Silecek önerileriniz?

Swf silecekler geldi taktım (önce arabayı yıkatıp temiz bir şekilde monte ettim), o önerdiğiniz shell kışlık cam suyundan da aldım. Bu gün yağmur yağdı deneme imkanı oldu. Şimdi şöyle ki ; hızlı modda çalıştığı zaman pek bir sorun yok ama yavaşa aldığımda bazen tekleme yapıyor gibi yani garç gurç ses gelmiyor ama bazen hafiften bir sekme yapıyor camın üstünde kayarken. Bu durumu internette biraz araştırdım şöyle bir çözümü varmış ki nasıl yapıldığını anlasam ben de yapacağım ama anlam veremedim yapan arkadaş nasıl yapıyor bunu, belki forumdan izleyen arkadaşlar anlayabilir buyrun ;

Belki de sileceklerimiz sağlam olduğu halde sırf bu yüzden ses yapıyordur. Bu ayarın nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde anlatan bir video falan bulamadım internette bir tek bu linkini bıraktığım video var. Acaba her model arabada yani silecekte işe yarıyor mu onu da bilmiyorum. İnşaAllah forumda bu konuyu bilen biri vardır...

Eski aracımda hiç böyle bir işleme gerek duymadım. Sileceklerde ki ses senesi genelde üzerinde ki grafiti toz tabakanın bitmesindne kaynaklanıyor. Sileceklere tazzikli su veya herhangi bir şeyle silinmemesi öneriliyor.

Ön camınızın kil hamuruyla veya ipa (İzopropil alkol) ile silinmesini ses sorununu geçirebilir. Yine de kesin diyemem.

Silecek konusunda bilgili diğer arkadaşlarda cevap yazar diye düşünüyorum.

Aynı işlem, yabancı bir kanalda biraz daha ayrıntılı anlatılmış ama onu da tam çözemedim valla silecek demirine bir bez bağlayıp pense ya da kurbağcık ile tutarak bir çevirme işlemi yapılıyor ama neresinden, nasıl ve nereye kadar yapılıyor tam anlaşılmıyor. Buyrun ;

Aynı işlem, yabancı bir kanalda biraz daha ayrıntılı anlatılmış ama onu da tam çözemedim valla silecek demirine bir bez bağlayıp pense ya da kurbağcık ile tutarak bir çevirme işlemi yapılıyor ama neresinden, nasıl ve nereye kadar yapılıyor tam anlaşılmıyor. Buyrun ;
Silecek kolunu sileceksiz şekilde cama indirin.
Daha sonra iki tarafın eşit bir şekilde cama temas edip etmediğini kontrol ediniz. Daha sonra kalkık taraf varsa o tarafa doğru kastırmak gerekir. Bu arada cama dikkat ediniz.

Başka bir örnek vermem gerekirse gözlük kullanıyorsanız ya da yakınınızda varsa düz bir masaya koyduğunuzda çerçevenin bir tarafı eğimli olabilir. Bunu da gözlükçüler eğip büküp düzeltirler.

Ek olarak cam tamamen temizse ve yetersiz temiz su ya da yağmur olduğunda da zorlanmış olabilir. Kısaca ömür uzatmak için temiz cama yağmur da yağsa silecek kullanmadan biraz silecek suyunu püskürtme yapınız.

Silecek kolunu sileceksiz şekilde cama indirin.
Daha sonra iki tarafın eşit bir şekilde cama temas edip etmediğini kontrol ediniz. Daha sonra kalkık taraf varsa o tarafa doğru kastırmak gerekir. Bu arada cama dikkat ediniz.

Başka bir örnek vermem gerekirse gözlük kullanıyorsanız ya da yakınınızda varsa düz bir masaya koyduğunuzda çerçevenin bir tarafı eğimli olabilir. Bunu da gözlükçüler eğip büküp düzeltirler.

Ek olarak cam tamamen temizse ve yetersiz temiz su ya da yağmur olduğunda da zorlanmış olabilir. Kısaca ömür uzatmak için temiz cama yağmur da yağsa silecek kullanmadan biraz silecek suyunu püskürtme yapınız.
Hangi iki tarafın hocam ? Anlamadım yani sileceksiz şekilde cama indirirsek cama temas eden yer zaten küçücük bir kısım. O kısmın da tam olarak oturmaması imkan dahilinde değil zaten. Bahsettiğiniz şey o kısmın bir köşesinin yukarıda kalması falansa hayır yani öyle bir şey olsa silecek takılı iken de anlaşılır zira bir tarafı havada kalır.
Videodaki adam sileceğin açısını değiştirmek için eğip büküyor ama metal bir kolu nasıl eğip büküyor onu anlamıyorum yani tamam güç uygularsak bükülebilir evet ama kırılabilir de. Ya da yalama olabilir... Yani bu işlem sağlıklı bir işlem mi ona karar veremedim açıkçası ve tabi her silecek için bu işlem yapılabilir mi ondan da emin değilim.
Emin olduğum tek şey videoda anlatılan şeyin oldukça mantıklı olduğu. Çünkü silecek açısı ters bir şekildeyse silecek ne kadar kaliteli olursa olsun mutlaka sekme-duraklama ya da atma artık nasıl ifade ediyorsanız o eylemi yapacaktır ve bu da rahatsız edici bir sese neden olacaktır.

Hangi iki tarafın hocam ? Anlamadım yani sileceksiz şekilde cama indirirsek cama temas eden yer zaten küçücük bir kısım. O kısmın da tam olarak oturmaması imkan dahilinde değil zaten. Bahsettiğiniz şey o kısmın bir köşesinin yukarıda kalması falansa hayır yani öyle bir şey olsa silecek takılı iken de anlaşılır zira bir tarafı havada kalır.
Videodaki adam sileceğin açısını değiştirmek için eğip büküyor ama metal bir kolu nasıl eğip büküyor onu anlamıyorum yani tamam güç uygularsak bükülebilir evet ama kırılabilir de. Ya da yalama olabilir... Yani bu işlem sağlıklı bir işlem mi ona karar veremedim açıkçası ve tabi her silecek için bu işlem yapılabilir mi ondan da emin değilim.
Emin olduğum tek şey videoda anlatılan şeyin oldukça mantıklı olduğu. Çünkü silecek açısı ters bir şekildeyse silecek ne kadar kaliteli olursa olsun mutlaka sekme-duraklama ya da atma artık nasıl ifade ediyorsanız o eylemi yapacaktır ve bu da rahatsız edici bir sese neden olacaktır.
Önce ne istediğinize karar veriniz.
Videoda anlatılmak istenen cama tam dik gelmemesi durumudur. Bu da silecek süpürgesinin eşit yatma sağlaması için zemine düz gelmesi gerekir. Yani hangi tarafın dediğiniz kısım silecek olmadan silecek kolunun kıskaç kısmı cama nasıl geliyor ona bakınız. Gözlük örneği verdim.

Silecek kırılma durumu tamamen el becerinize bakar. Eğer bu konuda endişeniz varsa orası başka..

Kısaca anlatılmak isteneni kendinize göre adapte edip çözülmeyemiyorsanız pek uğraşmayınız. Çözümlerim derseniz yukarıda anlattığım olayı pratikte yani araçta deneyerek görmek daha iyi olabilir.

Önce ne istediğinize karar veriniz.
Videoda anlatılmak istenen cama tam dik gelmemesi durumudur. Bu da silecek süpürgesinin eşit yatma sağlaması için zemine düz gelmesi gerekir. Yani hangi tarafın dediğiniz kısım silecek olmadan silecek kolunun kıskaç kısmı cama nasıl geliyor ona bakınız. Gözlük örneği verdim.

Silecek kırılma durumu tamamen el becerinize bakar. Eğer bu konuda endişeniz varsa orası başka..

Kısaca anlatılmak isteneni kendinize göre adapte edip çözülmeyemiyorsanız pek uğraşmayınız. Çözümlerim derseniz yukarıda anlattığım olayı pratikte yani araçta deneyerek görmek daha iyi olabilir.
Aynen, denersem daha iyi anlayacağım galiba, teşekkürler...

Rica ederim. Bir örnek buldum.

Olay tam da bu şekilde. Yani anlattığım durumun video varmış.

Şimdi çok daha iyi anladım, teşekkürler. Ayrıca bu videoların yani sizin bu son mesajınızdaki iki videonun bütün forum ahalisi için çok yararlı olacağını düşünüyorum. O yüzden bence ayrı bir konu başlığı altında yayınlanmalı ki insanlar direkt bulabilsin zira burada sayfalar gelip geçiyor malum. Bu içerikler arada derede kalacağı için herkes ulaşamayabilir. Yani bence forum içinde ayrı bir konu olarak uygun bir başlık yazılıp yayınlanmalı çünkü çok faydalı olacağı kesin (Hem bu sizin paylaştığınız iki video hem de benim paylaştıklarımdan bir tanesi alınırsa, 3 ü bu konu hakkında detaylı bir fikir edinmek için yeterli olur.) Üstelik o başlık altında farklı yöntemler bilen insanlar da gelip farklı fikirler sunabilirler yani iyi ve faydalı olur diye düşünüyorum şahsen...

Geri