herkese merhabalar


e2e

Üye
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
202
Tepkime puanı
273
Konum
Ankara
İsim
Emre Ertürk
Herkese merhabalar,

Bende aranıza Ankara'dan katılmış bulunuyorum. 2013 Golf 1.6 TDI BlueMotion Comfortline DSG aracımız vardı. Uzun süredir ben kullanmıyordum ancak artık bende ve bir çok konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Burası doğru yer mi bilmiyorum ama alttaki sorulara cevap arıyorum özellikle Ankara'da bulunan arkadaşlardan.

1) Araçta halojen farlar mevcut ancak Led far mı? Yoksa Golf 7.5 uyumlu olan Çin malı J-led mi alayım? Yeni 3008 aracımıza Phillips marka led far aldım ve çok memnun kaldım ancak J ledlerin duruşu çok güzel. Bunun için Ankara'da bir kaç yer ile görüştüm ve sadece ön farlar ve montaj için 3200TL fiyat istendi. Diğer seçenekte 750-1000 TL gibi bir fiyata sis farları da dahil kaliteli çözüm alabilirim. 

2) Arka farların da değişmesi için yine yaklaşık 3000TL gibi bir fiyat istendi. Burada bir kablo çekilmesi gerektiği söylendi. 2600 civarı malzeme ve 400 civarı işçilik istendi.

3) Araçta 5 inç bir ekran var. Çin'den orijinal VW teyplerin geldiği ve 6.5 inç Bluetooth, Apple Car Play özellikli cihazın 2600 TL ye takılabileceği söylendi. Bu cihazların VAG güncellemelerinin alabileceği belirtildi. 

4) Yine aynı yerde orijinal Logo geri görüş kamerası için 2500TL fiyat verildi. Eğer Logo istenmezse 1000 TL'ye plakaya takılan önerildi. 

5) Kaliteli bir detay temizlik firmasından;

    a) 1200 TL'ye Detaylı Boya Koruma

    b) 600 TL'ye Detaylı İç Temizlik ( bunu kesin yaptıracağım önerilere açığım)

    c) 750 TL'ye llumar ATR marka cam filmi (ön cam hariç)

6) Araç şu an 102000 km yapmış durumda.Triger setinin değişimine gerek var mıdır? Triger Kayışı, saptırma makarası, gergi makarası ve elektirkli devir daim pompası vb. toplam sete 1600TL gibi bir fiyat verdi usta.Ek olarak, yağ ve mazot filtresi değişmişti 98bin km'de. Bunun dışında 100bin ve üzerinde yapılmasını önerdiğiniz başka işlemler var mıdır?

7)  Ses sistemi ve ses yalıtımı için yine Ankara'da güvendiğim bir firmadan 3500-4000tl arası bir fiyat aldım. Sistem Morel marka. Yalıtıma ve yeni ses sistemine gerek var mıdır? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum.

8) Araçta yağmur ve far sensörü yok. YouTube'da bir arkadaşa denk geldim Golf sahibi ve Ankara'da yaşıyor. Kendi uygulama yaptı ve sensörleri ve far butonunu sorunsuz bağladı. Belki bu foruma üyedir aynı zamanda. Bu işlemleri de tavsiye eder misiniz?

9) Vag com kodları için kablo alacağım. Öneriniz ne olur yolda bırakmayacak bir kablo ne tavsiye edersiniz? Nette biraz bakınca ODB eleven diye wifi bir modül gördüm kullanan var mıdır?

10) Son olarak elimde AEZ marka 5X112 ve skoda superb aracımda kullandığım Jant seti mevcut 17 inç ile aracın performansı ve konforu nasıl oluyor? 225 45 17 lastikler 205 55 16 ya göre tercih edilmeli midir? Eğer değiştir derseniz lastik öneriniz ne olur. Michlein Pilot Sport 4 düşünüyorum oda yaklaşık 2000TL olacak. 

Sonuç olarak, bütün bu harcamaları yapmak yerine aracı satıp yüksek model bir araç almak daha mı mantıklı bilemedim ama ikinci ele de güvenemiyorum.  

Saygılarımla,

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@e2e merhaba aracın triger kayısı 120.000 km değişiyor yıl olarak değişim yok aracın şase numarasıni verirseniz fiyat araştırması yapıp bilgi vereyim

 
Merhabalar hoşgeldiniz hocam kullandığınız araç temiz düzgünse daha doğrusu içinize sinen temiz bir araçsa satmayın kayar 7.5 led stop birde j led far için metin abiyle iletişime geçin foruma özel şu bir kampanya var 1800 lira stoplar montaj çok zor deyil biraz yetenekliyseniz kendiniz dikkatli bi şekilde takarsınız yalnız iç tarafa kablo çektirmeniz gerekiyo onuda 100 liraya çektirdim valla trigerde benim aracım 2014 model 90 bine yanaştı bu ara değiştircem çünkü en son bakıma gittiğimde trigere baktırdım üstündeki yazılar felan deforme olmuştu yıldan ötürü özelliği biraz gitmişti garanti olsun diye değiştireceğim devirdaim aldığım kişi değiştirmiş golflerde devirdaim kronik olabiliyo o yüzden erken değişim olmuş

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hoşgeldiniz.

1) Mevcut halojen farlarınıza led far uygulamak çok iyi performans vermeyebilir. Kalitesi fena olmayan replika led farlar tercih edilebilir illaki led far istiyorum diyorsanız. Tabi led fara xenon ampül takılırsa daha performanslı olacaktır.

2) 7.5 makyajlı kasa kayan led stop için fiyat verilmiş sanırım. Forum sponsorlarımızdan @SEMTuning 'den replika led far, stoplar vs için fiyat alabilirsiniz. Kendileri İstanbul'da ama Ankara'ya kargo yapabilirler sanırım. 

3) Söyledikleri Çinli cihazı Aliexpress'ten sipariş ederseniz daha uyguna gelecektir. Kargo+vergisini hesaplayıp fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Şurada ürün linki var: https://tr.aliexpress.com/item/32851111370.html

4) Orjinal geri görüş için fiyat normal sayılabilir. Orjinal olmayan ama 2 yıl garantili logo kamera için Ankara'daki sponsorumuz @EMR-Garage 'nin şu konusunu inceleyebilirsiniz. Fiyatlar dolardan dolayı aynı mı bilmiyorum ama sorun isterseniz. http://www.golftutkusu.com/topic/9993-vw-logo-amblem-kamera-2-yıl-garantili-1190-tl-emr-garage/

5-c) @EMR-Garage 'den şu konuya yazıp fiyat alabilirsiniz kaplama/film için: http://www.golftutkusu.com/topic/7901-ankara-3m-cam-filmi-kampanyası-emr-garage/

8) 16'dan 17'ye geçmek gözle görülemeyecek kadar az performans kaybı yaşatır. Hissetmezsiniz bile. Yol tutuş artıp görüntüye de katkısı olduğu için bence 17" güzel bir tercih olabilir. Tüm değerleri Golf'ün 17" Dijon jant değerleriyle aynıysa Superb jantı takılabilir. Aynı değilse bence takmaya gerek yok. İlla 17" düşünülüyorsa Golf'ün kendi boyutlarındaki jantları olan Dijon veya Madrid jant takılmalı bence.

Araç konusu bütçenize kalmış bir şey. Highline'a veya dolu Highline'a geçip bu masrafları araç almaya harcamak da bir diğer seçim.

 
@e2e bu arada sadece triger seti değişim fiyatı 1600 ise fazla demiş daha uyguna halledilebilir

 
@Alptug_gunes devirdaim pompası da dahil dedi. Hatta iki çeşit varmış elektrikli ve düz sanırım.

 
@Sinanmiray selamlar hoşbulduk :)

Ön farlar içinde mi kablo çekilmesi gerekiyor ? Metin abi hangi şehirde? 1800 gerçekten çok iyi fiyat. Haklısınız bu arada öncelik mekanik olmalı ve sanırım ilk triger değişecek pompa ile birlikte. 

 
@e2e @e2eabi zaten dışarda set içinde var su pompası ben dahil fiyatını da alayım takacagi markalar Önemli ben sana bilgi vereyim sen karar ver ona göre

 
Hocam merhaba,

Benim ilgi alanım :)

5- a ve b

Kaliteli detaylı temizlik firmaları ticari kaygılar yüzünden verimli uygulamalar yapamıyor. Ankara da CNR Detailing i tavsiye ederim. Detay forumundan kendisini biliyorum. Gerçekten 10 numara bir işçiliği var ve butik olarak çalışmaktadır. Instagram veya Facebook tan uygulamalarını inceleyebilirsiniz. İşinin ehli ve hakkını sonuna kadar veriyor gerçekten. Bence kendisiyle bir görüşün. Sizin aracınıza bakma durumuna göre seramik veya Wax a yönlendirecektir.

 
@e2e hayır arka stoplar için kayar led sayfada metinkar abimiz var saygıdeğer bi abimiz saolsun istanbulda herkes kayar led

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak @AhmetCakmak @Sinanmiray 

Ahmet Hocam merhaba detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Emr Garage daha öncede videolardan gördüm. Forum sponsoru olması harika. Hafta içi uğrayıp detaylı bilgi alırım. Acaba farları da orada takabilir miyiz? Bir sorayım. Tekrar teşekkürler.

 

@KaiZeN  merhabalar çok teşekkürler. Bende DBY'den aldım bu fiyatları. Eğer CNR iyi diyorsanız oraya da sorayım. DBY baya butik bir yer ve biraz pahalı sanırım ancak uygulamaları baya iyi görünüyor. CNR'yi inceleyeceğim. 

 

Geri
Üst Alt