İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk gerekçesiyle 545 bin tl para cezası verildi


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,792
Tepkime puanı
8,370
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Ticaret Bakanlığı, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk gerekçesiyle para cezası verildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallerin yakından takip edildiğini belirtti.

Bakanlık açıklamasında "Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak
 

Bir(1) otomotiv bayiine? Tanrılar kurban istiyore... Göstermelik bir kurban seçmişler kendilerine gibi geldi bana. Zira yüzeysel bir araştırma ile bile onlarca galeri/bayi'nin stokçuluk yaptığı tespit edilebilirdi. Ya da yüzlerce bilemiyorum eminim çok daha fazlasıdır. Bu olayın samimiyetini önümüzdeki günlerde görürüz diye düşünüyorum. Bakalım devamı gelecek mi...

Edit**: sadece Aydın'daki galericiler sitesinde bile küçücük bir galerinin içinde 4 tane yeni polo vardı. Bir de 1.0 style Golf. Fiyatlarını sorduğumda satılık olmadıklarını söyledi :) yani istenirse bu sayı 100e bile katlar da bakalım ne kadar isteniyor.
 
Sadece para cezası değil elindeki ruhsatı alip o kepenk inmedikten sonra 550 bin adama devede kulak gelir. İki arabadan zaten zararını cikartir. Devletimiz sadece halkın üzerinden gecmekle uğraşıyor. Tamamen göstermelik. Samimi olsalar hergun galerici kavgası izleriz haberlerde.
 
Devlette kendine gelir kapısı arıyor 545 ne ki herkez biliyor 2 araba dan çıkar o para...

Aldığın fiyattan koy ilana diyecek kayyum atayacak hepsini satacak aslında ama yok çağre çok ama yapılmak istenmiyor...

Neredeyse 300 araba var 545 bin ceza...
ee vatandaşa yaradı mı yok...

devlete? e biraz gelir... caydırıcı mi? kesinlikle hayır yapabiliyorsan yap der gibi....
 
600 tane araçtan bahsediliyor. Zaten hepsini 20 bin tl farkla satsa 12 milyon tl yapar. Eeee sen kesmişsin 500 bin ceza koyar mı yiğidime.
 
Hangi bayi acaba

Gida da hile yapanlari firma ismiyle desifre ediyorlardi, keske bunda da ayni yonteme gitselerdi. Para cezasi odul olmus.
 
Son düzenleme:

Geri
Üst Alt