Yıllık Bakım İçin Nereye Gitmeliyim


Devam mecburiyeti olmayan extern üniversite bölümleri vardır ya hani ?

Doğuşun  bu zihniyette olmasına imkan yok (anasın gözüdür onlar ,, bmw anasının kaşıymış onu anladık)

3 yıl üstüste  3  defa servise ugramayan araca kötü niyet damgasını yapıştırır gönderirler.

Hadi oldu diyelim Dsg aşkına Düzenli Derslere girenin  yoklama kağıdına imza  atanların    enayi durumuna düşmesi durumu ortaya çıkarki ?

Full abuk bir durum olur bu da .... 

 

Bugün Bosch servisle görüştüm ordanda 800₺ fiyat aldım, Aslında gönlümden Mann filtre alıp,yetkili satıcıdan liqui moly yağ alıp değişmekte geçiyor ama bildiğim tanıdığım bir usta yok.İyi niyet konusuna gelirsek Full yetkili servis bakımlı F30 BMW si vardı bir arkadaşımın daha 39 bindeydi F30 larda kronik olan devir daim pompası arızasını iyi niyetten parça değişimini sağlamadılar.Gerekçede şu araç 3. Bakımına 3 gün geç gitmiş.Yanlış anlamayın bakım Km si dolmamış yada Bakımı 3-5 ay gecikmemiş sadece 3 gün geç gitmiş bakıma ve iyi niyet kapsamına almadılar.Açıkçası bu duruma bizzat şahit olduğumdan benim aracımdada iyi niyet garantisi olmayacağını düşünüyorum.Bu sebepten dolayı servis çok cazip gelmiyor.
Volkswagen'de servis takibi eğer ki kilometreden (yani bir önceki girilen kilometreden 15 bin ) bakıma girmeyecekse ay olarak baz alınıyor.

Yani evet, 30'unda bakım tarihiniz, siz sonraki ayın 1'inde giderseniz geçirmiş sayılıyorsunuz. Yukarıdaki bmw örneği bilmiyorum belki buna denk gelmiş olabilir.

E yani bir şeyin belirli bir süresi var ve geçirirseniz,  bu bi ceza olur, fatura olur, zamanında yaptıran ile farkı olmaz. Bunu da koz olarak kullanmaları en doğal hakları..

Yani kısaca en net garanti, satış sonrası alınan ek garanti. Tamamen net olarak  iyi niyet garantisinin cevabı şu diyemiyorum.

İki tane aracınız olduğunu düşünün. İkisi ile de 60bin km yaptınız. bir gün birini bir gün diğerini kullandınız. Şartlar aynı.. Bakımlarını da birini yetkili serviste diğerini özel serviste yaptırdınız diyelim. Servis ücretleri için harcadığınız maliyet bire iki olsun.

Ne zaman arıza olacağını bilmiyoruz ancak 60bin kilometrede kavramanız arızalandı diyelim. 

Sonuca baktığınızda harcamalar birbirine yakın bile olabilir.

Yani bakımı ucuza mal edilebilirsiniz. Bu size daha sonra pahalıya da mal olabilir, olmayabilir de. Net değil.

Yetkiliye giden dışarıya (yetkili VW servisi harici) giden ayrımcılığı değil bu anlatılanlar. Sadece herkes tecrübesini gözlemini deneyimini paylaşıyor. Tamamen tercih..

Gerisi size kalmış.

 
Bugün Bosch servisle görüştüm ordanda 800₺ fiyat aldım, Aslında gönlümden Mann filtre alıp,yetkili satıcıdan liqui moly yağ alıp değişmekte geçiyor ama bildiğim tanıdığım bir usta yok.İyi niyet konusuna gelirsek Full yetkili servis bakımlı F30 BMW si vardı bir arkadaşımın daha 39 bindeydi F30 larda kronik olan devir daim pompası arızasını iyi niyetten parça değişimini sağlamadılar.Gerekçede şu araç 3. Bakımına 3 gün geç gitmiş.Yanlış anlamayın bakım Km si dolmamış yada Bakımı 3-5 ay gecikmemiş sadece 3 gün geç gitmiş bakıma ve iyi niyet kapsamına almadılar.Açıkçası bu duruma bizzat şahit olduğumdan benim aracımdada iyi niyet garantisi olmayacağını düşünüyorum.Bu sebepten dolayı servis çok cazip gelmiyor.
70bin bakımı yapılacak araç 75bin km’de servise götürülseydi kabul edilebilir bir gerekçe olabilirdi belki ama yıl bakımından 3 gün geçmesiyle iyi niyet dışına çıkarılması tamamen firmanın/personelin işgüzarlığı, amiyane tabirle artistliği. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muamele yapılacağını sanmıyorum. 3 günde arabanın sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir durum yaşanamaz mantıken. Muhtemelen Borusan merkezle veya Almanya merkeziyle iletişime geçilse, o iyi niyete sokmayan arkadaş geri vites yapacaktı. Ben de bu birkaç markanın premium havalarda takılmalarına tutuluyorum. Muhtemelen herhangi bir VW bayiinde böyle bir problem yaşamazsınız. Yaşayanlar da çoğunlukla Doğuş ile iletişime geçerek çözüme kavuşuyorlar. 

 
ben bu forumda yeniyim, ancak vw'nin özellikle DSG konusunda davranışını uzun yıllardan beri takip ediyorum.

servisin ve distribütörün gözüyle baktığımızda bazı kısımlar anlaşılır bazı kısımlarsa saçma oluyor.

servis distribütörden garantiden değişimi talep ediyor, ve distribütör de bir karar veriyor. çoğu zaman servis için ek kazanç oluyor.

ülkemizde bu işin kanunları zayıf ve kanunlar iyi uygulanmıyor.

DSG kullanan kullanıcıların nerdeyse yarısının 100 bin kmden önce yüksek maliyetli kavrama ve mekatronik değiştirmesi kullanıcının hatası olabilir mi? bu soruya amerikada yanıt verdiler ve vw kanunen değiştirmek zorunda kaldı.

serviste kavramanın satıldığı fiyat fahiş mi? maliyetin üstüne ne kadar ekleniyor?

bu soruların yanıtlarını biliyoruz aslında.

 
Merhaba.

Benim aracım da 2015 model benzinli. Bayramda bakımını kendimiz yaptık. Araba son bakımı hariç daha öncesinde hep servise gitmiş. Son bakımı da özel serviste yapılmış. Ben de iyi niyet falan kalmamıştır diye kendim yapmaya karar verdim. Malzemeleri buradaki tavsiyeler üzerine internetten aldım ve oyalana oyalana yarım saatte bakımını yaptık.

Filtreleri filtremarketim sitesinden, yağı da tanıdığım castrol bayisinden aldım. Servisten de tıpa ve conta aldım.

Filtreler: 238 TL (Mann)

Tıpa ve conta:38 TL

Yağ:250 TL (Castrol Edge)

Toplamda: 526 TL tuttu.

Servis bakım için 1250 TL civarı fiyat istedi ve kendim yaparak 750 TL ucuza mâl ettim. Bu 750 TL'ye de üzerine biraz ekleyip uzun zamandır sinyal veren akümü değiştirdim.

Bundan sonraki bakımları da kendim yapmayı düşünüyorum.

20210513_124005.jpg

 
@ozk991 

Polen filtresi  + hava filtresi + (tdi larda mazot filtresi  değişimi  self servis halletigimiz isler evin otoparkında .

Yanlız bu yağ değişimi + yağ filtresi olayınıda bizzat siz mi hallettiniz.??

Öyle ise ? Tebrikler.

Ben halen o işe 50 tl işcilikle bir ustaya/sanayi ortamına mecburum.

Ayrıca bu islerle ugrasırken garip durumlarla da karsılaşılmıyor degil.

Polen/ Hava / yağ / yakıt filtrelerinde  mann filtreleri tercih ederken 

Bu bakımda Sadece Polen icin filtron markayı tercih ettim (made in poland ,,, mann ın alt markası)

Mann polen filtresinde air flow ok yönü aşağı gelecek sekilde yerine yerlestirme yapılırken (yazılar da düz sekilde)

Filtron polen filtresinde air flow ok yönü mecburen aşağı bakması gerektiginden , yerlesimi bu sekilde yaptım ama yazılar ters oldu.

Bilmesem , ok yönünü dikkate almasam demekki yazıları düz konumda olacak sekilde yanlış takıcaz filtreyi????

IMG_20210603_191347.jpg

IMG_20210603_193632.png

 
@Savatage aynen hocam filtron da o durum var. Doğru yapmışsınız. Ben de uygulama yaparken yazının ters olduğunu gördüm ve garibime gitmişti. 

 
@Savatage hocam evet ben kendim yaptım. Az çok elimden gelir böyle işler ama bacanağım da tamirci. Sağolsun her türlü malzemesi var. Bayramda da yasak olunca malzemeleri getirdi, köyde ben girdim arabanın altına ve söktüm taktım. Aslında zor değil ama malzeme lazım tabi.

 
Ikitelli sanayide HK auto var. Var grubunda uzmanlar, servis geçmişi olan aynı zamanda düzgün esnaftirlar. Kesinlikle tavsiye ederim. Instagramdan bir bakin derim. 

Ayrıca burdan forumdaki diğer arkadaşlara hem bakım hemde modifiye tarzı işler içinde tavsiye ederim.

https://instagram.com/hk_oto?utm_medium=copy_link

 

Geri
Üst Alt