0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

Haklı olabilirsiniz hocam. Ben hep 0-20 0-30 5-30 10-40 gibi popüler yağlarda tr üretime denk geliyorum. Gördüklerimi belirttim sadece.
@SCC dostumuzun geçen sene Volvo ‘su için aldığı;
Castrol Edge A5/B5 0W-30 yağ (DE kodlu / Made in EU) yani Made in Germany üretimiydi. (5 Lt. ‘lik bidon)

@SCC dostumuzun geçen sene Volvo ‘su için aldığı;
Castrol Edge A5/B5 0W-30 yağ (DE kodlu / Made in EU) yani Made in Germany üretimiydi. (5 Lt. ‘lik bidon)

Küçük bir düzeltme yapayım hocam. 4 litrelikti. 6 adet aldım :) (4 bakıma da yetsin diye, bakım başı 6 litre kullanıyorum. En fazla 2 yılda hepsi biter)

Arkadaşlar herkese merhaba forumu okudum ama kafam çok karıştı 0-20 ile 0-30, 5-30 arasında tercih yapamıyorum sizce hangisini tercih etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz.
Aracım 2020 Seat Leon DPCA motor kodlu (Ruhsattaki Motor Numarasının Baş Harfleri) 1.5 EcoTsi 150 HP otomatik vites modeli.
Aracım 87... kilometrede, bundan önceki bakımda sahibinin hangi yağı koyduğunu bilmiyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba forumu okudum ama kafam çok karıştı 0-20 ile 0-30, 5-30 arasında tercih yapamıyorum sizce hangisini tercih etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz.
Aracım 2020 Seat Leon DPCA motor kodlu (Ruhsattaki Motor Numarasının Baş Harfleri) 1.5 EcoTsi 150 HP otomatik vites modeli.
Aracım 87... kilometrede, bundan önceki bakımda sahibinin hangi yağı koyduğunu bilmiyorum.

Basit bir yol sana göstereyim; doğuş otoya plakanı belirterek bir mail atmalısın “ aracımın plakası …….. olup ….. km dedir. Bakım için teklif almak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. İyi günler “ yolla aracına ne lazım ne yapılması gerek parça kodlarına kadar öğreneceksin…

Örnek; 72.mesaj daki mail ile gelen bakım teklifi…

Basit bir yol sana göstereyim; doğuş otoya plakanı belirterek bir mail atmalısın “ aracımın plakası …….. olup ….. km dedir. Bakım için teklif almak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. İyi günler “ yolla aracına ne lazım ne yapılması gerek parça kodlarına kadar öğreneceksin…
Daha hızlı sonuç almak istersen telefonla ara, plakanı verdiğinde şase no çıkıyor zaten onlarda teklifini sunduğu zaman motor yağı türü ve viskozitesini sor o anda veya size en yakın servise gidin 1 dk bile sürmez bakmaları öyle de yapabilirsin.

Mail attın diyelim. Yağ viskozitesi yazmıyor, parça kodu 504 veya 507 ile başlıyorsa 5w30 ; 508 veya 509 ile başlıyorsa 0w20.

O konuda haklısınız ama 37 sayfayı tamamen okudum ve bazı kişiler servislerin de kafasına göre yağ koyduğunu belirtiyor bazı opf filtreli araçlara 5-30 ya da 0-30 koyuluyor bazılarına 0-20 koyuluyor bu yüzden detaylı bir yardım almak istedim sizden @forzaGilles hocam sizin yorumunuz ne olur bu duruma

O konuda haklısınız ama 37 sayfayı tamamen okudum ve bazı kişiler servislerin de kafasına göre yağ koyduğunu belirtiyor bazı opf filtreli araçlara 5-30 ya da 0-30 koyuluyor bazılarına 0-20 koyuluyor bu yüzden detaylı bir yardım almak istedim sizden @forzaGilles hocam sizin yorumunuz ne olur bu duruma
Açıkcası bu durum hakkında oldukça fazla kez yorum yaptım,

Sakin sürüş tarzınız varsa, yüksek devir çevirmiyorsanız ve motor yağını maks. 7-8 bin km’de değiştirecekseniz 0W-20 (VW 508.00 / 509.00 onaylı),

Yok hayır ben ara-sıra gazlarım, ara-sıra yüksek devir çeviririm vb. durumlarda 0W-30 (VW 504.00 / 507.00 onaylı)

Sizin aracınıza 5W-30 uygun olmaz..!!

Kullanım klavuzunu da (motor yağı bölümünü) inceleyiniz.

Açıkcası bu durum hakkında oldukça fazla kez yorum yaptım,

Sakin sürüş tarzınız varsa, yüksek devir çevirmiyorsanız ve motor yağını maks. 7-8 bin km’de değiştirecekseniz 0W-20 (VW 508.00 / 509.00 onaylı),

Yok hayır ben ara-sıra gazlarım, ara-sıra yüksek devir çeviririm vb. durumlarda 0W-30 (VW 504.00 / 507.00 onaylı)

Sizin aracınıza 5W-30 uygun olmaz..!!

Kullanım klavuzunu da (motor yağı bölümünü) inceleyiniz.
Birkaç servisle görüştüm onlar da sizin gibi 0W-20 önerdi çok teşekkür ederim hocam çok sağ olun

0-20 yagdan 0-30 yağa kendi hür iradesiyle gönüllü geçen bizzat tecrübe eden birinin yorumları olsaydı iyi olurdu ?

Yani tavsiye üzerine 0-20 den 0-30 yağa geçecek birinin 0-20 ile aşırı yağ eksiltmesi lazım ki bu işe girebilsin.

Şu an sanırım kaptunda 508-509 / 0-20w yazan herkes bu yagdan devam edecek gibi duruyor.

Ama bir kisi 2-3 yıl tecrübe edip 0-30 yağ kullansa gerisi gelir

Gönüllü "Fedai" lazım.

Edit : fabrikasyon fren hidroligini halen hiç degistirmedim . Araç 9 yaşında

Marifet mi ? Degil tabiki

Ama 2 yılda bir fren hidroliği degistirenler boşuna degistiriyor.

Abartmadan 4 yılda bir kurtarırmı ?

Bilmem ? Denemek lazım

Ben 9 yıl denedim

0-20 yagdan 0-30 yağa kendi hür iradesiyle gönüllü geçen bizzat tecrübe eden birinin yorumları olsaydı iyi olurdu ?

Yani tavsiye üzerine 0-20 den 0-30 yağa geçecek birinin 0-20 ile aşırı yağ eksiltmesi lazım ki bu işe girebilsin.

Şu an sanırım kaptunda 508-509 / 0-20w yazan herkes bu yagdan devam edecek gibi duruyor.

Ama bir kisi 2-3 yıl tecrübe edip 0-30 yağ kullansa gerisi gelir

Gönüllü "Fedai" lazım.

Edit : fabrikasyon fren hidroligini halen hiç degistirmedim . Araç 9 yaşında

Marifet mi ? Degil tabiki

Ama 2 yılda bir fren hidroliği degistirenler boşuna degistiriyor.

Abartmadan 4 yılda bir kurtarırmı ?

Bilmem ? Denemek lazım

Ben 9 yıl denedim
Araç 2020 ise kesin 0w20 dir yağı. E tabii emin de olmak lazım. 0w20 Eksiltme elbet yapacak ama kaç kmde ne kadar yaptığı önemli burada.

Ben de sanırım hiçbir aracımda bakımda fren hidroliği ve antifriz değiştirmemişimdir. Balata değişim dışında (Fren balatalarım tek ben kullanırsam çok rahat 100 bin kmyi aşıyor) Fren hidroliğinin sürekli kontrolünü yaparım eksik varsa ekle, devam et.

Antifriz için ise refraktometre ile donma sıcaklığını ve kap durumuna bakıp devam ederim.

Gri vw bidonu ‘nun içine shell koyulmuş bir yağ dan ibarettir, daha fazlası değildir,

LongLife IV kategori yağ olarak geçer,

Shell helix ultra pro av-l 0w-20 aynı yağdır,

VW etiketine 5 kat fazla € ödersiniz hepsi bu.

O rakamları verdikten sonra Ravenol / Royal Purple gibi premium segmentte özel yağ alınır.

ravenol türkiyede satılıyor mu?

ravenol türkiyede satılıyor mu?
Bir ara satılıyordu, sonra getiren firma kepenk kapattı sanırım, sonra başkası getirmeye başladı yeteri kadar yatırım- tanıtım vs.. yapamadı dikiş tutturamadı, Aslında düzgün bir distribütör olsa çok çok iyi bir yağdır,

Dünyada tüm bilindik yağ üreticileri yağlarını full sentetik, %100 sentetik, %100 tam sentetik, tamamen sentetik gibi ifadeler ile satar ancak aynı markanın aynı yağını Almanya’dan aldığınızda bu ifadeleri göremezsiniz, Çünkü Almanlar bize dala-vere yapamazsın ürettiğin yağ hangi tip ise onu yazacaksın derr, bu dev üreticiler gık diyemez Almanya’da yağlarını bu ifadeleri kullanarak satamazlar,

Alman yasaları ürettiğin yağ tam sentetik değil ise bunu yazmasına müsade etmez, bu dev üreticiler dünyanın geri kalanında buna engel bir durum olmadığı için (tam sentetik olmayan) yağlarını sanki öyleniş gibi bir güzel etiketin üzerine basarak satar, bu bilindik üreticilerin “en üst segmenteki yağları” dahil hiçbiri tam sentetik değildir..!!

Esasen bu dev üreticilerin yağlarının hepsi HC Synthetic ( Hydrocracked Synthetic) yağlardır, mineral yağların kimyasal işlemden geçirilmiş halidir, bu yağlara Group III yağ diyoruz,

Gerçekten tam sentetik olan yağlar PAO tip Group IV sınıfında yüksek kaliteli yağlardır,

PAO tip Group IV (gerçekten tam sentetik) yağların Avantajları:
-Yüksek sıcaklarda özelliğini bozulmadan korur,

-Viskozitesi yüksek yağ sıcaklıklarından etkilenmez

-çok iyi aşınma koruması
-Sabahları Cold-Start anında aşınmaya karşı çok iyi koruma sağlar

-Düşük sıcaklıklarda daha akışkan kalır

Ravenol PAO tip Group IV (gerçekten tam sentetik) yağ üreten nadir üreticilerden biridir,

Liqui Moly ‘nin bazı yağlarınında da PAO tip üretimi vardır, Liqui Moly bu konuda çok açıktır müşteriyi kandırmazlar, yağı ister Almanya’da satsın isterse dünyanın en ücra ülkesinde sattığı yağ hangi tip ise etiketine doğrusu ney ise onu yazar.

analiz sonuçlarında ravenolun diğer yağlara göre açık ara en iyisi olmasının sebebi buymuş demek ki bunu da çok güzel detaylı açıklamışsın hocam teşekkürler. piyasalara döner inşallah günün birinde o zamana kadar motuldan devam ben.

@forzaGilles nasılsın, benim araç şimdi 16.500km oldu ara bakım yapıcam 20.000km de yağ ve yağ filtresi değiştiricem Liqui Moly Top Tec 6200 LongLife IV 0W-20 bu yağı alayım diyorum ama nereden alayım kendi sayfasından mı ne dersin…

Geri