TAVSİYE!! 2016 GOLF 1.4 TSI Highline-Manuel


forzaGilles

Moderatör
Katılım
26 Kas 2015
Mesajlar
5,950
Tepkime puanı
8,080
Konum
İstanbul
İsim
Ali
Araç
Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Merhaba değerli Golf tutkunları forum açılma arifesinde değerli arkadaşımız Murat hocamın davetiyle forumu takip etmeye başlamıştım.. Daha önceleri malum sitede yine murat dostumun harika paylaşımları ve bilgileriyle takipteydim şimdi artık tutkulu Golf hayranlarıyla birlikte kendi forumumuzda malum sitedeki gibi artık rahatsız edilmeden birlikteyiz..Tekrardan Murat ve Orhan hocama ve tabii kurulmasına katkısı bulunmuş diğer arkadaşlarımada teşekkürü bir borç bilirim.. Teşekkürler!!

Bende kısmet olursa uzun zamandır hayalini kurduğum Golf 'üme kavuşup aranıza katılacağım.. Şuan showroomları aşındırma, karar verme arifesindeyim... ve siz değerli dostlarımdan bana yardım ve değerli tavsiyelerinizi bekliyorum..

Almayı düşündüğüm 1.4 TSI Highline Manuel -Tungsten Gri (aracı ÖTV indiriminden yararlanıp alacağım..)

Olmazsa olmaz opsiyonlarım;

•AFS destekli bi-xenon plus farlar+Uled gündüz farları

•Geri görüş kamerası

Kararsız kaldıklarım;

•Titan siyahı Vienna deri döşeme ve spor ön koltuklar+Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu (deri koltuk alırsam yine kış paketi mecbur olucak)

•Ergo Active Koltuklar (açıkçası eski fikrime göre şimdilerde beğeniyorum, kullanan herkeste çok memnun gördüğüm kadarıyla.. Önceleri bu opsiyonu herkesin aksine ben nedense new-york kumaş yüzünden pek beğenmemiştim.. Şimdilerde hoşuma gidiyor.. Ahh keşke orta kısımlar alcantara nubuk olsaymış harika ötesi olurmuş diye sürekli aklımda.. Normalde highline ile standart gelen titan siyahı alcantara nubuk/kumaş koltuklar da güzel.. Önceleri kış paketiyle birlikte nubuk koltukları almayı düşünüyordum.. hem hanımın istediği koltuk ısıtma hemde benim nedense kafama taktığım ısıtmalı silecek-far suyu ve su jetleri yüzünden..)

•Pre-crash basic

•Front-Assist

•Arka yan hava yastıkları

hazır araç alırsam yada bulabilme ihtimalim olursa bi-xenon plus+geri görüş+ergo koltuk ve bu üç özellikten 1-2 tanesi extradan var derlerse olursa hayır demem

•Kör nokta asistanı ve şerit takip aistanı (açıkçası biraz pahalı geliyor)

Kafam allak-bullak bi diyorum bi-xenon plus+geri görüş+ergo koltuklu ve hazır araç bulursan al kaçırma.., yada sipariş verip 2-3 ay bekleyip deri koltuk eklet..

Murat hocama ve siz değerli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum en geç ne zamana kadar sipariş versek makyajlı kasaya takılmadan sipariş kabul ederler.. Temmuzda fabrika tatile girecek ve sizin dediğinize görede Ağustos'ta makyajlı kasa gelicek.. Ben makyajlı kasa istemiyorum., sizce sipariş ile alırsak son tarih en geç ne olmalıdır?

 
Değerli Hocam;

Bana kalırsa Motor 150 Beygirlik ACT olmalı. DSG keyfi de yaşanmalı.

MAdem ki ÖTV ödemeyeceksiniz bunu bir tane hariç hiç bir donanım almasanız diğer tümünün yerine sayabilirsiniz.

O bir tane hariç dediğim U ledli Bi-Xenon farlar. Kesinlikle alınmalı

Geri görüş faydalı bir donanım.

Ergo şart değil beli ama sadece hakiki deri kol dayamalara dahi değer.

Acc front asist ile alınmalı ki şehir içindeki ufak tefek kazalara karışmayalım.

DCC pahalı gelirse sadece "sürüş profili değiştirme özelliği" alınabilir bunun yerine. fiyatına nazaran oldukça hesaplı bir donanım.

U Led alınca dinamik Lİght assist alabilirsiniz ve bunu VAG kodlamayla açtırabilirsiniz 

Ancak ben direksiyona müdahaleden hoşlanmadığım için tercih etmem. ama ansızın uykusuzluk nedeniyle şeritten ve yoldan çıkma tipi kazaları önlemede bire bir.

Bana kalırsa temmuz'da tatile yakalanmamak için önümüzdeki ay sipariş geçilmeli.

Hayırlı olsun şimdiden

 
@forzaGilles Hocam ben de Murat hocam ile aynı fikirdeyim. ACT alınmalı. Özellikle ötv indirimi söz konusu ise aradaki 15 binlik fark bayağı düşecek. 

Buna ek olarak 

1. Uled

2. keyless

3. geri kamera 

4. Ergo 

5. DLA alın derim. (DLA alınınca Lane assist ve sign assit kodlanarak açılır. )

6. sürüş profil seçimi

Pre-crash basic

•Front-Assist

•Arka yan hava yastıkları
Bunlar bana biraz süs gibi geliyor. ACC de öyle.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kesinlikle motor seçimi ACT 150 beygirlik olmalı DSG anahtarsız çalıştırmayı unutmayın. 

 
@Orhan Hoca

Orhan hocam merhabalar;

Dinamic light assist burada okuduğum ve tecrübe eden arkadaşlar nedense perdeleme etkisinden dolayı sellektör yapılması gibi durumlardan geç tepki verme yada daha doğrusu perdeleme etkisinden dolayı yetersiz kaldığından bahsettiklerini hatırlıyorum.. Panaromik açılır cam tavan konusunda bende Murat hocam gibi trim sesleri ve toz girmesin diye cam bile açmayı sevmeyen birisiyim.. Şu anda yapabildiğim kadar maximum peşinat ve minumum kredi ile en geç 1 ay içinde ya sipariş geçicem yada tungsten gri ve istediğim donanımlara yakın 1.4 TSI Highline Manuel vites bir araç bulmaya çalışıcağım gibi duruyor.. Umarım bu 1 ay içersinde siparişlerimiz kapandı, makyajlı kasa için sipariş alıyoruz demezler! Başkanın heyecanını paylaşmanız için teşekkür ederim çok sağolun.. Sizin gibi son 1 haftadır heyecan tavan yaptı., sipariş sonrası artık nasıl geçicek tahmin edemiyorum:)

bu arada; araç konfigüratör nedense ötv'siz toplam fiyatı nedense yanlış hesaplıyor.. Örnek vermem gerekirse; Farz edelim hiç opsiyon eklemeden Manuel 1.4 TSI Highline 78.400 lira ve renkte opak olsun (kolay hesap yapılabilmesi açısından).. köfigüratör ötv'siz fiyatı: 56.664 lira gösteriyor ama benim hesaplamalarıma göre ne kadar hesaplarsam hesaplıyayım köfigüratör ile yanlış çıkıyor/birbirini tutmuyor.. Şöyle ki;

78.400 lira olacak araçtan önce mtv ödemiyeceğim için mtv yi çıkartalım 78.400-498,50= 77.901,5 lira sonra yapacağımız

trafik tescil, ruhsat işlemleri bedeli ve hizmet bedelleri bunları çıkartmamız lazım en son ekliceğiz çünkü saf değerde ötv' siz ve kdv hariç fiyatı bulmamız gerekmekte 77.901,5-249,50-280,50= 77.371,5 TL aracın sadece ÖTV ve KDV dahil fiyatıdır

Şimdi gelelim aracın çıplak fiyatını(ÖTV ve KDV'siz fiyatı) bulmaya..
77.371,5 TL nin içinde %18 KDV ve %45 ÖTV bulunmaktadır.. TC. Devleti otomotivde önce ÖTV(%45) 'yi alır. Sonra ÖTV'li fiyatın KDV'sini alır. Ama bu zaten ardarda çarpma ve bölme işlemi yapacağımız için farketmez...
Sadece KDV ve ÖTV dahil fiyatımız 77.371,5 TL idi.. Aracın vergiler hariç fiyatını bulmak için şunu yapıyoruz.. 77.371,5 / 1,18 / 1,45 = 45.220 TL ediyor.. (acentadan aldığımız fiyat listelerinde de net fiyat 45.220 TL. gözükür..)

45.220 TL bu aracın çıplak fiyatı olduğuna göre.. ve Devlette önce ÖTV'yi alır demiştik. Adı üzerinde ÖTV ödemeyiceğimize göre.. ÖTV çarpanı olmadığı için sadece KDV ödeyeceğim..

Yani --> 45.220 x 1,18(KDV) = 53.359 TL KDV dahil fiyatı oluyor...  bu fiyata da trafik tescil vs. bedeli + hizmet bedeli eklenince yani 249,50+280,50 ekleyince 53.889 TL oluyor ki  buda köfigüratörle eşleşmiyor??

@silvershadow

Murat hocam;

ACT motoru çok düşündüm fakat DSG şanzımanın keyfi yerine Manuel şanzımanın kusursuzluğunu tercih ettim.. Uled'li bi-xenon plus farlara gelirsek benimde kesinlikle vazgeçilmezim.. Highline ile gelen standart koltukları beğeniyorum fakat sizinde dediğiniz gibi kol dayama ve kapı içlerini kumaş olmasından haz etmediğimden beni ergo koltuğa yönlendiriyor.. ve bu şekilde her ne kadar ısıtmalı cam-far suyu istesemde., kış paketi alma zorunluğum da ortadan kalkıcak.. yine dediğiniz gibi geri görüş kamerası bulunduğum şehirdeki sinir olduğum demir dubalardan bir nebze koruyacak faydalı bir donanım olacak.. ACC, front-assist, pre-cresh gibi donanımları eğer ki sipariş geçmeyip Golf'üme hemen kavuşmak için hazır araç bulabilirsem ve içlerinden 1-2 tanesi de var kabul edermisiniz --> derlerse mecburiyetten olucak artık.. Murat hocam açıkçası çok fazla elektronik oyuncağın bana müdahale etmesi halaa biraz eski kafalı olmamdan kaynaklanıyor ve sanırsam bana göre değil., manuel vites tercih etmemden az biraz tahmin etmişsinizdir:)) Eşim hala sen neden anahtarsız çalıştırma istemiyorsun diye başımın etini yiyor fakat anahtarı kontağa takıp arabayı çalıştırmanın keyfi dünyalara değişmem:) Şahsi görüşüm DSG piyasadaki en iyi şansızman fakat hala bazı şeyleri analog sevmem.., ve 9-10.000 lira olması beni başka bi bahara bırakmama en büyük etken.. Aracı ÖTV indirminden alıcağım fakat bütçemde malesef çok üst seviyelere çıkmamı engelliyor:(

En geç önümüzdeki mart ayı sonu sipariş geçersem.., bana işallah makyajlı kasa yüzünden malesef siparişlerimiz kapandı demeleri ihtimali korkutuyor biraz.. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles

Hocam yanılmıyorsam ÖTV indirimi alınanlardan tıpkı MTV alınmadığı gibi plaka tahsis bedeli ve tescil bedeli de alınmıyor. 

Doalyısıyla Vw ana sitede vergisiz net fiyatı esas almalısınız

 
@forzaGilles Hocam ötv'siz fiyatta yanlışlık olabilir. Bilgilerimiz neticesinde yazdık. Düzeltiriz ilerde.

 
@forzaGilles

Hocam yanılmıyorsam ÖTV indirimi alınanlardan tıpkı MTV alınmadığı gibi plaka tahsis bedeli ve tescil bedeli de alınmıyor. 

Doalyısıyla Vw ana sitede vergisiz net fiyatı esas almalısınız


@forzaGilles Hocam ötv'siz fiyatta yanlışlık olabilir. Bilgilerimiz neticesinde yazdık. Düzeltiriz ilerde.
Değerli arkadaşlar., şimdi bu bahsettiğiniz "plaka tahsis bedeli ve tescil bedeli" ile fiyat listesindeki "trafik tescil ve ruhsat işlemleri resmi bedeli" aynı şey mi olmakta..?

IMG_3389.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bi ara bende bu bedelin alınmadığı ile ilgili birşeyler okuduğumu hatırlıyorum unutmuşum:) Teşekkürler Murat hocam.. Yani o zaman 249.50 lira daha düşeceğiz net fiyattan doğrumudur? plaka tahsis bedeli ve tescil bedeli" ile fiyat listesindeki "trafik tescil ve ruhsat işlemleri resmi bedeli" hep karıştırıyorum.. ne zaman hesap yapsam bu ikisi aynı şey mi di diye yahu:) her kişi yada kurum farklı kullanıyor çünkü nedense..

Dün pazar olmasına rağmen hanımı alıp Tamaş'a gittim.. Ergo koltuklu bir golf vardı inceleyince katalogtaki gibi durmuyor beğendim bu koltuları ve vienna deriye gerek yokmuş boşuna vermiyelim o kadar dedi..

Son durum;

1.4 TSI Highline Man. -Tungsten Gri

-Bi-xenon plus+Uled farlar

-ErgoActive koltuklar

-Geri görüş kamerası

Murat hocam imkanı biraz zorlayıp 6.5 inch Discover Navigasyon alsam.., 2D navigasyon dışında Composition Media ile ne gibi farklılıklar ve extralar oluyor? Acaba değer mi diye düşünüyorum.. Composition Media 'daki ekran kararma, saat geri kalma, sürüş bilgileri sıfırlanma vs. gibi sıkıntılardan kurtulurum diyorum ama gerçi forumda okuduğum kadarıyla VW son gelen yazılımla sıkıntıları çözmüştü diye hatırlıyorum...

Murat hocam Türkiye genelindeki benim istediğim özelliklere uyan yada yakın bir araç var mı diye VW canlı desteği mi aramamız gerekiyordu?

 
İYİ GÜZEL DİYORSUNUZ DA BEN KAÇ GÜNDÜR İL VE İLÇE BAZINDA GÖRÜŞMEDİĞİM SATIŞ TEMSİLCİSİ KALMADI VE DEDİKLERİ TEK ŞEY MART AYINDA FAİZ ORANLARI 1.19 DAN 1.34 DE ÇIKICAK VE ARAÇLARA YÜZDE 1.5 ZAM GELİCEK BENDE ELİNDE KALAN İSTEDİĞİM DONANIMLARA UYGUN Bİ ARAÇ SORDURUYORUM YOKSA 3 AY BEKLERSEM 1.34 TEN FAİZ VE ARAÇ FİYATIDA ARTICAK 

NOT : BENDE ÖTV SİZ ALIYORUM 

 

@forzaGilles AZ ÖNCE TAMAŞI ARAYIP SORDUM İSTEDİĞİN DONANIMLARI EKLERIZ AMA ARAÇ FARKLI FİYATLA GELİR VE VDF DEN KREDİ İSTİYORSANIZ FAİZ ORANLARIR 1.30 LARA ÇIKAR DİYE BİLGİLENDİRİLDİM BİLGİ VEREYİM KARDEŞİM SANA DA AKLINDA BULUNSUN BENDE AYNI ARACI ALICAM AMA COMFORTLİNE MODELİ BENIM BUTCE BIRAZ KISITLI 

 

Geri
Üst Alt