chnekn
Üye
Uzun olan sola takılır diye biliyorum. Benim demek istediğimle sizin demek istediğiniz farklı konular aslında. Benim asıl sorduğum farklı bir konuydu.
Tamam hocam şimdi farkına varabildim sorunun.

Uzun olan sola takılır diye biliyorum. Benim demek istediğimle sizin demek istediğiniz farklı konular aslında. Benim asıl sorduğum farklı bir konuydu.
Aşağıdaki videoyu izleyiniz.Arkadaşlar benim aracın orjinal silecek ölçüleri 630(sol) - 550(sağ) . Hem Bosch hem Swf de bu şekilde ölçüleri.
Continental markasında 650(sol) - 530(sağ)
Şu an TR de Continental silecek satan yok. Belki yurtdışından yakınım gelirken getirtebilirim. Continental ın ölçülerinin zıt olması bir sıkıntı yaratır mı?
Görüşünüz için teşekkür ederim. Azaldığı kadar diğer tarafa aynı uzunluk eklendiği için bende sıkıntı olmaz diye düşünüyordum.Aşağıdaki videoyu izleyiniz.
Servis konumuna alınca ve kaput hizasına alınca hizalanmasını görebilirsiniz.
Silecekler dik yani servis konumunda olduğunda tavana her iki silecek de eşit uzaklıkta oluyor. Bahsettiğiniz 630 550 yerine 650 530 olursa şoför tarafındaki tavana 1 cm daha yakın , yolcu tarafındaki de 1 cm aşağıda kalır. Yani dik konumda iki silecek hizasında 2 cm fark oluşacak.
Kaput konumda da şoför tarafındaki fark mevcut aralıkla aynı olacak..
Sağı sola solu sağa uygun olmaz. Çünkü uzun silecek yolcu tarafında olursa çerçeveye çarpar.
Bence silmede bir sorun olmaz. Sadece yolcu tarafındaki silecek silme esnasında oluşturduğu yaydaki yarı çap 1 cm azalacak, şoför tarafındaki de 1 cm artacak.
Rica ederim.Görüşünüz için teşekkür ederim. Azaldığı kadar diğer tarafa aynı uzunluk eklendiği için bende sıkıntı olmaz diye düşünüyordum.
Yeni kasada da 650 530 ölçülerine geçildi diye biliyorum.
Doğrudur hocam.Rica ederim.
Evet, çakışma yok kısaca. Ve sağı sola takılamıyor. Yukarıda da dediğim gibi verdiğiniz ölçülere göre yolcu tarafındakinin silme yayındaki yarıçap 1cm azalıyor.
Yeni Tiguan'da silecek kollarındaki hizalama farklıdır muhtemelen. Alırken eski Tiguan'a uyumlu olanı almak daha mantıklı.
SWF marka deneyin derim.Selam, bu gün silecek siparişi vereceğim ama baya kararsız kaldım. Şu an sileceklerim bosch marka ve hiç memnun kalmadım açıkçası. Hele hele arka cam sileceğini çalıştırmaya korkuyorum zira fena halde ses yapıyor. Swf diye bir marka önermişler forumda genelde ondan almayı düşünüyorum. Bir de bazı arkadaşlar cam suyunun öneminden bahsetmişler ; sabunlu olması gerektiğini falan söylemişler, fakat zaten bütün cam suları sabunlu değil mi zaten ? Hepsi de köpürüyor değil mi ? Bu yönden ne kastedildiğini anlamadım açıkçası. Sabunlu cam suyu ne demek yani sileceklerin daha iyi çalışması ve uzun ömürlü olabilmesi için özel üretilmiş bir cam suları falan mı var ? Varsa marka olarak yazabilir misiniz ? ve tabi silecek konusunda önerisi olan varsa yazarsanız sevinirim. Bosch marka hariç valla sinir oldum kendilerine çünkü =)
Teşekkürler, Shell dediğiniz cam suyu herhalde bütün Shell petrollerde satılıyordur değil mi ? Mavi demişsiniz ama tam bir adı var mı yani üzerinde Shell mi yazıyor yoksa kendine ait başka bir markası mı var yanlış almayayım diye soruyorum. Bu arada araç 2013 model Golf-7... Silecekler için de link bıraktığınız için sağolun, Swf nin kendi özel sitesi olsa çok daha sevinirdim ama maalesef bulamıyorum. Böyle şeylere dikkat ederim genelde bir marka tercih edeceksem o markanın kendi internet sitesi üzerinden alış veriş yapmak isterim ama maalesef bazılarının kendi siteleri yok. Bu durum Türkiye'de şubelerinin olmamasından mı kaynaklanıyor acaba ? Bir arkadaş da Continental marka silecekleri önermiş ama Türkiye'de bulamazsınız demiş. Halbuki lastik markası olarak Türkiye'de var Continental ama silecek olarak getirtmiyorlar sanırım yani çok ilginç bir durum. Türkiye pazarı garip bir pazar, kim kime dum duma meselesi gibi bir pazarımız var maalesef. Bir ara da Osram marka far lambası araştırıyordum onunda kendi internet sitesi yoktu sürekli dolaylı olarak başka marketlerden satın alabiliyorsun. Bir sürü de sahtesi varmış Osram'ın güvenip de alamamıştım valla =(SWf marka deneyin derim.
Cam suyu ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama markette satılanlardan uzak durun. Yetkili serviste satılan cam suyu, Shell in cam suyunu(mavi olan), sonaxın ve würthün cam sularını/sabununu kullanabilirsiniz. Forumda cam suları için detaylı konu vardı. Yetkili servisin eco ürünü olan cam suyunu kullanıyorum. 95-100TL gibi fiyatı vardı. Konsantre ürün.
https://www.otosupermarket.com/urun...-65-cm-on-sag-45-cm-takim-2013-ve-sonrasi-swf
https://www.otosupermarket.com/urun/volkswagen-golf-7-silecek-arka-2013-ve-sonrasi-swf
Şurada da cam suyu konusu geçmişti : https://www.golftutkusu.com/topic/23966-11-aylik-silecek-sikintisi/
Shell kışlık cam suyu olarak yazar. Başka marka yazmaz.Teşekkürler, Shell dediğiniz cam suyu herhalde bütün Shell petrollerde satılıyordur değil mi ? Mavi demişsiniz ama tam bir adı var mı yani üzerinde Shell mi yazıyor yoksa kendine ait başka bir markası mı var yanlış almayayım diye soruyorum. Bu arada araç 2013 model Golf-7... Silecekler için de link bıraktığınız için sağolun, Swf nin kendi özel sitesi olsa çok daha sevinirdim ama maalesef bulamıyorum. Böyle şeylere dikkat ederim genelde bir marka tercih edeceksem o markanın kendi internet sitesi üzerinden alış veriş yapmak isterim ama maalesef bazılarının kendi siteleri yok. Bu durum Türkiye'de şubelerinin olmamasından mı kaynaklanıyor acaba ? Bir arkadaş da Continental marka silecekleri önermiş ama Türkiye'de bulamazsınız demiş. Halbuki lastik markası olarak Türkiye'de var Continental ama silecek olarak getirtmiyorlar sanırım yani çok ilginç bir durum. Türkiye pazarı garip bir pazar, kim kime dum duma meselesi gibi bir pazarımız var maalesef. Bir ara da Osram marka far lambası araştırıyordum onunda kendi internet sitesi yoktu sürekli dolaylı olarak başka marketlerden satın alabiliyorsun. Bir sürü de sahtesi varmış Osram'ın güvenip de alamamıştım valla =(
Hocam link verdiğiniz siteden siparişi tamamladım, havale yöntemi ile ödemeyi seçtim ama siparişiniz onay bekliyor diyor halen. Düsturlarını anlayamadım doğrusu ödeme havale seçtikten sonra banka bilgilerini falan istemedi sadece seçenek olarak hangi banka diye soruyor iş bankasını seçtim ve direkt sipariş tamamlandı dedi =) Telefona mesaj falan gelir normalde kod falan ister. Ha adres bilgileri için kimlik numaramı da zorunlu olarak girmem gerekti. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Banka hesabıma girdim son işlemlerde herhangi bir para gideri de göremedim. Yani ödeme yapılmamış sanırım. Nedenini anlayamadım valla siparişin nesi onay bekliyor acaba bir şeyi yanlış mı yaptık..Shell kışlık cam suyu olarak yazar. Başka marka yazmaz.
1 litre ve 3 litreliği oluyor. Bazı bayilerde plastik şişede bazı bayilerde şeffaf naylon içerisinde oluyor.
https://shellcarcareproducts.com/tr-tr/winter-screenwash-30c-concentrate-674/
Shell kışlık cam suyu fiyatı ne kadar bilmiyorum ama fiyat yüksekse VW yetkili servisin cam suyunu da kullanabilirsiniz. Hangisi hesabınıza gelirse.
Continental silecekleri bende denemek istiyorum konularda yazmıştım ama Türkiyede şu an yok. Swf için linkini attığım site getiriyordu. Attığım site güvenilir, endişeniz olmasın. Aynı satıcı N11 den de satıyor. Bazen ordan kuponla vs daha uyguna gelebiliyor. Continental TR silecek için yazdığımda kendilerinin bakmadığını söylemişlerdi.
Osram içinde Türkiyede hangi distribütörler satıyor onu araştırıp alabilirsiniz. Bazen e-ticarette ki mağaza isimleri farklı olabiliyor.
Havale ile hiç denemedim. Kredi kartla alışveriş yapıyorum. Wp hatları var. Ordan yazın.Hocam link verdiğiniz siteden siparişi tamamladım, havale yöntemi ile ödemeyi seçtim ama siparişiniz onay bekliyor diyor halen. Düsturlarını anlayamadım doğrusu ödeme havale seçtikten sonra banka bilgilerini falan istemedi sadece seçenek olarak hangi banka diye soruyor iş bankasını seçtim ve direkt sipariş tamamlandı dedi =) Telefona mesaj falan gelir normalde kod falan ister. Ha adres bilgileri için kimlik numaramı da zorunlu olarak girmem gerekti. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Banka hesabıma girdim son işlemlerde herhangi bir para gideri de göremedim. Yani ödeme yapılmamış sanırım. Nedenini anlayamadım valla siparişin nesi onay bekliyor acaba bir şeyi yanlış mı yaptık..
Ek : Silecekler için verdiğin linki kastediyorum : Otosupermarket
Hallettim. Ya havale yapınca kendim bankanın sitesine girip iban adeslerine yollamam gerekiyormuş. O şekilde yüzde 4 indirim oluyormuş ama onu işbankası mobil bankacılık kullanmadığım için yapamadım, işbank sitesinde de sorun vardı sanırım neyse ben de kendi sitelerinden ödedim, indirimsiz almış olduk yapacak bir şey yok =) Bir de bu siteden kargo parasını bile istiyorlar valla başka sitelerin hiç birinde kargo parası istemiyorlardı. Ama başka sitelerde Swf bulamadım, kimisinde ön var arka yok kimisinde sadece arka var. Herhalde çok satılan bir ürün, bir tek bu sitede kalmış yani... Neyse almış olduk artık umarım iyi çıkar... Tavsiyelerin için çok teşekkürler zahmet verdik, sağolasın...Havale ile hiç denemedim. Kredi kartla alışveriş yapıyorum. Wp hatları var. Ordan yazın.
Swf yi herkes satmıyor. 2-3 satıcı anca satıyor.Hallettim. Ya havale yapınca kendim bankanın sitesine girip iban adeslerine yollamam gerekiyormuş. O şekilde yüzde 4 indirim oluyormuş ama onu işbankası mobil bankacılık kullanmadığım için yapamadım, işbank sitesinde de sorun vardı sanırım neyse ben de kendi sitelerinden ödedim, indirimsiz almış olduk yapacak bir şey yok =) Bir de bu siteden kargo parasını bile istiyorlar valla başka sitelerin hiç birinde kargo parası istemiyorlardı. Ama başka sitelerde Swf bulamadım, kimisinde ön var arka yok kimisinde sadece arka var. Herhalde çok satılan bir ürün, bir tek bu sitede kalmış yani... Neyse almış olduk artık umarım iyi çıkar... Tavsiyelerin için çok teşekkürler zahmet verdik, sağolasın...
SWF silecek 665 tl.Hallettim. Ya havale yapınca kendim bankanın sitesine girip iban adeslerine yollamam gerekiyormuş. O şekilde yüzde 4 indirim oluyormuş ama onu işbankası mobil bankacılık kullanmadığım için yapamadım, işbank sitesinde de sorun vardı sanırım neyse ben de kendi sitelerinden ödedim, indirimsiz almış olduk yapacak bir şey yok =) Bir de bu siteden kargo parasını bile istiyorlar valla başka sitelerin hiç birinde kargo parası istemiyorlardı. Ama başka sitelerde Swf bulamadım, kimisinde ön var arka yok kimisinde sadece arka var. Herhalde çok satılan bir ürün, bir tek bu sitede kalmış yani... Neyse almış olduk artık umarım iyi çıkar... Tavsiyelerin için çok teşekkürler zahmet verdik, sağolasın...
Eyvah o umarım kargodan ezik büzük bir şekilde gelmez silecek... ''Bosch veya SWF almıyorum.'' demişsin peki serviste ne takıyorlar ? Yani Orjinalinin adı nedir ? WW nin kendi üretimi mi ?SWF silecek 665 tl.
+100 Lira da kargo ücreti olsa 765 lira eder,
otosupermarket.com daha önce Opel aracımız için silecek almıştım, Malesef çok kötü paketleme yapıyorlar, sileceği sadece bir poşete sarıp göndermişler silecek geldiğinde kutusu paramparça olmuştu,
Şahsen ben artık dışardan Bosch veya SWF almıyorum,
Yetkili serviste Orjinal silecek ve Eco seri silecek olmak üzere 2 tip silecek var, bakım için gittiğinizde faturaya sileceği de ekleyin ama montaj yapmamalarını bagaja koymalarını isteyiniz, bazı uyanık servisler (sileceği takmak için) işçilik ücreti yansıtıyor, Bu şekilde yaparak %30 zubizu indiriminden yararlanarak orjinal sileceği %30 indirimli olarak alabilirsiniz,
Sileceğin önrünü kısaltan etmenler;
-ucuz kalitesiz cam suyu katkıları
-çeşme suyu kullanılması
-aracın yazın güneşin altında kavrulması
-aracın kışın sıfır derecenin altında soğuk iklim koşullarında kar veya don a maruz kalması