Araç Muayenesi ve araç bakım genel paylaşım konuları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrvolkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çok eleştirilecek konu var. Ben de araçlarımı bu olayın yaşandığı yer olan Ankara/İvedik istasyonuna götürüyorum. Belki buradan da giden arkadaşlar da bilirler çalışan tavırları hiç ama hiç hoş değil. Veznedarından tut muayene teknisyenine kadar. Teknisyenlerle şahsım olarak ağır bir sorun yaşamadım ufak tefek her insanın yaşadığı kadar yaşadım ancak öyledir ki özellikle oraya eski aracını muayeneye getiren yaşlı gariban abileri amcaları resmen hem suratları ile hem de lafları ile dövüyorlar. Birde artist artist aracı hor kullanarak içeride hareket ediyorlar. Şimdi denebilir kısa süreli ne olacak ; benim malımı ben öyle kullanmıyorsam sen niye öyle kullanıyorsun ???

Bir soru sorduğunuz zaman sanki bir hayvanın insanı kapması gibi tersleyip yolluyorlar. Ben bu tavırlardan hiç hoş değilim. İşini hakkıyla yapan arkadaşlara sözüm yok ama işini hakkıyla yapan eleman sayısı 1 elin parmağını geçmez. Oradaki çalışanları neye dayanarak seçiyorlar anlamak çok zor. Yok çalışma şartları ağır, yok sürekli ayaktalar, yok türlü türlü insanlarla uğraşıyorlar... Geçiniz efendim bu işleri, bir işte çalışıyorsa o işi sevse de sevmese de hakkıyla yapacak beğenmiyorsa da defolup, işini bırakıp gidecek. Senin kendi işinle yaşadığın sorun beni alakadar etmiyor. 15 Dk bile dahi sürmeyen işlem için sen aracını getiren insanın ömründen 4-5 saati ve cebinden 4 bin TL sini alıyorsun. Seve seve o işi güzelce yapacaksın.

Sektördeki tekelleşmenin sonucudur bunlar.

Geri