidroligi hiç degismedi (fabrikasyon halen)
Sizin araca fabrika özel hidrolik koymuştu sanki.

Hiç eksilme oldu mu bu zamana kadar?

Sizin araca fabrika özel hidrolik koymuştu sanki.

Hiç eksilme oldu mu bu zamana kadar?

Bu fren hidroligini kaynatabilmeniz icin
Ağrı dağının zirvesinden (5138 metre) boş viteste
Ayak full frende hız 30 u gecmeyecek sekilde disk+balataya alev aldırmanız lazım.

Eksilme falan yok

Olsa eklerdim tabi .

Ayrıca dikkat ederseniz insanlara 3. Yıl ve sonra her 3 yılda bir değistirin diyorum.
Olur ya ? Erciyese , nemruta , uludağa agrıya çıkan olur?

Ayak full frende hız 30 u gecmeyecek sekilde disk+balataya alev aldırmanız lazım.

Eksilme falan yok

Olsa eklerdim tabi .

Ayrıca dikkat ederseniz insanlara 3. Yıl ve sonra her 3 yılda bir değistirin diyorum.
Fren az kullandığınızdan balatalarda incelme olmadı muhtemelen dolayısıyla hidrolik seviyesi değişmedi.

Eksilme falan yok

Olsa eklerdim tabi .

Hocam zamanında sıfır aldığımız Tofaş vardı. 10 yıl kullandık. Kayseri’de yaşadığımız dönemde Erciyes’ten iner çıkardık. Hidrolik yağını hiç değiştirmedik ama rampa aşağı güvenle indik.

Hidrolik seviyesi eksilmesi yoğun fren kullanımıyla balataları fazladan aşındıracak sekilde freni fazla kullanmakla ilgili değil aslında

Hidrolik seviyesi

1- sistemdeki bir kaçak nedeniye (fren kaliper hortumlarındaki yırtık vsvs)

2- hakkaten fren hidroliginin kaynaması sebebiyle eksilme yapar.
Kaputu açınca Fren hidrolik kabının kapağı kaynama durumunda fren hidroliginin gaz fazına gecmiş buharını tahliye edecek mikro tahliye gözeneklerine sahiptir . Yani sistem tümden kapalı değil

kapora yatırdım fakat ödemeyi yapmadım zam yaparlar mı bilgisi olan var mı
Bende de durum aynı. Fiyat sabit mi diye de sormadım, değişiklik olsa bir zahmet söylerdi heralde. Bugün araç gümrükten geçmiş tır bekliyoruz dedi. Pazartesi de ödeme olur çarşamba da teslim olur gibi duruyor dedi.

Ben de aynı fiyat mı diye sormadım. Sadece çok soran var, Golf gelecek mi dedim. Cidden şuan yok herkes soruyor dedi.

Eğer zam yaparlarsa vazgeçerim. 2050 falan vermek istemiyorum. Aracı da sattım gider ikinci el bakarım mecburen.

Benim uygulamada bana gelen teklif formundaki sipariş numarası ile sorgulama yaptığımda sipariş bulunamadı diyor.

Bu durumu yaşayan sadece ben miyim? Neden gözükmüyor olabilir? Soyadımı ve numarayı giriyorum.

Soyad girdim sadece adımı girdim vs ama yok.

Son düzenleme:
Benim uygulamada bana gelen teklif formundaki sipariş numarası ile sorgulama yaptığımda sipariş bulunamadı diyor.

Bu durumu yaşayan sadece ben miyim? Neden gözükmüyor olabilir? Soyadımı ve numarayı giriyorum.

Soyad girdim sadece adımı girdim vs ama yok.
Ben baktığımda görebiliyorum arayıp bilgi alabilirsiniz başka gözükmeyen birileri var mıdır bilmiyorum

Geri