- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Mazotu kalldırdık derler ise şaşırmam
Brent petrol %20 düşerek 93 dolar seviyelerine geriledi gece yarısı, aynı oranda veya daha fazla indirim yapılmalı. inşallah yapılır yazık günah
Sizinle son 1 ayın şarj maliyetlerini paylaşmak istiyorum. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum övme-tavsiye etme gibi bir niyetim yok, artan yakıt fiyatlarında aklına elektrikli araç gelen arkadaşlara fikir olması açısından.
Şarj için ödenen ücret 1340 ₺ toplam (134 kw evden-87 kw Teslanın kendi şarj istasyonu 9,95 ₺/kw)
Son 1 ay yaptığım kilometre 740 km. Tamamı şehir içi ev-iş marketler arası gibi düşünebiliriz. Şarj şuan %90 dolu ve arabanın giderim dediği menzil 372 km. Kayıplardan ötürü toplam yapılabilecek km kabaca 1050 km kabul edebiliriz.
Özet olarak 1340 ₺ şarj ile 1050 km yol yapılmış ve km başına 1,27 ₺ maliyeti olmuş oluyor. Bir önceki aracım 1.0 TSI Golf ile 6,5 lt/100 km ortalama yakıtım vardı, o araç ile aynı kmyi güncel benzin fiyatından 4316 ₺ ile yapmış olurdum.
Bunlar tamamen gerçekçi kullanım verilerine dayalı verilerdir, her sürüş ve şarj etkinliğini kaydeden üçüncü parti uygulama sayesinde bu sonuçları çıkarttım. Elektrikli araçların dezavantajını avantajını herkes biliyor zaten yakıt özelinde Nisan 2026'da durum bu.
Edit: Araç 1 hafta havalimanı otoparkında güvenlik modu açık olarak yatmıştı. Bu esnada ₺ karşılığı yaklaşık 400 ₺ denk gelen elektrik harcaması olmuştu şimdi aklıma geldi. Yani bu tutarı km maliyetine dahil etmek doğru olmaz. Sonuç olarak 940 ₺ şarj ile 1050 km yol yapılmış ve km maliyeti 0,90 ₺ olmuş oluyor.
Dalga geçiyoruz falan ama brand petrol harbiden savaşta aşırı zamlandı. Pompaya o kadar yansımadı bizde gerçekten.kral ya indirimi çaktı. bazı arkadaşlar bu seviyede kalır diyorlardı nolduuuuuuuuuuuu.![]()
![]()
![]()
bu fiyatlara 4 nisanda tüm türkiye geneli gelen %25 elektrik zammı eklendimiSizinle son 1 ayın şarj maliyetlerini paylaşmak istiyorum. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum övme-tavsiye etme gibi bir niyetim yok, artan yakıt fiyatlarında aklına elektrikli araç gelen arkadaşlara fikir olması açısından.
Şarj için ödenen ücret 1340 ₺ toplam (134 kw evden-87 kw Teslanın kendi şarj istasyonu 9,95 ₺/kw)
Son 1 ay yaptığım kilometre 740 km. Tamamı şehir içi ev-iş marketler arası gibi düşünebiliriz. Şarj şuan %90 dolu ve arabanın giderim dediği menzil 372 km. Kayıplardan ötürü toplam yapılabilecek km kabaca 1050 km kabul edebiliriz.
Özet olarak 1340 ₺ şarj ile 1050 km yol yapılmış ve km başına 1,27 ₺ maliyeti olmuş oluyor. Bir önceki aracım 1.0 TSI Golf ile 6,5 lt/100 km ortalama yakıtım vardı, o araç ile aynı kmyi güncel benzin fiyatından 4316 ₺ ile yapmış olurdum.
Bunlar tamamen gerçekçi kullanım verilerine dayalı verilerdir, her sürüş ve şarj etkinliğini kaydeden üçüncü parti uygulama sayesinde bu sonuçları çıkarttım. Elektrikli araçların dezavantajını avantajını herkes biliyor zaten yakıt özelinde Nisan 2026'da durum bu.
Edit: Araç 1 hafta havalimanı otoparkında güvenlik modu açık olarak yatmıştı. Bu esnada ₺ karşılığı yaklaşık 400 ₺ denk gelen elektrik harcaması olmuştu şimdi aklıma geldi. Yani bu tutarı km maliyetine dahil etmek doğru olmaz. Sonuç olarak 940 ₺ şarj ile 1050 km yol yapılmış ve km maliyeti 0,90 ₺ olmuş oluyor.
Orası öyle hocam koşullar şartlar belliElektrikli araçta: 20–40 dk hızlı şarj / yoğunluk varsa bekleme /Planlama zorunluluğu
Benzinlide: 3 dakikada dolum / İstediğin yerde yakıt
Elektrikli araç : şartlar mükemmelse ucuz
Benzinli araç : her koşulda stabil, hızlı ve kafan rahat
ben antalya'ya gidicem istanbuldan 2 defa aracımı doldurma gibi vaktim yok
3 dk içinde doldurur tek seferde giderim
bu fiyatlara 4 nisanda tüm türkiye geneli gelen %25 elektrik zammı eklendimi
Orası öyle hocam koşullar şartlar belliiş buradan sonra tercih meselesine kalıyor. Bakalım kurban bayramında ege-akdeniz planlıyorum neler yaşayacağız göreceğiz
Onuda kontrol ettim zamdan sonrasını zamlı tarifeden yazmışlar. Tabii zamlı gün sayısı az hatırladığım kadarıyla 4-5 gün önce zam yapıldı.
almanyada 3 eur yaklaşmış. böyle bakınca bizde fiyat cidden ucuz. alım gücünü katsetmiyorum.Dalga geçiyoruz falan ama brand petrol harbiden savaşta aşırı zamlandı. Pompaya o kadar yansımadı bizde gerçekten.
Şimdi bakalım eski fiyata gelcek mi yoksa biz zaten indirim yaptık deyip üzerine mi yatacaklar önemli olan bu. Muhtemelen 2. seçenek olacak, Türkiye'nin bı farkı olmalı sonuçta![]()