Frenler tutmadı


golfcu91

Üye
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
490
Tepkime puanı
292
Konum
İstanbul
İsim
burhan
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim

dün biran sıkışık trafikte frenler tutmadı santim santim ilerliyorduk saten az kalsın vuracaktim el freni çekmesem sonra düzeldi baktım altına üstüne yağ filan mı bosladi diye bisey yoktu neden yapar bunu

 
@HONEY Bülent abi uzun zaman oldu ama bakımda kontrol ettirmistim normal dedi bakan eleman seviyesi filan bende baktım normaldi 

 
[mention=11839]HONEY[/mention] Bülent abi uzun zaman oldu ama bakımda kontrol ettirmistim normal dedi bakan eleman seviyesi filan bende baktım normaldi 
Seviyeden öte hidrolik özelligini kaybetmis olabilir

Ustalara cok guvenme cok karli is olmadigi icin degistirmek islerine gelmiyor

2 senede bir mutlaka yenile yetkili serviste 200 tl civari iscilik dahil
 
@HONEY doğru dedin Bülent abi ben değişeyim kısa zamanda. Bu arada nasılsın iyisin inşallah 

 
Fren ile ilgili her konuda kılavuzdaki yazanları tekrarlarım..

Ara ara frenlerinizi , ihtiyaç olmadan önce test etmek gerekir. Frenle arası az olanlar ihtiyaç anında frene basınca , zamanla disk üzerinde biriken paslanma(yıkama sonrası ya da su, nem teması ) tozlanma vs. sonucu (yol yapısındaki değişkenlik harici) fren performansı beklentinizin altında olabilir.

Özetle frenlerinizi boş, trafiği tehlikeye sokmayacak alanda test etmeli, olası bir olumsuzluk devam ediyorsa , yağ, disk balata kontrolü yaptırılmalıdır.

 
@ogzogz Çok güzel özetlemişsiniz hocam. zaten bi kaç deneme yaptıktan sonra refleks haline geliyor. her kullanımda refleks olarak deneme yapıyorum istemsizce  :sofor:

 
@golfcu91 hidrolik kaçağı var mı diye bir kontrol edin derim. kapalı sistem olmasından dolayı kolay kolay olacağını sanmıyorum ama pislik mi geldi? 

ayak hep frendeyse frenler/sistem aşırı ısınmışta olabilir.

 
@Culture33 haliyle hocam trafikte mecburen ayak frende kalıyor sıklıkla bende ısınmaya bağlı düşündüm. haricinde sorun yaşamadım bakalım bir kontrol ettirelim. 

 


Geri
Üst Alt