Biri malzeme dahil 5500₺, daha önce gittiğim biri de 7500₺ fiyat verdi. Mobil esp 1 5w30 yağ ve mann filitre tercih ettiğimden ve de işçiliğin yüksek olmasından, yapabileceğim işe para vermek istemedim. Vereceğim parayı depoya koyarım.
Ben de aynı kafadayım hocam.Biri malzeme dahil 5500₺, daha önce gittiğim biri de 7500₺ fiyat verdi. Mobil esp 1 5w30 yağ ve mann filitre tercih ettiğimden ve de işçiliğin yüksek olmasından, yapabileceğim işe para vermek istemedim. Vereceğim parayı depoya koyarım.![]()
İskonto da hikaye bence, benim araç 5 yaşında yüzde 30 indirim tanımlıymış yersen. yani tavan fiyat liste fiyatı sonrası muallak bence bayiye göre değişiyor olabilir. Epey boş bayi hem yazın etkisi hem fiyatlar sebebiyle bence. belki bir yaz kampanyası gelir ağustosta bilemiyorum.Sizde iskonto yok hocam oradan kaybediyorsunuz. Araç trafiğe çıkış tarihine göre 2 yaşını doldurmadı mı? Ben işin orasını anlayamadım. Yüzde 20 indirim yansıması gerekiyor, Her Yaş Avatantaj Kampanyasına göre.
İthal ürünlerde yapılan ek vergi düzenlemesiyle artık kampanya vs olmaz bence hocam. Bayileri arayıp en uygun hangisi fiyat verirse yaptırmak lazım kampanya beklemeden. Bugünün fiyatı yarından uygun oluyor hep.İskonto da hikaye bence, benim araç 5 yaşında yüzde 30 indirim tanımlıymış yersen. yani tavan fiyat liste fiyatı sonrası muallak bence bayiye göre değişiyor olabilir. Epey boş bayi hem yazın etkisi hem fiyatlar sebebiyle bence. belki bir yaz kampanyası gelir ağustosta bilemiyorum.
İşini düzgün yapsın-yapsa, 1.500 alsın 2.000 bin alsın ama yapmıyorlar, yapacağı şeyler basit 4-5 hususa dikkat etmek ama nerdee..Isparta yağ değişimi işçiliği 1000 tl. Parçaları hep kendim alırım. Hava ve poleni de kendim takarım. Yağ değişimine de bin liradan fazlası haramdır.
İnstegram YouTube ünlüsü ustalar bin liraya yağ değişmeyebilir . Haklılar tabi; ünlü olmak zor iş !
Polen filtresini sökmek 40 saniye1000 tlye yağ değiştiren adama ya da trendyoldan alınan motor yağına nasıl güveniyorsunuz, aklınızda soru işareti kalmıyor mu? Ben mi çok pimpirikliyim acaba![]()
Katılıyorum. Özellikle bazı filtreler çok basitçe değiştirilebiliyor. Yağ değişimini krikoyla yapan arkadaşım var. Benim anlatmak istediğim bu işlerin ustasına, profesyonel ellere bırakılması ve sonrasındaki kafa rahatlığına erişebilmek. Bir de internetten alınan yağın çakma olup olmadığını bilemezsin adamlar her şeyin çakmasını bire bir barkoduna kadar üretebiliyorlar. Aynı şey motor suyu için de geçerli. Benzinlikten antifriz alıp motor yiyen adamlar var.Polen filtresini sökmek 40 saniye
Hava filtresi kelepçesini kargaburun veya tornavida ile çıkarmak 1 dk
Aracı belirli bir yüksekliğe kaldırdığınızı varsayarsak filtreyi sökmek 20 saniye, karter tapasını sökmek 30 saniye.
Bunları geri takacağımız için süreyi 2 ile çarpın, adamın el işçiliği bitti gitti.
Biz orada adamın emeğine değil, sahip olduğu liftin bize olan kiralama ücretini ödüyoruz.
Eskiden bazı benzinliklerde yağ değişim çukuru olurdu, şimdi milletin ona erişme imkanı olsa insanların %30 u işçilik ücretini yedirmez kimseye.
Tek sıkıntı yağ işi olduğu için ustalara el mahkum oluyor.
Şahsi fikrim 1000 lira bile çok, max 40 dk sürecek işlem için. Ama hayat şartları.
Şahsım adına konuşayım 15-20 dakkalık bir işlem için işçilik adı altında soyguna göz yumacak kadar keriz değilim. Yağı egemot filtre setini ve orjinal karter tapasını uzmanparca dan alırım. Köşe kenarındaki parçacıdan iyidir ha ? 750 tl ateşler yağı ve filtreleri değiştirir 10 bin km önüme bakarım.1000 tlye yağ değiştiren adama ya da trendyoldan alınan motor yağına nasıl güveniyorsunuz, aklınızda soru işareti kalmıyor mu? Ben mi çok pimpirikliyim acaba![]()
Hocam yağ işi de artık soru işareti olmaktan kalktı. Açıklıyorum ;Katılıyorum. Özellikle bazı filtreler çok basitçe değiştirilebiliyor. Yağ değişimini krikoyla yapan arkadaşım var. Benim anlatmak istediğim bu işlerin ustasına, profesyonel ellere bırakılması ve sonrasındaki kafa rahatlığına erişebilmek. Bir de internetten alınan yağın çakma olup olmadığını bilemezsin adamlar her şeyin çakmasını bire bir barkoduna kadar üretebiliyorlar. Aynı şey motor suyu için de geçerli. Benzinlikten antifriz alıp motor yiyen adamlar var.