Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2014 de 20.000 Euro 0 km alınan aracın fiyatı 12 yıl sonra 2025 yılında ikinci elde 18.000 Euro seviyesinde.

İlk bakışta aaa ne güzel araç değer kaybetmemiş hatta saçma sapan değerini korumuş der gibi oluyorsun.

2025 de Yenisini almak istersen ise liste fiyatı 50.000 Euro ! :) 2. eldeki aracını satıp üzerine 30.000 Euro eklemen gerekiyor.

2. bakışta ise elindeki aracın hiç değeri yok çünkü onu satıp üzerine 30.000 daha eklemen lazım gibi bir sonuç çıkıyor.

Böyle bir ekonominin Dünya da örneği yoktur herhalde.

Büyük başarı.
Çok güzel bir kıyas yapmışsınız. Peki İphone telefon için, karşılık kadar 24 ayar gram altın için yaparsak genel bir fiyatlama bozulması var. Sadece otomobillere olsa neyse. Mesela gayrimenkuller de durum nasıl.

bence vw az araç getiriyor ülkeye, getirseler hepsini satarlar, temmuzda golf kampanyası yaptılar stokları bitirmek için, kaporadan sonra 20 gün bekledim, avrupada golf, troc yok satıyor, onlardan buraya kalmıyor
pandemiden beri sürümden değil yüksek fiyattan satıp kazanıyorlar, araç getirseler bu fiyatlara rağmen yine hepsini satarlar

Son düzenleme:
bence vw az araç getiriyor ülkeye, getirseler hepsini satarlar, temmuzda golf kampanyası yaptılar stokları bitirmek için, kaporadan sonra 20 gün bekledim, avrupada golf, troc yok satıyor, onlardan buraya kalmıyor
pandemiden beri sürümden değil yüksek fiyattan satıp kazanıyorlar, araç getirseler bu fiyatlara rağmen yine hepsini satarlar
eylülde tayron bitti dediler, listede ilk 40'a girememiş, demek ki 650'den az getirmişler
Liste de Tayron var hocam 19. sırada. Millet açız diyor ama her ay araç satışında rekor üzerine rekor kırılıyor. Kim bu açlar? Ben hep 50 liralık alıyorum diyenler zengin sanırım biz fulleyenler fakir.

Liste de Tayron var hocam 19. sırada. Millet açız diyor ama her ay araç satışında rekor üzerine rekor kırılıyor. Kim bu açlar? Ben hep 50 liralık alıyorum diyenler zengin sanırım biz fulleyenler fakir.

Çok yanıltıcı ve sakıncalı bir bakış açısı! Milletin çoğunluğu pek tabii aç. Bahsettiğiniz araçları alanların yüzdesi müthiş düşük.

Türkiye'de 2025 rakamlarına göre otomobil sahiplik oranı %19! Ve bu otomobillerin ortalama yaşı da 14!

Yani 100 kişiden 19'unda otomobil var (Avrupa ortalaması 56) ve bu 19 otomobilin ortalama yaşı 14.

Dediğiniz şey ekonomi iyiymiş gibi, halkımız refah içinde yaşarmış gibi "AVMler, restoranlar tıka basa dolu" demekle hemen hemen aynı şey. Görünen sadece küçük bir azınlık. Halkın büyük çoğunluğu -hele de gençler ve emekliler- kırılıyor.

Nüfusa göre bakıldığında Avrupa'da en az otomobile sahip ülkelerden biriyiz, yapmayın etmeyin.

Ülkede son yıllarda müthiş bir servet transferi yaşandı ve yaşanıyor. Geliri düşük olanların geliri daha da azaldı; orta sınıfın alım gücü inanılmaz eridi ve bir grup yandaş azınlığın akıl almaz bir alım gücü oluştu. Yani zenginle fakir arasındaki makas iyice açıldı; servet, çoğunluğa yayılacağına küçük bir azınlıkta toplandı. Bu satış rakamları sizi yanıltmasın, zenginler ve sonradan görme bir anda zengin olan azınlıklar alış verişlerine devam ediyor.

Onlara bu gücü veren de hiçbir şeyi sorgulamayan, cesareti kırılmış emekliler, orta sınıf ve dar gelirliler...

Son birkaç haftadır çocukken izlediğim Bizimkiler ve Mahallenin Muhtarları dizilerinin bazı bölümlerini izliyorum; ikisinde de iki bölümde de konu enflasyondu. Yani 20-30 yıldır hiçbir şey değişmemiş, kolay kolay değişmez de...

Son düzenleme:
görmemişim düzelttim sağolun, 1250 tane getirip hepsini satmışlar, tayron bile bitiyorsa golf getirseler yine hepsini satarlar

Çok yanıltıcı ve sakıncalı bir bakış açısı! Milletin çoğunluğu pek tabii aç. Bahsettiğiniz araçları alanların yüzdesi müthiş düşük.

Türkiye'de 2025 rakamlarına göre otomobil sahiplik oranı %19! Ve bu otomobillerin ortalama yaşı da 14!

Yani 100 kişiden 19'unda otomobil var (Avrupa ortalaması 56) ve bu 19 otomobilin ortalama yaşı 14.

Dediğiniz şey ekonomi iyiymiş gibi, halkımız refah içinde yaşarmış gibi "AVMler, restoranlar tıka basa dolu" demekle hemen hemen aynı şey. Görünen sadece küçük bir azınlık. Halkın büyük çoğunluğu -hele de gençler ve emekliler- kırılıyor.

Nüfusa göre bakıldığında Avrupa'da en az otomobile sahip ülkelerden biriyiz, yapmayın etmeyin.

Ülkede son yıllarda müthiş bir servet transferi yaşandı ve yaşanıyor. Geliri düşük olanların geliri daha da azaldı; orta sınıfın alım gücü inanılmaz eridi ve bir grup yandaş azınlığın akıl almaz bir alım gücü oluştu. Yani zenginle fakir arasındaki makas iyice açıldı; servet, çoğunluğa yayılacağına küçük bir azınlıkta toplandı. Bu satış rakamları sizi yanıltmasın, zenginler ve sonradan görme bir anda zengin olan azınlıklar alış verişlerine devam ediyor.

Onlara bu gücü veren de hiçbir şeyi sorgulamayan, cesareti kırılmış emekliler, orta sınıf ve dar gelirliler...

Son birkaç haftadır çocukken izlediğim Bizimkiler ve Mahallenin Muhtarları dizilerinin bazı bölümlerini izliyorum; ikisinde de iki bölümde de konu enflasyondu. Yani 20-30 yıldır hiçbir şey değişmemiş, kolay kolay değişmez de...
Serhat Hocam bende sizinle aynı düşüncedeyim zaten ironi yaparak yaklaştım sadece. Bakın ben Adana'da yaşıyorum bir araştırma yapmışlar her 10 kişiden 4'üne araç düşüyormuş bu tam da sizin dediğiniz şeye geliyor bu küçük azınlık yaşıyor biz beyaz ve mavi yakalılar sürünüyoruz bunun ötesi yok ve kim gelirse gelsin bu durum değişmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Birkaç alıntı sıfır fiyat teklifi:

Taigo opak renkler 1590 tl seviyesinde bayilerde
Taigo 17 jantlı versiyonları 1715 tl
Tcross 1650 tl civarı
Polo Metalik 1605 tl

Troc opak renkler 1955 (Troc yeni kasanın TR'ye gelmesi uzun sürmez, fiyatı da bundan çok farklı olmaz gibi)

A3 Sportback cam tavansız 2440 tl

Togg T10f için 700.000 tl 12 ay 0 faiz kampanyası

Tesla Model Y SR 2359 tl

Ford puma 1.0 titanium otm 1760 tl

İoniq 5: 2.150
İoniq 6: 2.050
Tucson prime: 2.350

Juke tekna:1.550
Qq skypack 2.350

Tiggo7 int: 1.950
Tiggo7 exc: 1.999
Tiggo 8 int: 2.150