ARAÇ DEVRİ VERİRKEN DİKKAT


potansiyel

Yeni Üye
Katılım
15 Nis 2018
Mesajlar
12
Tepkime puanı
10
Öncelikle tüm forum üyelerine kazasız belasız sürüşler dilerim. 

Şu an yazmakta olacagım konu biraz kendi evham ettiğim bir konu olup umarım daha sonra araç devri verirken de diğer arkadaşlara siz değerli rehber büyüklerimizinde aydıntlamasıyla yol gösterici bir ışık niteliğinde bilgiler olucaktır. 

 27/04/18 tarihinde sabah saat 09:30 saatlerinde şanlıurfadan aranan D isimli bir galerici tarafından arandım. İlgili ilan sitesinde satmakta olduğum ağır hasarlı golf 7 2013 highline tdi dsg olan aracıma müşteri oldu ve telefonda ufak bir pazarlık sonrası anlastık D İsimli şahıs g antep e geliceklerini belirterek bulusma ıcın bir exper yakını yer belirledik. Toplamda 4 kisi ile gelmişti. Bende yanımda bir arkadaşımla arabayı göstermeye gitmiştim. Sonrasında notere gidip araç devri vermek istediğimizde bana paranın buyuk bir kısmını asıl aracımı devir alan kısı değilde A isimli şahıs yaptı . Daha sonra kalan ufak bir kısmı ise arac devir verdiğim kisi S İsimli kısı yaptı. Ve soy isimler malesef tutmamakta. Noterde ise ödemeye ait herhangi bir detay belirtilmedi gelen eft lerin vs si filan. 

Şimdi asıl sorum bana eft nin büyük bir kısmını yapan A isimli şahıs herhangi bir dava sürecine gidebilirmi .  

Sosyal medya araştırmamdan dolayı bu 4 lü şahsa ait ortak alanda cekılmıs bir resim karesi buldum . 

Tam izah yapamamıssam af ola lütfen mazur görün . Sadece biraz evham ve sonraki satıs yapıcak arkadaşlarada belki yol gösterici bir başlık olur dusuncesindeyim. Şimdiden tesekkür ederim değerli yorumlarınız için

 
Öncelikle hoşgeldiniz foruma, bahsi geçen konu zamanında yaşanmış haberlere konu olmuş bir olayı anımsattı bana.

A isimli şahıs parayı gönderirken xx xxx xx plakalı aracın bedelidir diye gönderdiyse  ve aracı ona devretmediyseniz, parayı gönderdim aracı bana devretmedi diye dava açabilir. Bu konuda da mahkeme A isimli şahsı araştıracak ve yapılan incelemelerde bu kişiler arasında akrabalık, telefon görüşmesi, beraber çekilmiş fotoğraf vs ispat edilirse problem yaşamazsınız. İspat edilemezse  dolandırıcılık niteliği taşıyan bir durum bulunamayacağından, araç düşük meblağla S kişisine ve aldığınız büyük ödeme de A kişisine gitmiş olur. Bu durum hukuki olarak uygun görünüyor. 

Sizin durumunuzda ise,   fotoğraf olması avantaj olmuş. İçinizin rahat etmesi için S ve A kişilerini iyi araştırın. 

Genel olarak alım-satım işlemlerinde dikkat etmelisiniz. 

 
@potansiyel 

Katkınız için teşekkür ederim.

Eminim Değerli hukukçu veya tecrübeli dostlarımız konuya destek vereceklerdir.

 
@yekk çok tesekkür ederim zaman ayırdıgınız ıcın. @silvershadow bende öyle umuyorum . Sanırım hafta sonu diye henüz eve polis dayanmadı:)). Gercekten cok can sıkıcı bir durum . Çok tesekkur ederim ilginizden dolayı

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu gibi durumlar için organize işler mağduru olmamak adına;

Aracı noterde Ahmet Kırkyerdensugetirenoğulları   isimli şahsa sattınız (NOTER EVRAKLARI AHMET ADINA /ARACIN YENİ SAHİBİ AHMET) 

O an noterde olan ya da olmayan  Osman  isimli  bir şahıs size eft yapıyor. 

EFT açıklamasına  : 

06 XWQ  999 plakalı araca ait "Ahmet Kırkyerdensugetirenoğulları"  adına araç satış bedeli ödemesidir şeklinde  açıklaması düşmesi  bu işin tek çözümü olacaktır . 

İnstagramdan şahısların bir arada hatıra fotoları , aynı mahallede komşu olmaları , askere  84/4 aynı tertip gitmeleri  falan mahkemede tesadüf olarak algılanabilir hakim bey tarafından  

 
@Savatage cok haklısınız kesınlıkle cok sağlam bir cozum olur bu dediğiniz. O an satısın verdiği ortam kalabalık taşkala ınsana bunları dusundurtmuyor. Su an ben olası dava acılmasına karsın sosyal medyadan cokca dokuman topluyorum 

tekrar tesekkür ederim

 
@potansiyel  Parayı eft yapan şahıs not düştü mü? 

Eğer ki not düşmüşse ve siz aracı ona değil de başka bir alıcıya vermişseniz gerçeten büyük sıkıntı. 

Bu durumda madur olmakla birlikte sanık konumuna da düşebilirsiniz. Umarım sıkıntı yaşamazsınız. 

Aklınızda bulunması açısından;

Aracı alan şahıs A.B. isimli şahıs ise, parayı gönderen C.D. isimli şahıs ise mutlaka açıklama kısmına A.B. isimli şahıs adına şu plakalı aracın satış bedelidir not düşülmelidir. 

 
@beratx yo hayır diğer ödemeler kısımdan direk eft yapıldı yani herhangi bir not dusme bişeyim bedeli gibisinden bısey not dusulmedi. İlgi ve geri donusunuzden dolayı cok tesekkur ederim

 
benim bildiğim bu bir çeşit dolandırıcılık yöntemi. Daha önce böyle bir yazı okumuştum. Eğer bulursam yazıyı burada paylaşırım. 

 
@ekt ılgı alakanız ıcın tesekkur ederim. Şu an tarafıma acılmıs bır dava sikayet vs söz konusu değildir. Sadece durumu izah ettim forumdaki abilerime ve kardeslerime olası bir dava şikayet ihtimalinde napabilirim diye. Sonraki arac alıp satıs yapıcak forumdaki kardeslerimede yol gösterici bir baslık olursa ne mutlu. 

 
@potansiyel  not düşülmemiş ise sıkıntı olacağını sanmıyorum. Herhangi çıkar ilişkisinden doğan bir alışverişte olabilir nihayetinde. Yalnız şunu da izah edeyim kanun "herhangi bir vatandaşın dolandırılabileceği bir olay" gözüyle duruma yaklaşır. Bu ne demek oluyor; örneğin size 5bin tl karşılığında istanbul köprüsünü sattılar. :D  Siz de dolandırıldığınızı anlayıp şikayette bulundunuz. Hakim burada saflık ile dolandırılma derecesinde ölçüme gidiyor. Nihayetinde bu kadar saf olunmaz deyip dosyanız reddediliyor. İnşallah sıkıntı olmaz,inşallah olumsuz bir vakaa ile karşılaşmazsınız. 

Malesef o kadar hain,o kadar şerefsiz insan var ki alışveriş yapmaya bile korkar olduk...

 
bu konu daha önce başkalarının başına gelmiş ve davalık olmuşlar ''otomobilin mesut abisi ''youtube da araştır o daha açık bir şekilde anlatıyor bu konunun aynısını.

inş sorun olmaz bu devirde kimseye güven olmaz keşke noter de söyleseydin eft yaparken  açıklama yapsalardı daha  garanti olurdu galiba..

 
aynı senaryoyu youtuber mesutabiden dinledim. dikkatli olun.  eftyi yapandan , aracı devir ettiğiniz şahsın adına not düşürürseniz sorun olmayabilir.. 

 




Ben de o video'yu şimdi izledim. Satış yapanların dikkatine !!!

 

Geri
Üst Alt