Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Benim sabrım sıfır, hayatım boyunca sıra beklemeyi hiç sevmedim, sevme şansım da olmadı.
Mesela ATM’de 3 kişi bekliyor, ben yanındaki boş ATM’ye geçip 30-40 TL komisyonu verip paramı alıp çıkmak derdindeyim, o kadar sabırsızım
Market alışverişimi bile pazar sabah yaparım kimse yokken :D :D
Aman hocam sana göre hiç değil o zaman 😁 ben kendime uygun optimum şeyleri bulmayı seviyorum biraz ondan rahat oluyor :)

almanyada 3 eur yaklaşmış. böyle bakınca bizde fiyat cidden ucuz. alım gücünü katsetmiyorum.
Evet bunu diceğim hiç aklıma gelmezdi ama bu sefer süreci iyi yönettiler. Eski fiyata dönünce bizde de dönerse 100 eksinin yanına 1 artı yazarlar

Aman hocam sana göre hiç değil o zaman 😁 ben kendime uygun optimum şeyleri bulmayı seviyorum biraz ondan rahat oluyor :)

ben bu tip şeylerde zaman geçirmeyi sevmiyorum bak bir örnek

geçen sene aracın bakımını 15 temmuzda yaptım neden 2 kişi vardı serviste al gülüm ver gülüm bayılırım :ROFLMAO:

bu tip zaman kayıplarımı 10 yaşındaki oğluma harcamayı tercih ediyorum

43195e95-5d74-4c95-9ea1-ff7dfbef26de.jpg

Uzun yolda elektrikli, düşünüldüğü kadar sorun yapmaz diye düşünüyorum. Zaten 300-400 km'de 15-20 dakika ihtiyaç ve çay/kahve molası vermek şart. Yol uzadıkça risk alımı artar (yol hipnozu)!
Hocam sadece uzun yol dediğimiz şey İstanbul-Ankara arası olmuyor ki (ki bayram vs gidiş dönüşlerinde boş şarj istasyonu da bulamıyorsunuz) diğer şehirler arası yolculuklarda zaten fazla olmayan şarj istasyonları+ az olmasından dolayı diğer şarj eden insanları bekleme süresi vs derken zaman uzayıp gidiyor. Yılda 1 veya 2 defa uzun yola çıkan adama pek koymaz da. Yılda 5 ten fazla uzun yolda olan adama kesinlikle uymuyor. Rota da önemli biraz.

Zamanla şarj istasyon sayıları artacaktır. Yerine göre şehir içine girip daha müsait istasyonlar düşünülebilir.;)

Bu haritaya rağmen yinede şarj sırası oluyor mu? Yoksa hepsi her araca uyumlu değil mi? Tam bilmiyorum nasıl işliyor bu şarj işi. Yada bunların çoğu otoyol dışında mı acaba.

1000085939.png

Yapılan toplam km'yı toplam şarj istasyonu ve gücüne oranlayıp belli bir sonuç çıkar. Muhtemelen ana yollar çok daha yoğundur.

Bu haritaya rağmen yinede şarj sırası oluyor mu? Yoksa hepsi her araca uyumlu değil mi? Tam bilmiyorum nasıl işliyor bu şarj işi. Yada bunların çoğu otoyol dışında mı acaba.

1000085939.png
Bayramları oluyor onun dışı çok olmuyor benim gözlemlediğim

Geri