Silecek önerileriniz?

Bosch Aerotwin kullanıyorum yıllardır. Memnunum

Bosch Aerotwin kullanıyorum yıllardır. Memnunum
areoeco aldım,aparatlar tamam uyumlu ama,silecekler park pozisyonuna geldiğinde kaput hizasında gizlenmiyor,bir tık yüksek kalıyor.
ya aerotwin alınmalı yada piyasa malı inwells vb.alınıp geçilmeli.

Hangi serisi acaba , başka sitelerde silencio serisi görüyordum da.
Belirtilmemiş de zaten SWF de yaşadığım olumsuz deneyimden sonra yine riske girmeyeceğim direk Aerotwin alayım bunun kodu A863S olanından alacağız değil mi?

areoeco aldım,aparatlar tamam uyumlu ama,silecekler park pozisyonuna geldiğinde kaput hizasında gizlenmiyor,bir tık yüksek kalıyor.
ya aerotwin alınmalı yada piyasa malı inwells vb.alınıp geçilmeli.
Aparatlı Bosch ‘lar sıkıntı, uzun süreli kullanımda daha da sıkıntı çıkarır, aparatsız (yani kutunun içinde farklı farklı adaptör içermeyen) sadece o araca özgü adaptörsüz silecek setlerini tercih ediniz,

Kutu içinde bol adaptör içeren basit bir adaptör ile Citroen, Opel, VW, Mercedes hepsine uyabilecek adaptörlü silecekler ilerde başınıza iş alırsınız.

Golf ise sadece Golf ‘e özel üretilmiş, Opel Corsa ise sadece ona özel üretilmiş, Peugeot 308 ise sadece ona özel üretilmiş, adaptörsüz silecekler tercih ediniz.

Adaptör dediğim şey; farklı farklı araçlara da uyum sağlayın diye bağlantı parçalarıdır.

Bosch ‘ta hem adaptörlü hem de adaptörsüz seriler mevcuttur,

Yanlış hatırlamıyorsam ;
Bosch AeroTwin (adaptörsüz, tek bir araca özel olan serisidir)

Bosch AeroTwin Plus ve Bosch AeroEco modelleri ise (adaptörlü diye geçen) kutu içinde aparatlar içeren, pek çok farklı araçlara uyum sağlanaması için çeşit çeşit bağlantı parçaları içeren universal serisi olarak geçer.

Aparatlı Bosch ‘lar sıkıntı, uzun süreli kullanımda daha da sıkıntı çıkarır, aparatsız (yani kutunun içinde farklı farklı adaptör içermeyen) sadece o araca özgü adaptörsüz silecek setlerini tercih ediniz,

Kutu içinde bol adaptör içeren basit bir adaptör ile Citroen, Opel, VW, Mercedes hepsine uyabilecek adaptörlü silecekler ilerde başınıza iş alırsınız.

Golf ise sadece Golf ‘e özel üretilmiş, Opel Corsa ise sadece ona özel üretilmiş, Peugeot 308 ise sadece ona özel üretilmiş, adaptörsüz silecekler tercih ediniz.

Adaptör dediğim şey; farklı farklı araçlara da uyum sağlayın diye bağlantı parçalarıdır.

Bosch ‘ta hem adaptörlü hem de adaptörsüz seriler mevcuttur,

Yanlış hatırlamıyorsam ;
Bosch AeroTwin (adaptörsüz, tek bir araca özel olan serisidir)

Bosch AeroTwin Plus ve Bosch AeroEco modelleri ise (adaptörlü diye geçen) kutu içinde aparatlar içeren, pek çok farklı araçlara uyum sağlanaması için çeşit çeşit bağlantı parçaları içeren universal serisi olarak geçer.
bir kış-yaz idare etsin,değiştiririm.Burada kıştan ziyade yazın kavrulup gidiyor zaten silecekler.

Arkadaşlar silecek konusundan bağımsız özellikle nemli havalarda camda oluşan bu silecek izlerini nasıl geçirebiliriz kil ve izopropil alkol işe yarar mı sizce ?
IMG_4193.jpeg

Arkadaşlar silecek konusundan bağımsız özellikle nemli havalarda camda oluşan bu silecek izlerini nasıl geçirebiliriz kil ve izopropil alkol işe yarar mı sizce ?
IMG_4193.jpeg
Önce camı veya aracı yıkamanız,

Ardından kil temizliği, ardından %99 ‘luk saflıkta aldığınız izopropil alkolü sulandırarak camı güzelce silip, seryum oksit içeren cam pastası ile camı dairesel hareketler ile temizleyip, tekrardan sulandırılmış alkol ile pasta artıklarını temizleyiniz, son olarak camı yıkayıp kurulayınız,

Cam pastası uygularken cam çevresindeki kauçuk parçalara ve boyasız sert plastik aksamlara pastayı temas ettirmeyiniz, eğer gerekirse bu parçaları hafiften maskeleme bandıyla kapatınız,

Seryum oksitli cam pastasınına örnek:
-Carpro CeriGlass

Not: piyasada ve internette 3M adı altında satılan kil hamurlarının %99 sahtedir,

Kil olarak bütçenize göre:
-Valet Pro Medium Kil (sarı renk orta sertlikte kil)
-Valet Pro Heavy Kil (mavi renk / sert kil / yoğun kirler için)

-Carpro Heavy kil (mor renk )

Yüzeyde kili kaydırmak için sprey şişe içine çok çok az miktar oto şampuanı geri kalı su olacak şekilde doldurup çalkayın,

Oto şampuanı (kova ile yıkama şampuanı) cila içermeyen bir şampuan olmalıdır,

Not: kil hamuru kalıbını kullanmak için yalnızca (çok çok az bir miktar) kesiniz,ve elinizle kili yoğurup yumuşatınız ve avucunuzun içinde hamurun yüzeyini düz bir şekile sokunuz., İsterseniz “çok küçük miktar” kestiğiniz kili yumuşatmak için kısa süre sıcak suda bekletebilirsiniz, kili bekleteceğiniz su sıcak ama çok sıcak kaynar su olmamalıdır.

Önce camı veya aracı yıkamanız,

Ardından kil temizliği, ardından %99 ‘luk saflıkta aldığınız izopropil alkolü sulandırarak camı güzelce silip, seryum oksit içeren cam pastası ile camı dairesel hareketler ile temizleyip, tekrardan sulandırılmış alkol ile pasta artıklarını temizleyiniz, son olarak camı yıkayıp kurulayınız,

Cam pastası uygularken cam çevresindeki kauçuk parçalara ve boyasız sert plastik aksamlara pastayı temas ettirmeyiniz, eğer gerekirse bu parçaları hafiften maskeleme bandıyla kapatınız,

Seryum oksitli cam pastasınına örnek:
-Carpro CeriGlass

Not: piyasada ve internette 3M adı altında satılan kil hamurlarının %99 sahtedir,

Kil olarak bütçenize göre:
-Valet Pro Medium Kil (sarı renk orta sertlikte kil)
-Valet Pro Heavy Kil (mavi renk / sert kil / yoğun kirler için)

-Carpro Heavy kil (mor renk )

Yüzeyde kili kaydırmak için sprey şişe içine çok çok az miktar oto şampuanı geri kalı su olacak şekilde doldurup çalkayın,

Oto şampuanı (kova ile yıkama şampuanı) cila içermeyen bir şampuan olmalıdır,

Not: kil hamuru kalıbını kullanmak için yalnızca (çok çok az bir miktar) kesiniz,ve elinizle kili yoğurup yumuşatınız ve avucunuzun içinde hamurun yüzeyini düz bir şekile sokunuz., İsterseniz “çok küçük miktar” kestiğiniz kili yumuşatmak için kısa süre sıcak suda bekletebilirsiniz, kili bekleteceğiniz su sıcak ama çok sıcak kaynar su olmamalıdır.
Öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Elimde sadece kil hamuru ve izopropil alkol mevcut bu ürünler ile uygulama yapsam sorun çözülür mü yoksa cam pastası şart mı?

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Elimde sadece kil hamuru ve izopropil alkol mevcut bu ürünler ile uygulama yapsam sorun çözülür mü yoksa cam pastası şart mı?
Deneyin bir zararı olmaz.

Kil hamuru sadece camdaki ağaç seçinesi gibi çevresel dış etmenlerden oluşan konteminasyonları temizleyebilir,

Camdaki silecek izleri, silecek çizikleri ve hareleri cam pastası harici temizlemek mümkün değildir, zaten cam pastası da öyle pahalı bir şey değildir,

Carpro CeriGlass (seryum oksitli cam pastası): https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=2633

Cam suyu aracı aldım alalı yetkili servis cam suyu kullanıyorum. Araç hep Ph nötr şampuanlarla yıkandı. Arka silecek yağışlı havada bile ara ara ses çıkartıyordu. Kapalı garaj olmadığı için mecbur açık alanda kalıyor. Şu an Bosch marka için 650TL civarları ve aşırı yüksek. Tek bir yerde satılıyor olması da buna etken olmuş olabilir. Duruma göre Bosch Car servislerine de sorup ellerinde olup olmadığını sorarım. Yetkili serviste muhtemelen 3 yaş indirimiyle 350-450TL arasına çözülür gibi.

Poşetle geldiğini bilmiyordum. Aralık ayına kadar Bosch ucuzlamazsa yetkili servisten alır denerim artık.

Extra bilgiler içinde teşekkürler.
Arka silecek poşet içinde gelir, üzerinde vw yazıları ve parça kodu bulunur,

Ön silecek seti ise kutu içinde gelir,

Eko silecek istemiyorsanız, Üzerinde (economy) yazısı olmamasına dikkat ediniz

Arka silecek poşet içinde gelir, üzerinde vw yazıları ve parça kodu bulunur,

Ön silecek seti ise kutu içinde gelir,

Eko silecek istemiyorsanız, Üzerinde (economy) yazısı olmamasına dikkat ediniz
Serviste ön silecek eco olmayan serisi ellerinde kalmadığı için mecbur eco aldım(jzw), economy yazan kutuyla geldi.

Arka silecek ise normal olanı aldım ve poşette geldi, kutu vs yoktu.

Güncel fiyat olarak Golf7 için jzw kodlu eco ön silecek indirimle 695TL, arka eco olmayan silecek 295 TL ye geldi.

Serviste ön silecek eco olmayan serisi ellerinde kalmadığı için mecbur eco aldım(jzw), economy yazan kutuyla geldi.

Arka silecek ise normal olanı aldım ve poşette geldi, kutu vs yoktu.

Güncel fiyat olarak Golf7 için jzw kodlu eco ön silecek indirimle 695TL, arka eco olmayan silecek 295 TL ye geldi.
Hayırlısı olsun, bu devirde 695 lira silecek için oldukça uygun.

Geri