Haklı olabilirsiniz hocam. Ben hep 0-20 0-30 5-30 10-40 gibi popüler yağlarda tr üretime denk geliyorum. Gördüklerimi belirttim sadece.Bazı viskoziteler de halen EU üretimi var, garip bir stratejileri var.
Haklı olabilirsiniz hocam. Ben hep 0-20 0-30 5-30 10-40 gibi popüler yağlarda tr üretime denk geliyorum. Gördüklerimi belirttim sadece.Bazı viskoziteler de halen EU üretimi var, garip bir stratejileri var.
@SCC dostumuzun geçen sene Volvo ‘su için aldığı;Haklı olabilirsiniz hocam. Ben hep 0-20 0-30 5-30 10-40 gibi popüler yağlarda tr üretime denk geliyorum. Gördüklerimi belirttim sadece.
@SCC dostumuzun geçen sene Volvo ‘su için aldığı;
Castrol Edge A5/B5 0W-30 yağ (DE kodlu / Made in EU) yani Made in Germany üretimiydi. (5 Lt. ‘lik bidon)
Arkadaşlar herkese merhaba forumu okudum ama kafam çok karıştı 0-20 ile 0-30, 5-30 arasında tercih yapamıyorum sizce hangisini tercih etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz.
Aracım 2020 Seat Leon DPCA motor kodlu (Ruhsattaki Motor Numarasının Baş Harfleri) 1.5 EcoTsi 150 HP otomatik vites modeli.
Aracım 87... kilometrede, bundan önceki bakımda sahibinin hangi yağı koyduğunu bilmiyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba forumu okudum ama kafam çok karıştı 0-20 ile 0-30, 5-30 arasında tercih yapamıyorum sizce hangisini tercih etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz.
Aracım 2020 Seat Leon DPCA motor kodlu (Ruhsattaki Motor Numarasının Baş Harfleri) 1.5 EcoTsi 150 HP otomatik vites modeli.
Aracım 87... kilometrede, bundan önceki bakımda sahibinin hangi yağı koyduğunu bilmiyorum.
Daha hızlı sonuç almak istersen telefonla ara, plakanı verdiğinde şase no çıkıyor zaten onlarda teklifini sunduğu zaman motor yağı türü ve viskozitesini sor o anda veya size en yakın servise gidin 1 dk bile sürmez bakmaları öyle de yapabilirsin.Basit bir yol sana göstereyim; doğuş otoya plakanı belirterek bir mail atmalısın “ aracımın plakası …….. olup ….. km dedir. Bakım için teklif almak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. İyi günler “ yolla aracına ne lazım ne yapılması gerek parça kodlarına kadar öğreneceksin…
Açıkcası bu durum hakkında oldukça fazla kez yorum yaptım,O konuda haklısınız ama 37 sayfayı tamamen okudum ve bazı kişiler servislerin de kafasına göre yağ koyduğunu belirtiyor bazı opf filtreli araçlara 5-30 ya da 0-30 koyuluyor bazılarına 0-20 koyuluyor bu yüzden detaylı bir yardım almak istedim sizden @forzaGilles hocam sizin yorumunuz ne olur bu duruma
Birkaç servisle görüştüm onlar da sizin gibi 0W-20 önerdi çok teşekkür ederim hocam çok sağ olunAçıkcası bu durum hakkında oldukça fazla kez yorum yaptım,
Sakin sürüş tarzınız varsa, yüksek devir çevirmiyorsanız ve motor yağını maks. 7-8 bin km’de değiştirecekseniz 0W-20 (VW 508.00 / 509.00 onaylı),
Yok hayır ben ara-sıra gazlarım, ara-sıra yüksek devir çeviririm vb. durumlarda 0W-30 (VW 504.00 / 507.00 onaylı)
Sizin aracınıza 5W-30 uygun olmaz..!!
Kullanım klavuzunu da (motor yağı bölümünü) inceleyiniz.
Araç 2020 ise kesin 0w20 dir yağı. E tabii emin de olmak lazım. 0w20 Eksiltme elbet yapacak ama kaç kmde ne kadar yaptığı önemli burada.0-20 yagdan 0-30 yağa kendi hür iradesiyle gönüllü geçen bizzat tecrübe eden birinin yorumları olsaydı iyi olurdu ?
Yani tavsiye üzerine 0-20 den 0-30 yağa geçecek birinin 0-20 ile aşırı yağ eksiltmesi lazım ki bu işe girebilsin.
Şu an sanırım kaptunda 508-509 / 0-20w yazan herkes bu yagdan devam edecek gibi duruyor.
Ama bir kisi 2-3 yıl tecrübe edip 0-30 yağ kullansa gerisi gelir
Gönüllü "Fedai" lazım.
Edit : fabrikasyon fren hidroligini halen hiç degistirmedim . Araç 9 yaşında
Marifet mi ? Degil tabiki
Ama 2 yılda bir fren hidroliği degistirenler boşuna degistiriyor.
Abartmadan 4 yılda bir kurtarırmı ?
Bilmem ? Denemek lazım
Ben 9 yıl denedim
Gri vw bidonu ‘nun içine shell koyulmuş bir yağ dan ibarettir, daha fazlası değildir,
LongLife IV kategori yağ olarak geçer,
Shell helix ultra pro av-l 0w-20 aynı yağdır,
VW etiketine 5 kat fazla € ödersiniz hepsi bu.
O rakamları verdikten sonra Ravenol / Royal Purple gibi premium segmentte özel yağ alınır.
Bir ara satılıyordu, sonra getiren firma kepenk kapattı sanırım, sonra başkası getirmeye başladı yeteri kadar yatırım- tanıtım vs.. yapamadı dikiş tutturamadı, Aslında düzgün bir distribütör olsa çok çok iyi bir yağdır,ravenol türkiyede satılıyor mu?