Güncel Bakım Masrafları

Sayin forzagilles ve halilo teşekkür ediyorum bu güzel bilgiler için.
Bu arada bugün yaptirdigim bakımda kullandığım LIQUI moly beş litrelik motor yağından 4.7 litre kullandırmıştım. Kalan 0,3 litreyi alıp bagaja koymak iyi olur muydu? İleride yağ eksiltme gibi bir durum olup da eklemek gerekebiliyor mu? Ben serviste bıraktım ama bir dahaki sefere yanıma alabilirim

Sayin forzagilles ve halilo teşekkür ediyorum bu güzel bilgiler için.
Bu arada bugün yaptirdigim bakımda kullandığım LIQUI moly beş litrelik motor yağından 4.7 litre kullandırmıştım. Kalan 0,3 litreyi alıp bagaja koymak iyi olur muydu? İleride yağ eksiltme gibi bir durum olup da eklemek gerekebiliyor mu? Ben serviste bıraktım ama bir dahaki sefere yanıma alabilirim
Bagaja değil de evde müsait (güneş görmeyen bir yer, balkona vs değil ) yere koyabilirsiniz. Bagajda yer kaplamasın boş yere zaten araba küçük.

Niye malınızı serviste bırakasınız ??

2015 Golf 1.2TSI DSG 34bin km de ki araç için yetkili servise sokulursa yağ ve filtreler den başka ne gibi parçaları da değiştirir?

2015 Golf 1.2TSI DSG 34bin km de ki araç için yetkili servise sokulursa yağ ve filtreler den başka ne gibi parçaları da değiştirir?
Antifriz ve fren hidrolik sıvısını kontrol ederler bunlar dışında başka bir şey değiştirme ihtimalleri çok düşük ekstra bir şey yoksa.

aslında üstündeki orijinal debriyajı hala görevini iyi yapsa da, arabanın hem yaşı hem de km'si gereği artık baskı-balatayı ve şanzıman yağını yakın zaman içinde değiştireceğim. volan, baskı-balata, şanzıman ve motor yağını DGK otomotivden (İstanbul) satın aldım. fiyat olarak gayet uygun. Buradan Ravenol yağları, egemot'tan daha uyguna alabilirsiniz. diğer parçalar da piyasaya göre uygun fiyatlı geldi. 4 kalem mal 24.900 + 700 lira kargo ücreti ödedim.

WhatsApp Image 2026-08-31 at 14.09.03.jpeg

Son düzenleme:
En kalitelileri:
ATE
Textar
Hella-Pagid

Orta kalite:
TRW (avrupa üretimi olmak şartıyla)

Bosch, Ferodo, Valeo bunlardan uzak durunuz.

Fren diskleri öyle ben gözümle baktım diyerekten rastgele tornaya verilmez; önce diskin kalınlığı bir ölçü aletiyle ölçülmeli, ardından diskin üzerinde yazan minimum kalınlık sınırı ile karşılaştırılmalıdır. Eğer ölçülen değerler müsade ediyorsa yalnızca 1 kereye mahsus torna yapılabilir. Normal şartlarda diskleri tornalarmak ravsiye edilen bir durum değildir.
bugün yetkili servise götürdüm arabayı. usta balataları ve diskleri inceledi. şimdilik kötü değil. ileride disklerle beraber değiştirirsiniz dedi fren balatalarını.
iyi masraftan kurtulmuş oldum

Geri