Bu Golf Alınır mı


 Lokal boya dışında bir şey yok demiş ama arkadaş şanzımanda sorun olmuş ve değişmiş diyor.. Bence sıkıntılı ve ileride başınız ağrıyabilir..
 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@yusufacs Değerli hocam, dediğiniz tam tersi geçerlidir, 2.0 ve üstü dizel olsa o zaman durum değişir ama  küçük hacimli (1.6 için ) dizellerde yüksek km den kaçınmak gerekir.

 
@bf417 Bu işlemi fan açtığı için mi yapıyorsunuz yoksa dpf uyarısı verdiği için mi hocam ?

 
@bf417 

@Muhammed hocam ben sürekli şehiriçi kullanıyorum 60bin km inan her depoda 30 km boşa geziyorum devir sayacı düşüyor sonra garaja çekiyorum bazen de olmadık zamanda başlıyor kontağı da kapatamıyorum dün misal gece evin önüne geldim dpf başladı haydi tekrar çevreyoluna çık temizle geri gel bazen çileden çıkartıyor ort 6 lt olmasa satacam valla
Bu işlemi fan açtığı için mi yapıyorsunuz yoksa dpf uyarısı verdiği için mi hocam ?

 
@Muhammed dpf uyarısını bir kez aracı aldığımda aldım  ancak 200km de devir 1000 oluyor start stop devre dışı aracın sesinden anlarsınız zaten 15 dk çevreyoluna çıkınca 2500devir 3 vites tekrar eskiye dönüyor dpf olayı şöyle rakamlardan tam emin değilim sadece örnek amaçlı söylüyoruöm fabrika 20 gramdan fazlası birikince pasif rejenerasyona ayarlamış siz hiç uyarı almadan araç kendi yüksek devirde belirli gramın altına düşesiye kadar filtreyi ısıtıp partikülleri yakıyor diyelim siz farketmediniz ve kontağı rejenerasyon zamanlarında kapattınız sizin partikül seviyesi 30 grama ulaştı o zaman ekranda partikül uyarı simgesi sarı bir simge yanar tekrar temizleyince düzelir ta ki artık temizlik fayda etmeyene bu olay çok sıklaşana dek. Peki partikül neden çabuk doluyor onu da j3ndi gözlemlerime göre anlatıyım mazot seçimi en önemli faktör shell v power benim denediğim tüm yakıtlardan en az dolduranı yağ olarak bence serviste kullanılan castrol professional ve aracınızın km si önemli sonuçta her şeyin bir ömrü var.

 
@bf417 Bende bir sefer aldım bu uyarıyı o da şehir içi çok yol yaptığım içindi. Birde uzun yol sonunda fan açma oluyor mu sizde ? 

 
@Muhammed dpf temizliği yarıda kalıyodur muhtemelen bir iki kez yarıda kontağı kapattığımda bende de fan çalışıyodu fan açmayı sorun yapmayın su eksiltse ya da devirdaim gitse uyarı verir zaten öyle bi durumda dikkatli olun. Uzun yoldan gelince kontağı kapatınca fan çalışmıyor bende. Bu dpf olayına taktım kablo bakıyorum kaç gram dolu onu merak ediyorum.

 

Geri
Üst Alt