Çok eskiden Bosch marka silecekler kullanırdım,
Şuan için Bosch ‘un en kaliteli serisi Aerotwin seridir, ancak kutunun içinden bol adaptör çıkan modellerinden kesinlikle almayınız..!!
Onun yerine (araca / markaya ve modele özel olan) 1 kutuda (sağ-so) 2 silecek içeren barındıran Aerotwin serilerini tercih ediniz,
SWF ‘de ise VisioFlex serisi en kaliteli olan seridir, arka silecek için bile VisioFlex serisini tercih ediniz,
Dışardan yedek parçacıdan vs.. alınan sileceklerde saklama/depolama koşulları bilinmediği için silecekl lastiklerinin raf ömrü bu durumlardan olumlu-olumsuz etkilenir, Özeliklle Bosch ve SWF pahalı olduğu için diğer ucuz markalara göre daha az satıldığı için bekleme zamanı daha fazladır,
Ben artık Bosch veya SWF tercih etmiyorum, yetkili servisten Orjinal Silecekleri (Eko seri olmayan) tercih ediyorum, Serviste saklama koşulları dışarıya/sanayiye göre daha iyidir ve yetkili serviste “sirkülasyon” daha çok olduğu için raf ömrüden etkilenmezsiniz, yeni üretim silecekler alırsınız,
Ancak bilindiği gibi yetkili serviste silecekler pahalıdır, bunu bertaraf etmek için aracı bakıma soktuğunuzda faturaya (eko seri olmayan) orjinal sileceklerden ekletmek istediğinizi danışmana söyleyiniz, Ancak teknisyen silecekleri değiştirmesin kutusu açılmadan bagaja koyulmasını taleb ediniz, Silecekler bakım faturasına ekleneceği için aracın yaşına göre %20-30 Zubizu indirimden yararlanmış olursunuz ve bu sayede silecekler dışarda satılan Bosch veya SWF silecekler ile aynı rakama gelir,
Bakımı yakın zamanda yaptırdıysanız ama Zubizu indirimden de yararlanmak istiyorsanız, fren hidroliği değişimi, buji değişimi, rot-balans ayarı veya (sadece rot ayarı) veya direksiyon kalibrasyon ayarı için bilee gitseniz silecekleri faturaya ekletip Zubizu indiriminden yararlanabilirsiniz, Ancak sileceklerin kutusunu ilk siz açın, yani sileceklerin bagaja koyulmasını isteyiniz.
Ayrıca bakım konusunda görüyorum pek çok insan cam suyunu faturadan çıkarılmasını istemiş, Serviste bakımda satılan cam suyu hem çok kalitelidir, hem metanol içermez (dışarda satılan çoğu cam suyu metanol içerir), hem de zubizu indirimi olduğu için fiyatı da uyguna gelir, hem kışlık hem de yazın (normalden daha fazla sulandırarak) yazın da kullanabilirsiniz, Benzicilerde satılan cam sularının %90’ı metanol içerir, orta vadede boyaya zararı vardır, sulandırma oranları iyi değildir. Dışarda kaliteli cam suyu markası 1 elin parmağını geçmez ve pahalıdır.