Golf 7 1.2 TSI 205/55 R16 Lastik Seçimi (3 Lastik arasında kaldım)


Siz olsanız hangi lastiği seçerdiniz?

  • Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/55 R16 91V

    Kullanılan: 9 16.1%
  • Continental PremiumContact 6 205/55 R16 91V

    Kullanılan: 27 48.2%
  • Michelin Primacy 4 205/55 R16 91V

    Kullanılan: 20 35.7%

  • Kullanılan toplam oy
    56

alpercck

Üye
Katılım
30 Eki 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
42
İsim
Alper
Arkadaşlar merhaba, Aracım 69 binde ve halen fabrika çıkış lastikleri üstünde. Diş derinliğinde sorun yok ama çatlamalar başladı bu sebeple lastik değişimi yapmam gerekiyor.

İncelemeleri okudum, kullanıcı yorumlarını okudum ancak 3 seçeneğe kadar indirdim. Sizden de görüşlerinizi almak istedim.

https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-Ultimate-Summer-Tyre-Test.htm

İncelediğim testi linkte görebilirsiniz.

İncelediğim kadarı ile;

Michelin Primacy 4 (2021 580TL) en konforlu lastik ama Türkiye şartları için çok yumuşak ve ömrü çabuk bitiyor aynı zamanda salınımı biraz fazla diyorlar.

Goodyear EfficientGrip Performance 2 (2020 504TL) (4 kanallı olan) Michelin Primacy 4'a yakın bir konfor sunuyor aslında ıslak ve kuru performansıda micheline göre daha iyi gözüküyor. Ama lastiğin yanaklarının çok dayanıksız olduğu ile ilgili yorumlar okudum. Benimde kaldırıma sıfır park etme alışkanlığım var bu sebeple sorun yaşar mıyım diye çekinmekteyim doğrusu.

Continental (2021 550TL) Islak ve kuru fren mesafesi en iyi olan lastik, salınımı diğer iki seçeneğe göre daha az, ama daha sert bir lastik olduğu ve kabine daha fazla ses aldığı, bazen bu sesin rahatsız edici seviyede olabildiği söyleniyor. Ayrıca yine yanaklarını goodyear kadar olmasada dayanıksız olduğuna dair söylemler var.

Şu an aracımda Michelin Energy Saver var. Tabiki bu lastiklere göre bir tık geride. Lastiklerin fiyatları oldukça yüksek bu sebeple doğru seçimi yapıp en az 4 sene kullanabileceğim bir lastik almam gerekmekte. Sizden yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.

 
Hocam öncelikle lastikten ne beklediginizi belirlemenizde fayda var, sessizlik mi, yakit tasarrufu mu, islak ve kuru frenleme mi, konfor mu, veya bunlardan bir kacini tasiyip bazilarinda kotu olan mi, bunlari belirleyim testleri yorumlamak lazım, mesela benim açimdan en onemliler islak ve kuru frenleme ile sessizlikti ona gore 17 inclerden bir tercih yaptim. 

 
Michelin Energy Saver 205/55/16  fabrika çıkışlı lastikleri 70.000km kullandım. Mayıs 2021de hankook aldım. Michelin den sonra biraz sesli ama suana kadar (2.000km) gayet memnunum. Hankook 2021 çıkışlı 15 Temmuz 2021 fiyatı 475₺ idi.  2020 6. Ay çıkışlı olanını Mayıs 2021'de  400₺ den almıştım.

 
@ZITIPAŞA Benimde önceliklerim ıslak kuru frenleme ve sessizlik ama maalesef istediklerime göre bir lastik bulamıyorum continental premium contact 6 ıslak ve kuru frenlemede en iyisi ama sessiz değil.

 
@ZITIPAŞA Benimde önceliklerim ıslak kuru frenleme ve sessizlik ama maalesef istediklerime göre bir lastik bulamıyorum continental premium contact 6 ıslak ve kuru frenlemede en iyisi ama sessiz değil.
Hocam sessiz değil olarak düşünmeyin michelin taktığınızda araba A8 sessizliğinde continental taktığınızda ise doğan slx kadar sesli olmaz ben premium contact 6 kullanıyorum gayet memnunum. 

 
@KaanU Aslında etiketlere baktığımda 3db fark gözüküyor michelin ile continental arasında ama insanlar hep ses çok diyor ondan tedirgin oldum siz kullanıcı olarak ses durumundan memnunsunuz anladığım kadarı ile. 

 
Dediğim gibi ben memnunum lastiğin dışarıya verdiği sesler 3db fark ediyor içeriye gelen ses ondan daha az. 

 
Sessizlik konusunda falken ziex kullanam arkadasim cok memmun aracina binincede farketmistim cok sessiz bir lastik islak frenlemede de ilk sirada bir arastirabilirsiniz.

 
@ZITIPAŞA Falken ziex testlerde de dediğiniz gibi çok sessiz ve fren mesafesi çok iyi gözüküyor. Yalnız lastik rolling resistance'da sonuncu yani yuvarlanma direnci yüksek bu sebeple yakıt tüketimi ve lastik aşınması fazla olacaktır. 

 
@alpercck  iste öncelik meselesi hocam ben yakıta ve lastik ömrune bakmadan almistim 40.000 Km gitse yeter bence zaten diger lastiklerde 40.000.kmden sonra hissiyat bozuluyor.

 
Buna benzer birkaç konu, anket ve anket sonucunda Michelin tercih edilip memnun kalınmıştır.  Ben de tekrar olacak ancak 2018'den bugüne kadar kullanmaktayım. Beni hiç üzmedi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba bende fabrika çıkışlı Michelin energy sever lastiklerimi 80 bin km de değiştirdim.Eski araçlarımızdada Michelin energy sever kullanmıştık genel olarak Michelin markasından  memnun olduğumuz için farklı marka lastik bakmadım ve güncel olan Michelin primacy 4 lastik aldım 20 bin km oldu kullanmaya başlayalı ilk araca taktığımda virajlarda fazla esneme yapıyor hissi veriyor du 50-100 km kadar sonra alıştım şahsi fikrim hamuru yumuşak çok sert araba kullanan birisi değilim yol tutuşu benim için çok yeterli sert viraj aldığım yerlerde birkez olsun korku yaratmadı benim için en büyük artısı energy serisine göre lastik çok sağlam yapıda energy ile kaldırıma az vurma ile hemen lastikte açılma oluyordu başıma geldi şimdilik primacy ile böyle bir sorun olmadı hatta bir - iki defa sert çukura girip lastikte kesin balon olmuştur diye inip baktığım oldu çok şükür bir problem ile karşılaşmadım yol sesi konforu olarak söyleyecek çok birşey yok gerçekten sessiz bir lastik diğer lastikleri kullanmadığım için kıyas yapamam umarım seçtiğiniz lastik ihtiyaçlarınızı karşılar.

 
 
Buna benzer birkaç konu, anket ve anket sonucunda Michelin tercih edilip memnun kalınmıştır.  Ben de tekrar olacak ancak 2018'den bugüne kadar kullanmaktayım. Beni hiç üzmedi.
 
Oğuz hocama katılıyorum işin içinden çıkılmayacak bir konu aslında,tam leb-i derya.Sessizlik ve konfor düşünerek michelin p4 s1 aldım gayet memnunum.Hatta birara sorun yaşadığımı düşündüm incelemeye girdi sorun çıkmadı ama müşteri hizmetleri yine sorun yaşayacağınızı düşünürseniz müşteri memnuniyeti olarak talep açıp değişim isteriz dediler sağolsunlar.
 

benim enişte goodyearı 100k kmdir kullanıyor ve kullanmaya da devam ediyor :)

dişleri 3mm kadar kalmış, biraz daha gider diyor :D

ama ben olsam conti yada michelinden hangisi ucuzsa alır geçerim.

 

Geri
Üst Alt