Golf 7 dpf temizlemiyor(Çözüldü)


stark98

Üye
Katılım
11 May 2018
Mesajlar
36
Tepkime puanı
13
İsim
Umut
Merhaba, Golf 7 1.6 tdi 105hp dsg 2012 model üretimli bir aracım var .Son zamanlarda şehiriçi trafiksiz sakin kullanımda minimum 7.5 litre yakmakta  ve çok hantallaştı ama bazen ise eskisi gibi atak ve az yakıyor nadiren. Genel kullanımı yorucu hale geldi.Geçtiğimiz günlerde dpf doluluğuna baktım 13gr kül birikmişti. Temizlemek amacıyla 3.000 devri civarında kadiköy-kartal e5 arasında 30 dk sürdüm  git gel. 15 gram olan kül oranı 19 grama çıktı vcds üzerinden temizleme komutu veriyorum ama olmuyor araç kızdırma bujisi ışığını yakıp söndürüyor temizlemiyor nerede hata yapıyor olabilirim ?.keyifli forumlar.

Çözüm: arkadaşlar sorun çözüldü emniyet kemerini takarak işlemleri tekrar denedim @33hasan33 hocamın yardımı ile kontak kapatıp açtığımda araç işleme başladı yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@stark98hocam biriken kul miktarini nereden goruyorsunuz derdinize derman olamadik soruyla geldik kusura kalmayin

 
O kadar kurum birikmesi anormal gibi hocam yakit aldiginiz yerde bir problem olabilir, firmadan firmaya bile degisiyor misal opet bence bizim TDI motorlari yoruyor hem sesli calisiyor hem hantallasiyor gibi geliyor bana opetten ne zaman alsam. Shell vpower veya total excellium denemenizi tavsiye ederim en azindan bir fark oluyor mu gormus olursunuz.

 
hocam çakma kabloda temizletmek için dpf arıza ışığını yaktırmanız gerekiyor. onun dışında keyfi olarak ben çıkayım da 20 km böle gezeyim temizlesin gibi bir mantık yok. 21 gr civarlarını bekleyin otomatik pasife geçmeye calısacaktır. yapamazsa arıza yakar zaten. ha şu da aklınızda olsun motor arıza ışığı yanıkken dpf temizlemez ara. kızdırma bujisi ışığı da egr ye de bağlı yanabilir. egr de dpfle birlikte çalıştığı için sorun buradan kaynaklanıyor olabilir. arıza kodu ne veriyor?

 
@stark98 Hocam kızdırma bujisinin ışığı yandığında aracı stop edin kontağı çıkarıp tekrardan takıp vdcs programını yardımıyla DPF regeneration işlemini yapabilirsiniz, aynı şekilde ara ara bende bu hatayı aldığımda bu yöntemle çözüyorum 

 
@atacandiri hocam 01-engine > add meas values e girin pencere açılacak 2 tane sağ tarafta açılan pencereye arama bölmüne “soot” diye aratın çıkan bölümde particule adında başlayan iki bölüm yazar yanındaki tıkı işaretleyin görebilirsiniz.

 
@ZITIPAŞA hocam 7 aydır  opetten alıyorum yakıtı ben .evet sesli çalışıyor sanki son 6 aydır. Ve bu sorunlarda var yakıtı bi değiştirip deneyeceğim teşekkür ederim 

 
@Yehanoha hocam herhangi bi arıza ışığı yakmıyor yada hata kodu yok vcds den dpf temizleme komutu verince yapıyor işlemi kapatınca böyle bi sorun kalmıyor ama işlemide yapmıyor

 
@33hasan33 hocam çok teşekkür ederim gün içinde deneyeceğim , birde gaz kelebeği adaptasyonu hakkın bilginiz var mı ?

 
Dizel partikül filtresi  uyarı lambası ayrı

Kızdırma bujisi ikaz lambası ayrı

Eğer her ikisi birden ikaz veriyorsa ? 

Motoru stop edin servise başvurun talimatı var ....golf kullanma kılavuzunda ? 

Kızdırma bujisinin  yanması pek hayra alamet değil gibi ? 

 
Merhaba, Golf 7 1.6 tdi 105hp dsg 2012 model üretimli bir aracım var .Son zamanlarda şehiriçi trafiksiz sakin kullanımda minimum 7.5 litre yakmakta  ve çok hantallaştı ama bazen ise eskisi gibi atak ve az yakıyor nadiren. Genel kullanımı yorucu hale geldi.Geçtiğimiz günlerde dpf doluluğuna baktım 13gr kül birikmişti. Temizlemek amacıyla 3.000 devri civarında kadiköy-kartal e5 arasında 30 dk sürdüm  git gel. 15 gram olan kül oranı 19 grama çıktı vcds üzerinden temizleme komutu veriyorum ama olmuyor araç kızdırma bujisi ışığını yakıp söndürüyor temizlemiyor nerede hata yapıyor olabilirim ?.keyifli forumlar
 Rejenerasyon başlamadan temizlik yapılmaz yüksek devirle sürdüğünüz için motor egr de falan biriken kurumu partikül filtresine göndermişsiniz bir kısmı da zaten direkt kurum olarak atılmıştır devirli kullanmaya devam edin yakıtı shellden alabilirsiniz bir de würt ya da liqui nin temizleyicileri var onları kullanın faydasını göreceksiniz.

 
@ogzogz

Geçenlerde eklediği resimde ki gibi 

Bir durum yok değilmi ? 3 ü bi arada durumu? 

Screenshot_20200401-144935.png

 
Sisteme göre yeterli doluluğa ulaşmayan dpf, rejenerasyona girmez. Kullanımınıza göre kaç kilometrede bir rejenerasyon yaptığını tekip edip belirlemek gerekir.

Örnek verecek olursam; ben kısa mesafe şehir içi kullanıyorum. Yaklaşık 250 km de rejenerasyona giriyor. 200 km' ye geldiği zaman biraz gazlayayım da temizlensin demek olmuyor maalesef. Sadece rejenerasyonu öteliyor.

Ya devamlı gazlamalı kullanıp rejenerasyona girişini uzatacaksınız ya da araç kendiliğinden rejenerasyona girdiğinde motoru kapatmayacaksınız. 

 

@Savatage hocam araçta herhangi bi arıza ışığı yakma yada hata kaydı durumu yok. Sadece vcds üzerinden dpf komutu verdiğimde “Service to regenaration particul filter” komutu verdiğimde gaz ve fren kombinasyonlarını sağladıktan sonra vcds “running” yazıyor ama araç 700 devire düşüp kızdırma bujisi  ışığı yakmakta herhangi bi devir çevirme işlemi yapmamakta işlemi durdurduğumda lamba sönmekte ve bi sorun kalmamakta ama temizlik yapamıyorum 

 

Geri
Üst Alt