Güncel Bakım Masrafları

aklıma takılan bir durum var.
triger kayışını 120 000 km de değiştirmiştim. o zaman kadar hep yetkili servise götürüyordum. ondan sonra yetkili servis yerine özel servislere götürmeye başladım aracı.
fren hidroliği ve balatalar konusu.. bunlar ne zaman değişti ne oldu bilemiyorum özel servisler değiştirmedi bildiğim kadarıyla yani 120 bin km den beri şu an 195000 km ye kadar.
götüreceğim özel servise kontrol ettirsem lastiği filan mı sökmesi gerek bunların durumunu anlayabilmek için?
Eğer yeterli ekipmanı olan düzgün bir özel servis ise fren hidroliği nem ölçüm cihazı elinde vardır. Kaputun altından direkt olarak fren hidrolik seviyeniz ve içerisinde bulunan nem oranını ölçebilir.

Balatalar ise jantı sökmeden çelik jantın arasından genellikle gözükür ve durum hakkında bilgi verebilir.

Eğer yeterli ekipmanı olan düzgün bir özel servis ise fren hidroliği nem ölçüm cihazı elinde vardır. Kaputun altından direkt olarak fren hidrolik seviyeniz ve içerisinde bulunan nem oranını ölçebilir.

Balatalar ise jantı sökmeden çelik jantın arasından genellikle gözükür ve durum hakkında bilgi verebilir.
çok sağolun faydalı oldu bu bilgiler benim için

SERVİS kendi taktı .
yani herşey içinde fiyatı....
keşke Adana'da böyle kaliteli ekipmanlar kullanan bir özel servis olsa. ben sordum birkaç yere wuder filan takacağım dedi filtreleri. yağ motor 1 kullanacağım dedi. en iyisi kendim alayım malzemeleri dedim

keşke Adana'da böyle kaliteli ekipmanlar kullanan bir özel servis olsa. ben sordum birkaç yere wuder filan takacağım dedi filtreleri. yağ motor 1 kullanacağım dedi. en iyisi kendim alayım malzemeleri dedim
Bende Adana'dayım malzemeleri almak kolay asıl dert adam akıllı bir usta ya da özel servis bulmak. Bir türlü bulamadım, bulduklarım da çıraklarına iş yaptırıyor o da bana gelmez.

Bir süre önce internetten aldığım mann filitre seti ve mobil 1 esp 5w30 yağ ile değişimi kendim yaptım. Fakat yağ filitresini söküp yağı boşalttıktan sonra, aldığım filitreyi takmak istediğimde, filitrenin aynı olmadığını, hatalı sipariş verdiğimi anladım. Filitreleri sanayideki parçacılardan farkını verip değiştirmek istediğimde, filitrelerin sahte olduğunu söyleyip almadılar. Bunun üzerine yeniden orijinal filitre satın alıp değişim yaptım. Fakat her ne kadar yaz sıcağı olsa da, yağın da orijinal olup olmadığından emin değilim. Onu da bidonda kalan yağ ile birlikte sanayideki yağcıya götürüp orijinalliğini soracağım.

İnternetten ürün alırken dikkatli olmak lazım!

Geri