- İsim
- Samet
- Araç
- Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Swf silecekler geldi taktım (önce arabayı yıkatıp temiz bir şekilde monte ettim), o önerdiğiniz shell kışlık cam suyundan da aldım. Bu gün yağmur yağdı deneme imkanı oldu. Şimdi şöyle ki ; hızlı modda çalıştığı zaman pek bir sorun yok ama yavaşa aldığımda bazen tekleme yapıyor gibi yani garç gurç ses gelmiyor ama bazen hafiften bir sekme yapıyor camın üstünde kayarken. Bu durumu internette biraz araştırdım şöyle bir çözümü varmış ki nasıl yapıldığını anlasam ben de yapacağım ama anlam veremedim yapan arkadaş nasıl yapıyor bunu, belki forumdan izleyen arkadaşlar anlayabilir buyrun ;
Belki de sileceklerimiz sağlam olduğu halde sırf bu yüzden ses yapıyordur. Bu ayarın nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde anlatan bir video falan bulamadım internette bir tek bu linkini bıraktığım video var. Acaba her model arabada yani silecekte işe yarıyor mu onu da bilmiyorum. İnşaAllah forumda bu konuyu bilen biri vardır...
Eski aracımda hiç böyle bir işleme gerek duymadım. Sileceklerde ki ses senesi genelde üzerinde ki grafiti toz tabakanın bitmesindne kaynaklanıyor. Sileceklere tazzikli su veya herhangi bir şeyle silinmemesi öneriliyor.
Ön camınızın kil hamuruyla veya ipa (İzopropil alkol) ile silinmesini ses sorununu geçirebilir. Yine de kesin diyemem.
Silecek konusunda bilgili diğer arkadaşlarda cevap yazar diye düşünüyorum.