Manevra Frenleme Fonksiyonu


Manevra frenleme fonksiyonu için;

1. Hız 10 km/h üzerinde olmamalı,

2. Aynı sürüş yönündeki bir frenlemeden sonra 5 metre için aktif değildir, bir vites ya da sürüş kademesi değiştirildikten sonra tekrar aktif hale gelir,

3. Park yardımı otomatik olarak etkinleştirildiyse manevra frenleme fonksiyonu aktif değildir.(Bu arada geri vitese takınca park yardımının etkinleştirilmesi otomatik olarak sayılmıyor)

Bunlar kılavuzda yazanlar hocam, bu şartları kontrol ederek tekrar deneyin. Bir de park yardımı ekranı açılıyor ya park esnasında orada sesi kısma ve manevra frenleme fonksiyonunu devre dışı bırakma/aktif etme tuşları var. Üzerinde duba işareti olan manevra frenleme için olan. Park esnasında o bazen aktif bazen pasif bir görünüm alıyor aracın o anki şartlarına göre. Pasif olduğu zaman kullanılamaz demek oluyor zaten. Mesela 10 km hızın üstünde pasif hale geliyor. Oradan da deneyebilirsiniz diğer şartlarda nasıl davrandığını sistemin. illa bir yere yanaşmaya çalışmayın denemek için.

Otomatik etkinleştirme olayı nasıl oluyor? Misal seyir halinde önümüze biraz fazla yanaşınca ekranda park sensörünün görünmesi gibi mi?
 

Yaya çarpma veya ACC olayı değil. ESP'den falan bahsetmişsiniz.

Benim söylediğim manevrada sabit duran trafik konilerine doğru ön veya geri gidiyorum, mesafe minimuma inince frenlemesi gerekiyor ama benim araç çarpıyor :) Youtube'den baktığımız da sadece bir adet koni de bile frenliyor.

Hani yanlış biliyor isek doğrusunu öğrenmek isterim.
Cevabin tamamen dogru
Sistemi n yapmasi gereken de o
 
Hocam ilk zamanlarda manevra frenlememin kodlamasını beceremiyordu kimse sonradan kodlama bulundu herkes yapabiliyor. Şu an çok kolay kodlanabilir
 

Geri
Üst Alt